thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

9 tips bij het wassen van je haar

0
9 tips bij het wassen van je haar

Niets is lekkerder dan een frisgewassen bos haar. Mijn haar is altijd heerlijk bouncy en vol volume na het wassen. De dagen erna wordt dat steeds een beetje minder en gebruik ik af en toe droogshampoo. Dat te vaak wassen niet goed voor je haar is, hoef ik je denk ik niet te vertellen. Maar waar kun je nog meer op letten? Vandaag geef ik je 9 tips bij het wassen van je haar.

 

  1. Vooraf borstelen

Als je wat langer haar hebt, is het goed om je haar voor het wassen even te borstelen. Zo zijn de losse haren eruit en voorkom je dat het tijdens (en na) het wassen klitterig is.

  1. Niet te warm

Stiekem vind ik het heerlijk om warm te douchen (en wie niet?), maar het is heel slecht voor je haar. Zet de temperatuur dus wat lager als je je haren wast. Lauwwarm is het beste. Helemaal goed is het om af te sluiten met koud water. Dan sluiten de haarschubben en krijgt je haar meer glans. Even doorbijten dus ;-).

  1. The perfect match: de juiste shampoo vinden 

Het vinden van de juiste shampoo is nog niet zo makkelijk. Ik heb er zelf heel wat geprobeerd, voordat ik er eentje vond die echt paste bij mijn haar. Mijn tip? Zoek er één die geen siliconen of parabenen bevat. Vaak glanst je haar na het wassen mooi, maar het wordt helaas ook heel snel vet door deze bestanddelen. Natuurlijke shampoos zie je steeds meer. Zelf was ik nu met een vegan shampoo. Benieuwd wat dat inhoudt? Ik schreef er al eerder een blog over.

 

  1. Gebruik niet te veel shampoo

Een flinke dot shampoo op je hand, lekker inmasseren en een hoofd vol met schuim als resultaat is fijn, I get it. Maar gebruik niet te veel. Een grote hoeveelheid shampoo kan je haar namelijk uitdrogen. Hoeveel je precies nodig hebt verschilt. Een grote bos lang haar heeft vanzelfsprekend meer nodig dan een korte bob. Zoek naar de voor jou perfecte hoeveelheid. 

 

Fabel: de hoeveelheid schuim zegt niets over de reinigende werking van een shampoo, hoewel we dat wel vaak denken. Natuurlijke shampoos schuimen vaak wat minder, maar maken je haar net zo schoon. 

 

Tip: toch lekker schuimen? Was je haar dan twee keer achter elkaar. De eerste keer is je haar nog wat viezer, waardoor het minder schuimt. Bij de tweede keer is je haar al schoon en de shampoo echt zijn werk. De tweede keer hoef je echt maar een mini-druppel te gebruiken, voor een heerlijk schuim-effect!

  1. Goed verdelen

Key bij het schoon krijgen van je haar is het verdelen van de shampoo. Hoe je dat doet? Doe wat shampoo op je hand met wat water, schuim de shampoo een beetje op en verdeel het daarna over je haar. Het liefst alleen bij de hoofdhuid. De uiteinden van je haar worden bij het uitspoelen vanzelf schoon. 

 

  1. Een lekker spa-momentje: de hoofdhuidmassage
    Het stimuleert de doorbloeding, vermindert de kans op haaruitval en is ook nog eens heerlijk ontspannend: de hoofdhuidmassage. Zet je vingertoppen op je hoofdhuid en maak kleine cirkelbewegingen. Neem er echt even de tijd voor. Want het is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens heel goed voor je haar. 

 

  1. Goed uitspoelen, maar echt.

Een shampoo bestaat vaak uit reinigende en verzorgende bestanddelen. De reinigende bestanddelen moet je goed uitspoelen, anders voelt je haar na het wassen minder schoon dan ervoor. Neem hier goed de tijd voor. En no worries: de verzorgende bestanddelen blijven gewoon zitten. Lang spoelen zorgt dus niet voor een mindere werking, juist niet.

 

  1. Voorzichtig droog drukken

Maak je haar niet te hardhandig droog na het wassen. Wring het voorzichtig uit en wikkel erna een handdoek in je haar. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je het haar het beste droog ‘drukken’ in plaats van wrijven.

 

  1. Extra verzorging na het wassen

Conditioner gebruiken de meesten al wel in hun standaard haarroutine. Een maskertje nog niet. Het hoeft zeker niet na iedere wasbeurt. Ik gebruik zelf een haarmaskert op het moment dat m’n haar wat droog aanvoelt of bijvoorbeeld na een zonvakantie, voor wat extra verzorging. Er zijn heel veel verschillende varianten. Ik ben zelf fan van [X]. Na gebruik heb ik altijd dat net-terug-van-de-kapper gevoel. Het voelt zacht, schoon en gezond.

Dus spring lekker onder de douche girls. Wees lief voor je haar en vergeet vooral ook niet om er af en toe een lekker spa-momentje van te maken.

Tot de volgende!

 

Liefs,

Elserieke




Reactie plaatsen

Blog

Tips


Elserieke Dales

Elserieke Dales

29 jaar | Marketing Manager | Social Media | Trendwatcher | Muziekliefhebber |

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.