thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Redken Acidic Bonding Concentrate: Herstellen van chemisch behandeld haar

4
Redken Acidic Bonding Concentrate: Herstellen van chemisch behandeld haar

Tegenwoordig zijn er allerlei manieren om elk kapsel te krijgen wat we maar willen, een kleur, een krul of juist stijl. De mogelijkheden zijn oneindig, helaas geldt dat niet voor het aantal behandelingen dat je haar aan kan. De (chemische) behandelingen bij de kapper beschadigen het haar doordat de haarvezels en schubben worden bewerkt. Daarnaast verstoren deze behandelingen de natuurlijke balans in je haar. Ook het stylen van je haar met een, stijltang, krultang of föhn zorgen voor beschadigingen. De hitte uit de styling tools zorgen ervoor dat de verbindingen tussen de verschillende stoffen in je haar verstoord worden.

Maar niet getreurd, als je je haar een goede verzorging geeft na een bezoek aan de kapper dan hoeft er niets aan de hand te zijn. De kapper geeft naast de uiterlijke behandeling vaak ook al een voedende behandeling aan het haar, maar ook tussen je salon bezoekjes kun je je haar nu optimaal verzorgen. Er is namelijk een wetenschappelijk onderbouwde oplossing; de Redken Acidic Bonding Concentrate lijn. Deze shampoo, conditioner en lotion helpen bij het herstellen van de haarstructuur en de natuurlijke balans van je haar. Redeken Acidic Bonding Concentrate verhelpt deze problemen door op twee gebieden in te zetten

  • Acidic - de PH Balans van je haar
  • Bonding Concentrate – de kwetsbare verbindingen in de haarvezels en proteïne van het haar herstellen, voeden en hydrateren.

Wat dit voor gevolgen heeft voor je haar en hoe de Acidic Bonding Concentrate range hierop inspeelt leggen we hieronder uit.

Acidic - PH Balans

Een normale PH balans, oftewel de zuurtegraad, van je haar is normaal gesproken tussen de 3,5 en de 5,5. Je hoofhuid heeft liever een PH van 4,5 tot 5,5 Zuurtegraden kunnen tussen de 0 en 14 liggen, waarbij 0 zeer zuur is en 14 juist heel basisch en 7 is neutraal zoals water. Je haar en hoofdhuid zitten dus aan de zure kant van het spectrum. Terwijl producten om het haar te ontkleuren, permanenten juist aan de basische kant van het spectrum zitten en het haar uit balans trekken. Zo heeft permanentvloeistof een ph waarde tussen de 7 en 9,5, de ammoniak in haarverf kan wel een ph van 11 hebben en ammoniavrije haarverf kan ook een ph van 6,8 hebben.

Om je haar te permanenten of te ontkleuren moet je je haar tijdelijk een hoge ph waarde geven zodat de schubben open gaan staan en de gewenste kleur tot diep in het haar kan worden aangebracht. Het is daarna wel van groot belang dat je de ph balans van je haar weer hersteld. Blijft je haar namelijk te basisch, dus een hogere ph dan 5,5, dan zullen de schubben blijven openstaan. Hierdoor verdwijnt niet alleen de kleuring uit je haar, ook de voeding en hydratatie blijven uit je haar ontsnappen. Waardoor het haar droger wordt, klitten ontstaan en je haar kan gaan breken. De kapper geeft vaak een aanvullende behandeling na het kleuren of permanenten van het haar om je haar te beschermen en de ph balans weer de goede richting op te helpen. Met Redken Acidic Bonding Concentrate kun je ook tussen de bezoeken aan de salon het haar helpen te herstellen.

Door het Citroenzuur in Acidic Bonding Concentate kun je deze PH balans herstellen. Citroenen hebben een ph waarde van 2, maar in deze producten is het natuurlijk gemengd met de andere ingrediënten van de shampoo en water, waardoor het minder zuur is. Door je haar regelmatig met deze shampoos en conditioner te wassen trek je de ph waarde van je haar weer richting de 3,5 tot 5,5 wat een beter is voor je haar en hoofdhuid.

Je kunt de zuurgraad van je haar natuurlijk laten opmeten, maar misschien merk je het ook al aan de staat van je haar. Is je haar te droog, heb je snel klitten en lijkt je haar sneller te breken? Dan is je haar waarschijnlijk te basisch. Dan kun je met de Redken Serie het haar weer zuurder maken. Wordt  je haar te zuur, dan zal het sneller statisch zijn en merk je dat het meer mineralen aantrekt en meer build up rond de haaraanzet zal zitten. Probeer dan een keer een wasbeurt over te slaan. Het talg dat je zelf produceert werkt namelijk het zuur tegen. Door goed naar je haar te kijken en voelen kun je de balans vinden zonder dat je dit hoeft op te meten.

