thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

10 Movember facts die je zullen doen verbazen

0
10 Movember facts die je zullen doen verbazen

Movember? Iets met het laten staan van een snor in November toch? Dat is hoe ver de meeste mensen komen wanneer het om het jaarlijks terugkerende event Movember gaat. Maar waarom laten mensen hun snor eigenlijk staan? Waar gaat Movember om? En hoe kan je zelf meedoen? Wij hebben de leukste, grappigste en meest interessante Movember-feiten voor je op een rijtje gezet. Aan het einde vertellen we je wat Movember voor ons betekent. 

1: Movember draait om de gezondheid van de man

Movember is een jaarlijks terugkerend event waarbij mannen in November hun snor laten staan. Hierdoor vragen zij aandacht voor prostaatkanker en teelbalkanker. Door een snor te laten staan wordt er geld ingezameld voor de opsporing en uiteindelijke vermindering van het aantal sterfgevallen door prostaat- en teelbalkanker. Movember staat in het teken van het veranderen van het gezicht van de gezondheid van de man.
 

 

2: Movember zorgde voor belangrijke doorbraak in onderzoek naar kanker

In 2009 heeft de Comprehensive Cancer Center van de Universiteit van Michigan door middel van een financiële donatie van Movember een belangrijke doorbraak bereikt in onderzoek naar prostaatkanker. Hierbij kon er worden vastgesteld dat er meer dan 25 vormen van prostaatkanker zijn.

 

3: Gezondheid: Niet alleen kanker, ook zelfmoordpreventie

Naast het verminderen van het aantal sterfgevallen door kanker, vraagt Movember ook aandacht voor de mentale gezondheid van de man. Movember staat namelijk in het teken van de algehele gezondheid van de man en mentale gezondheid vindt de foundation net zo belangrijk.

 

4: De eerste Movember had precies niks te maken met de gezondheid van de man

Movember is ontstaan in 2003, toen vrienden Travis Garone en Luke Slattery een biertje gingen doen in Melbourne, Australië. Een paar biertjes verder werd er geconcludeerd dat de favoriete modetrend, de snor, aan het verdwijnen was. Om de trend terug te brengen vonden ze 30 jongens die de uitdaging aan wilden gaan om een maand lang hun snor te laten staan. Waar kroegavonden wel niet goed voor zijn!

 
5: Vrouwen kunnen ook meedoen: Mo bro’s en sista's unite!

Movember is echt niet alleen voor mannen! Naast de Mo bro’s (zo heten de deelnemers van Movember) kunnen Mo sista’s, de vrouwen die meedoen, ook geld inzamelen en de gezondheid van de man onder de aandacht brengen. Hierbij kun je denken aan het organiseren van leuke events en het starten van gesprekken.

     

6: De spelregels zijn supersimpel

Ook graag meedoen met Movember? De regels zijn erg eenvoudig. Start in November met een gladgeschoren hoofd en laat je snor groeien. En niet vergeten: zamel geld in, start gesprekken voor meer bewustwording en het állerbelangrijkste: gedraag jezelf als een gentleman.

 

 

7: Er is gigantisch veel geld ingezameld met Movember

En dan hebben we het niet over duizenden euro’s. Nee, we praten hier over miljoenen. Movember heeft inmiddels meer dan 500 miljoen euro opgebracht.

 

 

8: De snorrengekte heeft zich wereldwijd verspreid 

Inmiddels hebben verschillende Mo Bro’s en Sista's zich wereldwijd verbonden en vind je de Bro’s en Sista's in: Australië, Oostenrijk, België, Canada, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Hong Kong, Duitsland, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Engeland en Amerika.

 

 

 9: Movember is echt een familie

Movember verbindt mensen. Zo trommelen de Mo bro’s en Mo sista's iedereen ieder jaar op om in actie te komen door bijvoorbeeld te bewegen met zijn allen. Op het werk, op school, op de sportvereniging: niks is te gek.

 

 

10: Wat Movember betekent voor Salontopper

Bij Salontopper vinden wij het belangrijk om ons platform te gebruiken en aandacht te schenken aan Movember. Daarnaast kunnen wij met onze producten bijdragen aan het beter laten groeien van die mooie snor. Houdt onze website goed in de gaten voor leuke Movember-kortingen en meld je aan voor de nieuwsbrief om niks te missen!

 

 

 

Reactie plaatsen

Blog

Mannen


Maaike Frericks

Maaike Frericks

22 jaar | Content Marketeer | Hair, make-up en fashion addict | katten- en muziekliefhebber |

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.