thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Curly Girl Methode: Hoe zit dit nu eigenlijk?

3
Curly Girl Methode: Hoe zit dit nu eigenlijk?

De Curly Girl Methode

De Curly Girl methode… je komt het overal tegen, wat houdt het nu precies in en hoe werkt het? Kan iedereen het toepassen? De Curly Girl methode (CG) is eigenlijk een verzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. De methode ontmoedigt het gebruik van shampoo en stimuleert juist het wassen van het haar met een conditioner of co-wash. Ook is het van belang dat er geen sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol of minerale oliën in de producten zitten. Uitdrogende alcohol soorten zijn: alcohol denat, benzyl alcohol, ethanol, ethyl alcohol, isopropyl, methanol, SD alcohol 40, propanol en propyl. Het belangrijkste doel is om natuurlijk krullend haar voorzichtig te behandelen en om schade aan de haarschubben te minimaliseren en het belangrijkste: het gehydrateerd houden. Nu het meest belangrijke van de methode… ervoor zorgen dat het natuurlijke krulpatroon wordt geaccentueerd in plaats van het te verstoren. In 2001 is de CG methode geïntroduceerd door hairstylist Lorraine Massey . Dit is ontstaan doordat steil haar een heersende stijl was onder de vrouwen in de Verenigde Staten en vrouwen voelden zich onder druk gezet om hun haar steil te maken met een steiltang of chemische producten. Sinds 2010 zijn krullende kapsels populairder geworden en ook gepromoot door beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker of Solange Knowles. Dankzij Lorraine Massey zijn er dus verschillende manieren ontstaan om het beste uit jouw krullen te halen en hier vertel ik jullie graag meer over! 

De Basis van de CG Methode   

Over het algemeen is krullend haar altijd droog, dit komt vaak door bijvoorbeeld sulfaten of siliconen die in een shampoo zitten. Sulfaten worden vaak toegepast om siliconen in het haar weg te wassen, er mogen dus geen siliconen in de producten zitten. Door dit weg te laten blijven er alleen ingrediënten over die weggewassen kunnen worden met gewoon water. Het is dus altijd belangrijk te kijken naar producten waar geen siliconen, parabenen, sulfaten, uitdrogende alcohol of minerale oliën inzitten. De volgende punten zijn de basis voor de CG methode:

  • Start eerst met de final wash van je haar. Dit zorgt ervoor dat je letterlijk met een schone lei begint. Ja juist nu was je dus nog één keer je haar met sulfaten omdat dit een agressieve reiniger is. Dit zorgt ervoor dat jouw build-up laagje verwijdert wordt en de opeenstapeling van jouw haarproducten verdwijnt. Want hier moet je vanaf.
  • Gebruik een deep conditioner na de final wash. Omdat je haar na de final wash gigantisch droog zal zijn is het erg belangrijk je haar te hydrateren en te voeden. Dit zorgt ervoor dat je schade voorkomt.

-----------------------------------

  1. Nu je de final wash gedaan hebt, was je jouw haar niet meer met een gewone shampoo het wordt vervangen door een co-wash, dit is een afkorting van een conditioner washing. Een CG vriendelijke sulfaatvrije shampoo mag dan wel weer (dit wordt ook wel een low poo genoemd). Een Co-wash is namelijk veel milder voor je haar en hoofdhuid. Je haar zal er even aan moeten wennen maar hier moet je even doorheen! Dus werkt je haar even niet meer dan is het aan te raden je haar weer even te wassen met een sulfaat vrije shampoo omdat door verschillende stylingsproducten er soms toch een build-up laagje kan ontstaan. Voel dit voor jezelf even goed aan.