Bonding Concentrate – De verbindingen in het haar

Je haar bestaat uit 3 soorten verbindingen, 2 zwakke verbindingen en 1 sterke verbinding. De sterke verbinding is de zwavelbrug deze bepaalt de basisvorm van je haar. Dus de dikte en hoe stijl je haar is of hoeveel krul je haar heeft. Zwavelbruggen zijn sterke verbindingen, omdat ze de vorm bepalen waar je haar naar terug wil gaan. Je kunt ze wel permanent veranderen, maar dan beschadig je ze en ze kunnen dan niet hersteld worden. Ook beschadigingen aan de zwavelbruggen kunnen niet hersteld worden. Beschadigde zwavelbruggen zijn dan ook heel slecht voor de kwaliteit van je haar.

De twee zwakke verbindingen zijn de Waterstofbruggen en de Zoutbruggen deze bepalen de vorm van het haar tijdelijk. De waterstoffen bepalen de vorm tijdelijk door de manier waarop je het in model brengt en laat opdrogen. Deze verbindingen zetten zich dan tijdelijk vast en behouden de vorm totdat het weer nat wordt of langzaam uitzakt.

De Zoutbruggen worden vastgezet door styling met hitte. Maar ook dit is tijdelijk en zal na verloop van tijd veranderen, door water en temperatuursverschil. De zoutbruggen worden daarnaast ook beïnvloedt door de PH balans.

Door de zoutverbindingen en waterstofverbindingen van een goede voeding te voorzien kun je deze verbindingen versterken zodat ze langer hun vorm behouden. Acidic Bonding Concentrate bevat een hoge concentratie aan voedingssupplementen voor de waterstof- en zoutbruggen. Met deze geconcentreerde voeding help je deze bruggen te herstellen en langer in vorm te houden.

Redken Acidic Bonding Concentrate Serie

Na deze halve scheikundeles wil je natuurlijk weten welke producten Redken Acidic Bonding Concentrate heeft om je beschadigde haar te behandelen. Voor een volledige routine die reinigt, voedt en beschermt met de eigenschappen om het behandelde haar te herstellen pak je de hele routine van shampoo, conditioner en leave in lotion. Je kunt deze producten individueel toevoegen aan je routine of een volledige routine opzetten met deze producten. De hele lijn bevat citroenzuur voor het herstellen van de PH balans van je haar en daarnaast het bonding care complex voor voeding van de zwakke bruggen in het haar, deze verschilt echter per product in concentratie.

Je past bij deze routine de producten toe voor drie stappen:

  • Shampoo: Reiniging van het haar met een lichte verzorging
  • Conditioner: Verzorgen en voeden van het haar
  • Lotion: Voor extra verzorging en bescherming

Door deze hele lijn herstel je de natuurlijke balans van het haar en zorg je dat de behandeling beter blijft zitten. Zo geniet je langer van je kleurbehandeling of krullen.

De Producten


reacties (4)

IK HEB REGELMATIG EEN STIJLMAKENDE BEHANDELING MET KERATINE EN GEBRUIK ALLEEN DE DAAROP AFGESTEMDE SHAMPOO EN CONDITIONER.

NA 3 MAANDEN BEN IK WEER TERUG BIJ AF; VEEL SLAG IN HET HAAR, WAT IK HAAT.
HEBT U HAARVERZORGING MET KERATINE OM DE MERKEN EENS AF TE WISSELEN.

HARTELIJKE GROET,

WIEKE VAN DER WAL

Door op 26-03-2021

Hallo Wieke,

Bedankt voor je vraag, de producten in deze blog sluiten niet direct aan bij je vraag.

Je kunt het beste even contact opnemen met onze klantenservice zodat je wat meer kunt vertellen over de producten die je nu gebruikt en wat je voor resultaat zoekt. Onze klantenservice kan je hier dan direct mee helpen. Je kunt hiervoor bellen met 088 – 455 4555 of mailen naar klantenservice@salontopper.nl

Groeten Gerben

Door op 29-03-2021

Zijn de Acidic Bonding produkten van Redken ook geschikt voor natuurlijk krulhaar? 1x per maand laat ik de uitgroei verven en wanneer weer nodig
hi-lights. Ik gebruik nu de Redken artikelen voor krulhaar. Bijna alles!!!
hartelijke groet,
Beppie Hageman.

Door op 08-05-2021

Hallo,

Ik heb de hele lijn gekocht maar was even benieuwd of je de shampoo ook elke dag kunt gebruiken of dat dit om de zo veel dagen gebruikt moet worden?

Gr
Ebru

Door op 30-05-2021

Reactie plaatsen

Blog

Beschadigd Haar


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.