thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Benieuwd welk krultype je hebt? Lees het hier

0
Benieuwd welk krultype je hebt? Lees het hier

Het is belangrijk om te weten welk soort krultype je hebt. Er is een systeem gerangschikt van krultype 1 tot 4. De reden dat het handig is om te weten welke soort krultype je hebt is omdat het je kan helpen met je haarverzorging. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten krullen die allemaal een andere soort verzorging nodig hebben. Ook kan je een combinatie hebben van verschillende krultypen. Krultype 1 tot en met 4 zijn ook weer gerangschikt van a, b en c. Ik ga hieronder jullie vertellen wat de krultypes inhouden.

Krultype 1:

Krultype 1 is niet echt een krul, het is meer stijl haar. Daarom kan je ook krultype 1 niet onderverdelen in subcategorieën omdat het haar bij krultype 1 meestal hetzelfde is.

Krultype 2:

Bij krultype 2 denken mensen vaak dat ze stijl haar hebben. Dit had ik zelf eerst ook, vroeger had ik niet echt krullen, maar ik merkte dat ik een beetje slag begon te krijgen en dat was niet zo mooi. Ik ben toen naar de kapper gegaan en heb mijn haren in lagen laten knippen en ben krulproducten gaan gebruiken. Toen ik dat deed kreeg ik mooiere krullen. Je haar valt meestal dicht langs je gezicht wanneer je krultype 2 hebt.

2A. licht golvend, dik of dun haar, makkelijk te stijlen. Geen zware producten nodig.

2B. golvend, dik of dun haar, makkelijk te stijlen. Geen zware producten nodig

2C. sterk golvend, dik van structuur en pluist snel. Je kunt een goede leave-in conditioner gebruiken voor mooie krullen/slag.

Krultype 3:
Wanneer je krultype 3 hebt is je haar sterk krullend en word je haar snel pluizig. Je kunt het als volgt herkennen aan: als je onder de douche gaat staan je krullen weggaan en zodra het opdroogt je krullen weer terug komen. Het is een glanzend haarsoort en is makkelijk te stijlen en te behandelen.

3A. Grote glanzende krullen.

3B. Dichtere krullen die je kunt vergelijken met een spiraal.

3C. Zeer strakke, dichtere krullen.

Krultype 4:

Krultype 4 heeft een strakke en dichte krul die niet altijd goed te zien zijn. Krultype 4 is zeer kwetsbaar en is dan ook gevoelig voor haarbreuk. Dit krultype is eigenlijk gelijk aan kroeshaar. Kroeshaar is er in verschillende vormen en structuren. Krultype 4 heeft vaak een dikke haarstructuur. Het haar heeft veel vocht nodig om sterk en mooi te blijven. Kroeshaar heeft in tegenstelling tot krullend haar en golvend haar de meeste tijd en aandacht nodig. Zorg ervoor dat het haar genoeg vocht krijg door olie toe te passen, het haar te stomen, sealen en leave-in conditioner te gebruiken.

4A. Als je het haar uitrekt zie je een beetje een S-patroon.

4B. Bij dit krultype zie je bijna geen krulpatroon, je ziet eerder een soort Z-patroon.

4C. Hierbij zie je totaal niets meer terug van een krulpatroon.

 

Hier wat producten voor krullend haar.

 

Liefs,

Zeta

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.