thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Tips bij het borstelen van je haar

0
Tips bij het borstelen van je haar

Nat haar wel of niet borstelen? En kun je nu beter beginnen bij je kruin of bij de punten? Online vind je zoveel verschillende verhalen over wat wel en niet goed is voor je haar. We feel you. Daarom de belangrijkste do’s en don'ts voor het borstelen van je haar in deze blog.

Borstel voor het wassen

Kam of borstel je haar voor het wassen voorzichtig. Het grote voordeel van borstelen voor het wassen is dat je al een deel van de resten van je haarproducten weg kamt. Dat zorgt dat je shampoo straks beter pakt en lekker schuimt. Het tweede voordeel is dat je haar zonder klitten makkelijker te wassen is. 

Begin bij de punten

We doen het allemaal wel eens: snel je haren borstelen van boven naar beneden. Wees hier voorzichtig mee. Als je keihard begint te kammen verlies je onnodig veel haren. Dus begin bij de punten en werk langzaam naar de hoofdhuid toe. Wel is het goed om de natuurlijke oliën vanuit je hoofdhuid naar beneden te kammen, hierdoor word je haar minder snel vet en verzorgt het zichzelf. Dit is dus ook key wanneer je jouw haar langer wil laten groeien! Start hier dus wel pas mee als alle knopen uit je haar zijn verwijderd. 

Was je borstel

Say what? Dat je haar gewassen moet worden weten we. Maar je borstel? Juist. Probeer dit zeker een keer in de twee maanden te doen. Hoe ga je te werk? Verwijder eerst alle haren uit de kam of borstel. Daarna was je de borstel met lauwwarm water en een klein drupje shampoo. Laat de borstel om de kop drogen, zo blijft hij het beste in shape.

Tip: je kunt je borstel ook even laten weken. Dan komt het meeste “vuil” vanzelf los.

Wees voorzichtig tijdens het douchen

Droog haar is minder kwetsbaar dan gevoelig haar. Dit komt omdat de haarschubben door het vocht van het douchen geopend zijn. Hierdoor kan de shampoo zijn werking doen, maar kun je jouw haar ook extra beschadigen. Daarom is het advies liever niet te kammen of borstelen tijdens het douchen.

Tip: Je kunt wel een kam gebruiken om je masker of conditioner goed aan te brengen op nat haar. Zo kun je het product beter verspreiden. Neem bijvoorbeeld een grove kam of een tangle teezer. Deze glijdt super easy door je haar, ook als het droog is. En ze komen ook nog eens in toffe printjes :) 

Gebruik een serum

Net als bij het föhnen kun je ook een voedende olie of serum gebruiken voor je gaat borstelen. Zo is je haar makkelijker door te kammen. Vooral als je het net gewassen hebt en je haar nog kwetsbaar is. Een kam van hard rubber of hout zijn dan ideaal. Weg met de klitten en ze maken je haar niet statisch. 

Borstel af en toe

Het borstelen van je haar is goed voor je haar, maar borstel je haar niet elke dag. En al helemaal niet meerdere keren per dag. De kam of borstel in je tas is verleden tijd. Als je teveel borstelt stimuleer je te talgproductie. Hierdoor wordt je haar sneller vet. Daarnaast kun je jouw haar beschadigen door te vaak te kammen. Kam je haar dus enkel als het nodig is!

 

 

Koop een goede borstel

Niet de leukste gelduitgave, maar wél een   hele goede. Een wat duurdere borstel levert je meer plezier op. Goedkopere borstels hebben vaak plastic pinnetjes. Hiermee beschadigt je haar sneller. Duurdere borstels zijn van beter materiaal gemaakt. En vaak krijg je hier ook nog eens een   mooiere glans van. Win-win! Ga je jouw haar routine onder de loep nemen? Wij helpen je graag. Laat een berichtje achter en we geven advies dat bij jouw haartype past! 

Reactie plaatsen

Blog

Tips


Maaike Frericks

Maaike Frericks

22 jaar | Content Marketeer | Hair, make-up en fashion addict | katten- en muziekliefhebber |

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.