thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

De nieuwste trend: Scrub je hoofdhuid

2
De nieuwste trend: Scrub je hoofdhuid

We kennen scrubs al vele jaren als dé producten die je dode huidcellen verwijderen en je lichaam schoon en zijdezacht aan laten voelen. Maar wist je dat je jouw hoofdhuid ook kunt scrubben? Ja, wij moesten er heel eerlijk ook even aan wennen. Maar na een paar keer proberen komen we tot de conclusie: het is een onmisbaar product. Wij vertellen je waarom én hoe je ‘m moet gebruiken.

De hoofdhuidscrub is helemaal in

Verschillende merken brengen nu een scrub op de markt. Wij gebruiken in deze blog de Kérastase Fusio Scrubs omdat we ze zelf getest hebben en je hierdoor van betere informatie kunnen voorzien. Je hebt de scrub in twee varianten, namelijk: de Fusio-Scrub Scrub Apaisant en de Fusio-Scrub Scrub Énergisant. De Apaisant is speciaal ontwikkeld voor de gevoeligere hoofdhuid. Ik vind dit persoonlijk erg slim, omdat ik zelf een gevoelige hoofdhuid heb en in eerste instantie niet moest denken aan een scrub. Het klonk als een nachtmerrie, maar ik ben overtuigd. De Scrub Apaisant heeft een zachte geltextuur die vet haar tegen gaat, roos en schilfers verwijdert en je hoofdhuid kalmeert. Heb je fijner haar en geen gevoelige hoofdhuid? Ga dan voor de Fusio-Scrub Scrub Énergisant. Deze scrub is iets grover en bevat zeezout. Voor welke variant je ook gaat: de aanbrengwijze is hetzelfde. Volg het stappenplan en ervaar hoe fijn het is om je haar te scrubben!

Stap 1: Maak je haar nat en breng de scrub aan

Maak je haar goed nat en breng de scrub vervolgens aan rondom je gehele haarlijn. Werk het product vervolgens door naar achter en masseer je hoofd goed. Vergeet hierbij niet je slaap, je kruin en je nekpartij! Zorg dat het gehele haar gescrubd wordt.

Stap 2: Spoel de scrub uit en breng hem nog een keer aan

Waarom adviseren we je dit? Omdat de scrub dan maximaal zijn werk kan doen. De scrub (maar ook een shampoo in het algemeen) verwijdert de eerste keer namelijk enkel oppervlakkig vuil zoals productresten en vuil afkomstig van invloeden van buitenaf. De tweede keer reinigt de scrub je haar en je hoofdhuid grondig.

Stap 3: Spoel de scrub uit en gebruik een conditioner en/of een haarmasker

Ben je klaar met scrubben? Vervolg je routine dan zoals gewoonlijk met verzorgingsproducten. Als je van plan bent om een haarmasker te gebruiken, dan raden we je aan om eerst het masker te gebruiken en vervolgens af te sluiten met een klein beetje conditioner. Je haarschubben staan namelijk open na het gebruiken van een haarmasker en een conditioner sluit je haar. Het resultaat na de gehele routine? Een gereinigde hoofdhuid + schoon en fris haar dat handelbaar en glad is.

We hebben ook een uitgebreide YouTube-video geüpload over de scrubs! Kijk ‘m en je bent helemaal up to date over de scrubs

Wat vind jij van de hoofdhuidscrub-trend? Lijkt het je wat? Laat het ons weten en als je andere producten hebt die jij fijn(er) vindt, laat het ons dan ook weten. We zijn altijd benieuwd! :)

Liefs, Maaike


reacties (2)

Dus als je scrubt, hoef je geen shampoo meer te gebruiken? Maar het schuimt toch niet?
Ik hoor bedankt.

Door op 18-11-2021

Hoi Mirella,

Voor sommige scrubs geldt inderdaad dat het als een shampoo functioneert. Met een scrub haal je het vuil ook van je hoofdhuid en die spoel je dan met het water weg.

Mensen willen graag schuim voor een schoon gevoel, maar dit hoeft dus niet persé.

Heb ik zo je vraag beantwoord?

Groeten,
Gerben - Salontopper

Door op 19-11-2021

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.