thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Hydrateren doe je zo!

1
Hydrateren doe je zo!

Heb jij last van droog haar of van droge punten? Dan is de kans groot dat jouw haar gedehydrateerd is… Já inderdaad: gedehydrateerd. Dit houdt in dat je haar een tekort heeft aan vocht. Oorzaken kunnen invloeden van buitenaf (zoals weersveranderingen), het te vaak gebruiken van hitte tools of het wassen met te warm water zijn. Als jouw haar niet goed gehydrateerd is, mist het veerkracht en glans. Je punten voelen vaak stug of droog aan en het haar kan daarnaast erg pluizig zijn en er dof uitzien.

Haarexpert Dana, kapster van onze kapsalon Tease, legt jullie graag uit wat dehydratatie nu precies doet met je haar en hoe je dit kunt oplossen. Lees snel verder!  

Te weinig hydratatie in het haar

Wanneer je haar niet genoeg gehydrateerd wordt kan het vrij hard, knapperig en droog aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti; wanneer het in de verpakking zit kan je het gemakkelijk breken, gooi je het echter in een pan met water wordt het soepel. Voelt jouw haar stug, hard of knapperig aan? Dan is de kans groot dat jouw haar hydratatie nodig heeft.

Oorzaken gedehydrateerd haar

Gedehydrateerd haar kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

1.    Het gebruiken van verkeerde producten

Het kan zo zijn dat je (onbewust) producten gebruikt die jouw haar weinig tot geen hydratatie bieden of het haar zelfs uitdrogen.

2.    Poreus haar

Bij poreus haar staan de haarschubben open, waardoor het haar producten niet goed vasthoudt. Al zijn je producten nog zo hydraterend, je zult geen effect zien. In dit geval kun je het beste naar jouw kapper gaan om je puntjes te laten knippen.

3.    Met proteïne overladen haar

In het kort betekent dit eigenlijk dat je te lang of te veel producten hebt gebruikt met alleen maar proteïne. Hierdoor ontstaat er een build-up laag. Deze laag blijft om het haar zitten, waardoor vocht inbrengende producten een stuk minder goed werken. Het is dus altijd belangrijk de juiste balans te vinden tussen proteïne en vocht.

Voel voor elke wasbeurt aan je haar waar het behoefte aan heeft. Voelt je haar droog of stug aan? Dan heeft je haar vocht nodig. Voelt je haar daarentegen slap aan? Dan is de kans groot dat je haar teveel vocht bevat. Probeer in dit geval juist producten te gebruiken met proteïne. Het is dus de key om hier je balans in te vinden!

 

Haar hydrateren: hoe zorg je voor voldoende hydratatie?

Om je haar er mooi gezond uit te laten zien, is het essentieel om het te hydrateren. Hier spelen de kwaliteit van je haar, je dagelijkse haarverzorgingsroutine en het seizoen allemaal een rol bij. Zo staat bijvoorbeeld in de winter de verwarming haar die droge lucht afgeeft, waardoor je haar extra hydratatie nodig heeft. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je je haar kunt hydrateren.

Hydraterende producten en haarmaskers

Was jij je haar vaak met warm water of maak je gebruik van hitte tools? Dan heeft je haar sneller vochtinbrengende producten nodig om te herstellen. Het is daarom belangrijk deze op te nemen in je routine. Was je je haar al met hydraterende producten, maar merk je er weinig van? Probeer dan eens een hydraterend haarmasker te gebruiken en zorg ervoor dat je dit regelmatig blijft doen, zodat het haar geen vocht verliest.

Tip: voor een extra boost kun je proberen om te slapen met je haarmasker in! Meer weten over haarverzorging in de nacht? Je leest er meer over in onze blog: verzorg je haar in de nacht.

De juiste stijltang gebruiken

Gebruik je dagelijks je favoriete stijltang? Dan is het zeker een must om de juiste stijltang te gebruiken. Een stijltang met volledig keramische platen is aan te raden, omdat deze je haar minder snel beschadigt. Gebruik ook altijd een heat protector wanneer je gebruik maakt van een hitte tool.

Vermijd producten met siliconen

Probeer geen producten met siliconen te gebruiken. Deze sluiten het haar af, waardoor andere producten niet opgenomen worden en hun werking niet kunnen doen. Dit is natuurlijk zonde van het product en van je geld. Wateroplosbare siliconen mogen dan weer wel. Kijk dus altijd goed na welke siliconen er in je product zitten wanneer je last hebt van droog haar. Dit zijn wateroplosbare siliconen:

  • Diisostearoyl Trimethylolpropaan Siloxy Silicaat
  • Dimethiconol
  • Difenyl Dimethicone
  • Disiloxan
  • Hydroxypropyl-polysiloxaan
  • Lauryl Methicone Copolyol
  • fenyltrimethicon
  • Silica
  • Siliconen Quaternium - 17/8
  • SilsequioxaneTrisiloxaan

Hydraterende haarverzorgingsproducten kopen?

Hieronder vind je een aantal prettige producten die het haar hydrateren. 

Door rekening te houden met deze tips, kun je ervoor zorgen dat je haar voldoende hydratatie krijgt en er gezond en stralend uitziet. Nog vragen? Stel ze gerust!


reacties (1)

Dank voor de informatie

Door op 22-11-2020

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.