thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Zonnebrandcrème

Wanneer je de gevoelige huid van je kindje tegen de schadelijke effecten van de zon wil beschermen, is een zonnebrandcrème essentieel. De huid van een kind is namelijk een stuk gevoeliger dan die van een volwassene. Lees meer >

Sortering

Per pagina
Uitgelicht
Huidproblemen
Huidtype
Ingrediënten
Categorie
Prijs
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Merk
  • bekijk alles
  • bekijk minder

Zonnebrand baby's: extra bescherming voor de allerkleinsten

Smeer de huid van je baby altijd regelmatig met een flinke laag crème in (minimaal SPF 30). De huid is namelijk een stuk dunner en gevoeliger dan die van oudere kinderen en volwassen. Smeer een baby bij zonnig weer altijd in, ook al zit de baby voornamelijk in de schaduw. Kies voor een SPF speciaal ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid, deze bevat geen schadelijke ingrediënten. We adviseren baby’s het eerste jaar zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Hoe vaak moet je je kind insmeren met zonnebrand?

Breng regelmatig zonnebrand aan om de huid van je kind goed te beschermen tegen de zon. Smeer je kind in ieder geval een half uur voordat je naar buiten gaat in. Herhaal dit vervolgens elke twee uur, of vaker als het kind veel zweet of in het water speelt. Belangrijk: vergeet ook niet om na het afdrogen opnieuw SPF aan te brengen.

Welke factor zonnebrand voor je kind?

De juiste factor voor je kind is afhankelijk van zijn of haar huidtype. Gebruik bij kinderen altijd minimaal factor 30. Heeft jouw baby of kind een lichte huid? Dan is het aan te raden een hogere factor, zoals SPF 50, te gebruiken. Tip: kies voor een crème met zowel UVA- als UVB-bescherming.

Hoe lang blijft zonnebrand goed?

Nadat je zonnebrandcrème geopend is, heeft het nog ongeveer een houdbaarheidsdatum van 12 maanden. Schaf na deze periode een nieuwe fles aan. De beschermende werking van een crème neemt namelijk af na verloop van tijd. Om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden bewaar je de SPF het beste op een koele, droge plek.

De beste zonnebrand voor je kind

Je kunt kiezen uit honderden verschillende zonnebrandcrèmes, maar kies er voor je kind ook echt eentje die speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Deze producten bevatten namelijk geen schadelijke stoffen en zijn mild voor de kinderhuid. Ga bijvoorbeeld voor Naif zonnebrand. Dit Naïf product beschermt de kwetsbare baby- en kinderhuid maximaal tegen UVA en UVB straling.

Smeer je kindje dus altijd goed in met SPF en geniet samen van de zonnige dagen! Zorg er daarnaast voor dat je fijne huidproducten in huis hebt, zodat je de huid van je baby (na de blootstelling aan de zon) goed verzorgd. 

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.