  2. Na de co-wash ga je over op een conditioner of deep conditioner + ontklitten. Doordat krullen vaak droger zijn heeft het extra hydratatie nodig. Dankzij de juiste conditioner zorg je voor extra vocht in het haar (conditioner zonder siliconen, sulfaten, uitdrogende alcohol en minerale oliën). Een deep conditioner wordt aangeraden één a twee keer per week te gebruiken. Laat het zo’n twintig minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Experimenteer voor jezelf met de verschillende hoeveelheden die jouw haar nodig heeft. Gebruik na het aanbrengen je vingers of bijvoorbeeld een wet brush (kam met brede tanden), tangle teezer of classic denman brush om je haar te ontklitten. Bij het aanbrengen van de conditioner wordt aangeraden dit in je haar te kneden als je jouw hoofd naar beneden laat hangen. Bij het uitspoelen maak je een kommetje met je handen en vul je dit met water, vervolgens breng je jouw krullen in het kommetje en knijp je het uit met natte handen.

  3. Na het wassen van je haar wil je dat je krullen de mooie vorm behouden. Hierbij ga je gebruik maken van de juiste stylingsproducten die bij jouw krultype past. Mocht je niet weten welk stylingsproduct je wil gebruiken… probeer dan eerst een gel. Het is het beste om je krullen te definiëren en pluishaar tegen te gaan. Pak een grote hoeveelheid van de gel… een hand vol en breng aan in nat haar. 

  4. Het drogen van je krullen? Hoe zit dit nou? Het ploppen van je haar is een optie, dit is een techniek om je haar te drogen zonder het te beschadigen. Je knoopt je krullen voorzichtig in een katoenen T-shirt of microvezel handdoek en laat dit 15 minuten zitten. Droog vervolgens je krullen aan de lucht. Een andere optie is föhnen met een diffuser op een koude stand. Doe dit niet te lang zodat je haar niet afknapt.

  5. Scrunch je krullen! Nadat je haar goed is opdroogt, voelt nu misschien je haar vrij hard aan, dit is niet erg want door je haar te scrunchen worden je krullen vanzelf heerlijk zacht en mooi gedefinieerd. Scrunch out the crunch wordt het ook wel eens genoemd, dit houdt in dat wanneer jouw haar droog is je  jouw hoofd op kop houdt en langzaam in je haar kneed om de crunch uit je krullen te halen. Met als resultaat na dit hele rijtje te hebben volbracht. PRACHTIGE GEDEFINIEERDE KRULLEN!

Tip: Je moet er echt even doorheen en na de eerste keer wil het niet meteen zeggen dat je resultaat ziet. Probeer dit vol te houden want je gaat zien dat het je iets prachtigs oplevert! :)  

Dit is de basis van de Curly Girl (CG) methode. Natuurlijk gaan we hier nog meer over schrijven voor jullie en inhoudelijker op in. Mocht je nou meer willen weten? Laat dan een berichtje hieronder achter, of heb je zelf een geweldige tip die je graag wil delen? Laat het ons weten.

Liefs Silke

PS: Ontdek alvast wat van onze CG producten:

 


reacties (3)

Hoi.
Ik heb wel belang bij de curly hair methode.
Kun je een totaalpakket adviseren.
Van A tot Z.
Zie door de bomen het bos niet nl
Vr groet Jenny engberts

Door op 19-03-2021

Hoi Jenny,
Leuk dat je met de Curly Girl Methode wil beginnen!

Welke producten je het best kunt gebruiken verschilt per haar en krultype, kun je wat meer vertellen over het type haar dat je hebt? Als je het niet precies weet, we hebben hier al een keer een blog over geschreven;

https://www.salontopper.nl/blog/202009-benieuwd-welk-krultype-je-hebt-lees-het-hier

Als je dat weer hier laat weten, dan kan ik je advies geven over een Curly Girl pakket.

Groeten Gerben

Door op 23-03-2021

Hoi,
Net zoals Jenny zou ik ook heel graag een advies voor een totaalpakket van de CG methode willen voor mijn type haar.
Ik zit een beetje tussen krultype 2 en 3 in. Mijn haar is dik, lang en glanst en sinds de laatste jaren heeft het ineens heel veel krullen zodra ik onder de douche vandaan kom. Heb altijd al wel wat slag in mijn haar gehad, maar dit zijn nu echt krullen geworden.
Ik ben heel benieuwd naar deze CG methode!

Groetjes Kaylee

Door op 03-04-2021

Reactie plaatsen
Silke

Silke

Online Marketeer || 27 jaar || Reizen || Nieuwe trends Hair-fashion&lifestyle


Blog

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.