thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

De beste producten + tips tegen vet haar

0
De beste producten + tips tegen vet haar

Vet haar: een ‘first world problem’ waar helaas velen van ons wel eens mee te maken hebben gehad. Gelukkig betekent dit ook dat er door de grote vraag naar deze producten ook veel producten ontwikkeld zijn die dit vervelende kwaaltje verhelpen. Graag vertellen we je eerst wat meer over de oorzaken van vet haar, het zou natuurlijk vervelend zijn wanneer je investeert in effectieve producten en dit vervolgens zelf tegenwerkt door de verkeerde dingen te doen.

Vet haar: de oorzaken

Sommige mannen en vrouwen hebben helaas van nature een vette hoofdhuid. Ook kan het zijn dat je pas sinds een tijdje last hebt van vet haar maar niet weet hoe dit kan komen. We vertellen je graag meer over de oorzaken van vet haar. Een oorzaak kan namelijk zijn dat je jouw haar te vaak wast en daarnaast bijvoorbeeld te veel conditioner gebruikt. Probeer je haar daarom dus zo min mogelijk te wassen en spoel je producten altijd goed uit! Een andere reden voor het vet zijn van je haar is dat je borstel niet schoon is of vol zit met haar. Haal daarom regelmatig de haren uit je borstel én was hem vaak. De laatste reden die de oorzaak kan zijn van jouw vette haar: de verkeerde producten. Wij vertellen je welke producten je wél moet gebruiken waardoor je binnen de kortste keren minder last hebt van vettig haar.

De nieuwe trend tegen vet haar: de hoofdhuidscrub

We scrubben er tegenwoordig allemaal op los en daar spelen de fijnste merken zoals bijvoorbeeld Kérastase op in. En zie daar: de hoofdhuidscrubs! Deze scrubs zijn ideaal voor vet haar, omdat ze je hoofdhuid intensief reinigen en roos en vettigheid rondom de hoofdhuid verminderen. Het resultaat? Minder vet haar want je haar wordt intensief gereinigd en daardoor hoef je jouw haar minder vaak te wassen.

Droogshampoo is your best friend (maar gebruik hem niet te vaak)

Droogshampoos zijn een algemeen bekend product en in bijna iedere handtas of op iedere badkamer is wel een droogshampoo te vinden. Droogshampoos verfrissen je haar en zorgen ervoor dat je jouw haar minder snel hoeft te wassen. Maar er zit een addertje onder het gras: gebruik je een droogshampoo té vaak, dan is de kans groot dat je haar hierdoor juist weer vet wordt. Zorg dus goed voor je haar en houd in de gaten hoe snel je haar vet neigt te worden. Probeer het wassen uit te stellen maar pas er mee op.

Shampoo voor vet haar: reinigend en lichtgewicht is waar je op moet letten

Shampoos (maar ook andere producten) die woorden in hun titels hebben als ‘shea butter’, ‘olie’ en ‘cream’ moet je echt vermijden. Deze producten zijn voor dik, droog en beschadigd haar en maken jouw haar waarschijnlijk heel snel vet. Is je haar vet, maar onder in de punten droog? Kies dan voor een lichtgewicht shampoo die je haar volume geeft. Bijna alle producten geven jouw haar alsnog wel genoeg verzachting. Desnoods kun je enkel in je punten wat olie aanbrengen zodat je punten toch krijgen wat ze nodig hebben. Een andere fijne shampoo voor vet haar is de Mediceuticals Vivid Shampoo, deze shampoo zuivert je haar namelijk en verwijdert alle productresten uit je haar. Zo geniet je van schone lokken na het wassen die minder snel vet worden.

Hopelijk helpen deze tips je goed op weg en heb je binnenkort minder last van vet haar.

Liefs, Maaike

Reactie plaatsen

Blog

Tips Vet Haar


Maaike Frericks

Maaike Frericks

22 jaar | Content Marketeer | Hair, make-up en fashion addict | katten- en muziekliefhebber |

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.