thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Alles over zilvershampoo!

5
Alles over zilvershampoo!

Er zijn nogal wat vragen als het om zilvershampoo (ook wel: paarse shampoo) gaat. En omdat we merken dat zilvershampoos steeds populairder worden hebben we hieronder een handig overzicht waarin je alles te weten komt over zilvershampoos. De look is namelijk een blijvertje. Hij wórdt namelijk niet alleen populairder maar lijkt dat ook te blíjven!

Wat het is

Zilvershampoo

Gebleekt of blond geverfd haar wil nog wel eens geel of oranje uitvallen. Oorzaak zijn de rode en gele pigmenten in het haar, die soms sterker zijn dan de blondering. Je haar kan dan koperkleurig aandoen. Wil je dit niet, dan biedt een zilvershampoo de oplossing. Deze blauwe, lila of paarskleurige shampoos bevatten de pigmenten van de corresponderende kleuren. Hierdoor compenseren ze de bovenmatige geel,- of oranjetinten. Daarnaast zorgen ze voor een coole én een koele tint! ;)

Wat het doet

Zilvershampoo

Net als iedere shampoo, maakt ook deze shampoo je haar schoon. Dat is natuurlijk een flauw antwoord, want zilvershampoo is geen gewone shampoo. Het benadrukt de blonde tonen bij geelblond geverfd haar en vermindert de gele tonen. Op witblond geverfd haar is dit effect nog een stuk groter. Bij bovenmatig gebruik kan dit in sommige gevallen zelfs voor een blauwe of paarse gloed zorgen. Geen zorgen: dit gebeurt niet vaak. En als het gebeurt, wast dit er vanzelf weer uit na 1 of 2 wasbeurten. De effecten van zilvershampoo zijn overigens sowieso van tijdelijke aard. Het is geen haarkleuring of verf! Gebruik zilvershampoo wanneer je:

  • Wit haar hebt;
  • Grijs haar hebt of
  • Blond haar hebt.

Niet slecht voor je haar!

Zilvershampoo

Als je het goed gebruikt en ook nog eens de goede zilvershampoo hebt, dan is er echt he-le-maal niets aan de hand als je paarse shampoo gebruikt. Als je droog haar of een droge hoofdhuid hebt kies je het liefst wel voor een zilvershampoo met een formule die het haar óók verzorgt. Wil je echt zeker zijn van je zaak? Ga dan voor een zilvershampoo zonder sulfaten. Sulfaten verwijderen namelijk het talg dat van nature in je hoofdhuid aanwezig is. Dat laatste punt geldt overigens voor alle soorten shampoos.

Favoriete zilvershampoos van Salontopper

Er zijn nogal wat zilvershampoos op de markt. Dat je door de bomen het bos niet meer ziet is een logisch gevolg daarvan. Hieronder bespreken we de verschillen tussen onze favoriete zilvershampoos. We hebben speciaal voor jullie een top 5 samengesteld!

Nummer #5
Niet teveel uitgeven maar toch een goed product? De Matrix So Silver Shampoo 300ml en de Schwarzkopf Professional BC pH4.5 Color Freeze Silver Shampoo zijn dan goede opties voor je. Beide zilvershampoos neutraliseren gele tonen in het blonde haar. De Matrix zilvershampoo is dagelijks te gebruiken, die van Schwarzkopf gebruik je het best één a twee keer per week.

Nummer #4
Cool Blonde Reflections. Deze zilvershampoo is geschikt voor iedereen met blond haar: gekleurd, naturel of gebleekt. De System Professional Extra Silver Shampoo X1S heeft een ingebouwd conditioner-systeem. Het maakt je haar soepel, licht en zacht waardoor het makkelijker door te kammen is!

Nummer #3
Op zoek naar een zilvershampoo die totale verzorging biedt? Deze zilvershampoo gaat nog een stukje verder dan andere zilvershampoos! De verzorgende ingrediënten die de L'Anza Healing ColorCare Silver Brightening Shampoo 300ml bevat zorgen ervoor dat je haar de spark heeft die je zoekt: diepte en glans komen volledig terug in je lokken! Daarnaast is deze zilvershampoo vrij van sulfaten en parabenen!

Nummer #2
De KIS Care No-Yellow Shampoo 250ml is een iets goedkoper alternatief voor de nummer #1, maar is ook een zéér gewaardeerde zilvershampoo. Deze intensieve violetshampoo neutraliseert de laatste restjes geel als een baas en is daarnaast geschikt voor het creëren van koele highlights!

Nummer #1
We kunnen niet anders dan deze lijst af te sluiten met de Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo als winnaar. Deze zilvershampoo is betaalbaar maar heeft vooral een zeer sterke dosering voor het verwijderen van de gele gloed. Daarnaast beschermd deze shampoo tegen UV-stralen en bevat ze het unieke Hydrating Hair Drink Complex, zodat het je haar gezonder, levendiger, glanzender en sterker maakt. Voor een nog beter resultaat gebruik je ook de Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner. Deze conditioner versterkt het effect van de shampoo en is bovendien dierproefvrij en vrij van sulfaten en parabenen.

Fudge clean blonde violet toning shampoo

 


reacties (5)

Ik mis de zilvershampoo van Indola, en Artistque. Beide Toppers!

Door op 18-10-2017

Hi Angela,

De zilvershampoo van Indola vind je ook gewoon op onze webshop! Zie -> https://www.salontopper.nl/producten/shampoo/indola-innova-silver-shampoo-300ml-6769

Door op 19-10-2017

Ik heb blond geverfd haar dat fijn is.
Welke zilvershampoo zou ik het beste kunnen gebruiken om meer volume te krijgen??

Door op 22-10-2017

Goedemorgen, ik heb jullie nr 1 Fudge clean blond en conditioner gebruikt. Goed spul! Kan ik dit om de dag of 1x per week gebruiken? Groet Marijke Kolsteeg

Door op 27-10-2017

Ik ben op zoek naar een zilvershampoo zonder parfum, aangezien ik erg allergisch ben voor parfum
Heeft iemand een idee?
Alvast bedankt.

Door op 26-04-2021

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.