thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Review: Reuzel Skincare Routine for Men

0
Review: Reuzel Skincare Routine for Men

Toen ik zag dat Reuzel met een complete skincare routine voor mannen uitkwam was ik meteen erg benieuwd. Reuzel staat bekend om zijn no-nonsense attitude en ik heb dan ook goede verwachtingen van de producten. Ze beloven dat de hele routine de huid reinigt en verzorgt zonder vet aan te voelen.

Waarom is het belangrijk om voor je huid te zorgen? Door je huid goed te reinigen zorg je ervoor dat je minder puistjes, mee-eters en andere oneffenheden in je huid hebt. Daarnaast helpt het verzorgen van je huid met een moisturizer bij het behoudt van elasticteit in de huid en daarmee het tegengaan van rimpels. Daarnaast geeft persoonlijke verzorging mij een goed gevoel en hoef ik me zo minder te irriteren aan puistjes en andere oneffenheden.

De Reuzel Skincare Producten

Reuzel heeft nu de Refresh en Restore Skincare for Men producten om voor mannen een volledige skincare routine te bieden. De hele skincare lijn voor mannen van Reuzel bestaat uit drie stappen:

  • Reinigen met de Reuzel Clean & Fresh Solid Face Wash Stick.
  • Hydrateren met de Reuzel Hydrating Face Moisturizer
  • De donkere kringen verzorgen en verhullen met de Reuzel Intensive Care Eye Cream.

Het reinigen van je huid met de Reuzel Clean & Fresh Solid Face Wash Stick is nodig om je huid te ontdoen van vervuiling die je poriën verstopt en daarmee puistjes en mee-eters veroorzaken. Hiervoor is abrikozenolie toegevoegd, wat een zuiverende werking op de huid heeft. Daarnaast is deze face wash sulfaat vrij, zodat de huideigen talgproductie niet verstoord wordt. Dit zou anders juist meer huidproblemen kunnen veroorzaken.

Hiervoor had ik eigenlijk nog nooit een huidcrème gebruikt, want “Waarom moet je je huid hydrateren?”. Een goed gehydrateerde huid zorgt er namelijk voor dat je huidelasticiteit beter blijft. Wat helpt bij het behoudt van je ouder wordende huid en rimpels vertraagd. Met de Reuzel Hydrating Face Moisturizer help je vocht in je huid te brengen en deze vast te houden. Hiervoor zijn Calendula Extract en Sheaboter toegevoegd. Calendula Extract werkt ontstekingsremmend, wat kan helpen bij het voorkomen of verminderen van puistjes.

Als laatste kun je donkere kringen of wallen verminderen met de Reuzel Intensive Care Eye Cream. Deze crème helpt vooral bij het hydrateren van de huid onder de ogen extra te hydrateren en voeden.  Deze crème bevat daarnaast caffeïne om de donkere wallen onder de ogen te verminderen.

Mijn huidproblemen

De laatste jaren heb ik vrij weinig problemen met mijn huid. Ik heb nog maar af en toe een puistje en wat me verder wel stoort zijn grote poriën, waar vaak mee-eters in zitten. Vooral deze mee-eters zijn goed zichtbaar als ze zwart worden, zogenoemde blackheads. Hiervan heb ik vooral last op mijn neus en voor mijn gevoel zijn ze dan extra goed zichtbaar, dus ik was vooral benieuwd of deze producten hierbij zouden helpen.

Daarnaast kan ik nogal een nachtuil zijn, maar door mijn regelmatige kantoorbaan, kan ik ook niet meer uitslapen (Zelfs in het weekend lukt het me niet meer, omdat het ritme er in zit). Ik heb dan ook vaak last van wallen en donkere kringen onder mijn ogen. De Reuzel Intensive Eye Cream belooft de donkere kringen te verminderen, dus ik was benieuwd of ik mijn donkere kringen hiermee een beetje kan verbloemen.

Mijn routine met de Reuzel Skincare producten

Om de producten te testen heb ik de hele gezichtsverzorgende routine voor mannen gedurende 2 weken gebruikt. Ik was mijn gezicht tijdens het douchen ’s ochtends. Hierbij breng ik eerst de Face Wash Stick aan op nat gezicht en dit dan licht inmasseren met een washandje om te laten schuimen. Hierna spoel ik mijn gezicht af met warm water. De stick is erg handig en makkelijk in gebruik.

Na het douchen, breng ik de moisturizer aan op mijn droge huid in gezicht en nek. Vervolgens een klein beetje van de Intensive Eye Cream onder de ogen. Na gebruik van deze producten voelt mijn huid gezonder aan. De eerste paar dagen moet je huid even wenne, maar na een paar dagen is je huid niet vet en dit blijft ook zo gedurende de dag.

Na twee weken deze producten gebruikt te hebben merk ik dat mijn huid verbeterd is. Mijn huid voelt beter en minder droog aan gedurende de dag. Toen ik begon had ik twee beginnende puistjes op mijn kin en deze leken sneller te verdwijnen. De puistjes waren minder rood en geïrriteerd dan anders. Mijn ander probleem waren de grote poriën met mee-eters. De poriën zijn schoner geworden en daardoor ook minder zichtbaar. Zeker omdat ze nu niet zwart worden, maar dit blijft wel een probleem. Ik merkte ook dat mijn huid een gezondere kleur kreeg na gebruik van de Moisturizer.

Het enige waar ik weinig effect zag was de Intensive Eye Cream. Deze belooft de donkere kringen te verminderen maar hier zag ik weinig van. De huid onder mijn ogen voelt wel beter verzorgd, maar ik had ook graag minder donkere kringen. (Misschien moet ik hiervoor gewoon meer slapen..)

Ten slotte denk ik dat de skincare producten van Reuzel zeker aan te raden zijn. Vooral de Face Wash Stick en de Face Moisturizer lijken goed te werken voor mij. Heb je zelf andere ervaringen of andere aanraders, laat het me vooral weten!

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen

Blog

Mannen Skincare


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.