thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Alles wat je moet weten over de stijltang

0
Alles wat je moet weten over de stijltang

We krijgen veel vragen van mensen die op zoek zijn naar een goede stijltang, maar verzanden in het enorme aanbod. Ze zien door de bomen het bos niet meer en weten niet waar ze op moeten letten.  Omdat wij er graag tevreden klanten op nahouden, willen we je graag wat tips aanreiken voor bij de aanschaf van een stijltang. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je op moet letten!

Slecht voor je haar? Valt wel mee!

Nee, je moet zeker niet jarenlang elke dag je haar stijlen of je haar stijlen terwijl het nat is. Verzorg je je haar echter goed dan is stijlen prima. Zeker als je ook een hittebeschermend product gebruikt; je kan dan best meerdere dagen per week je haar stijlen. Kies als je het haar vaak stijlt een  stijltang met keramische platen zodat je haar nóg beter beschermd is. En wat we al zeiden: stijl je haar nooit als het nat is! Bereid het stijlen voor door het goed te wassen (het liefst twee keer), een conditioner te gebruiken, een hittebeschermend product toe te brengen en het goed droog te föhnen terwijl je het kamt.

Langer dan 5 minuten stijl houden

Oké, je haar is nu stijl en je bent klaar om iedereen je nieuwe look te laten zien. Helaas, voordat je de deur uit bent krult je haar weer volledig op of zit het slag er alweer flink in. Dit voorkom je door een haarlak of serum in de punten van je haar te sprayen. Probeer het haar ook niet nat te laten worden als je het haar stijl wilt houden!

Hoe heet?

Er zitten vaak nogal wat standen op stijltangen. Dat betekent dat je ook maar net toevallig moet weten welke stand je nodig hebt. Het sleutelwoord daarbij is haartype. Die bepaalt namelijk welke stand je moet hebben. Iemand met krullen en/of stug haar gebruikt het beste een temperatuur tussen de 180 en 230°C. Is je haar geverfd, dun of kwetsbaar? Zorg dan dat je onder de 180°C blijft! Aan te raden is trouwens in alle gevallen om het eerst te proberen met een zo laag mogelijke stand. Ben je dan niet tevreden, dan kun je nog altijd overstappen op een hogere stand! Zo zorg je ervoor dat je haar zo min mogelijk stress heeft van de hitte.

Platen kiezen

Ook voor het kiezen van de breedte en lengte van je stijltang geldt: let op welk haartype je hebt. Mensen met dik haar gebruiken juist brede of lange platen zodat ze grotere delen in één keer kunnen stijlen (sneller klaar dus). Voor dun of kort haar gebruik je smalle of normale platen. Je kunt dan secuurder te werk gaan.

Krullen met de stijltang!

Een stijltang gebruiken om krullen te creëren? Het klinkt misschien niet logisch, maar het kan wel degelijk! Tenminste, als je een stijltang hebt waarvan de keramische platen rond aflopen. Sla je haar aan de onderkant om de stijltang heen en trek hem erdoorheen. Op deze manier ontstaat er een gepolijste slag of krul aan de onderkant van het haar.

Bekijk ons assortiment stijltangen

Reactie plaatsen

Blog

Tools & Accesoires


Fleur van Aggelen

Fleur van Aggelen

Beautywatcher. Aspirant blogmeisje. Houdt van katten, haken, cocktails en jaren '70 disco.

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.