thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Review: Scheerschuim, Scheerzeep, Scheergel of Scheercrème?

0
Review: Scheerschuim, Scheerzeep, Scheergel of Scheercrème?

Scheren, voor de één is het een dagelijks terugkerende routine, de ander laat z’n baard lekker staan. Maar vele mannen zullen toch regelmatig met een scheerapparaat of scheermes en scheerschuim in de weer moeten. Na wat onderzoek ging er een wereld aan scheerproducten voor me open. Van scheergels tot scheerzeep en een heel arsenaal aan pre-shave en aftershaves. Maar laten we bij de basis beginnen. Ik vraag me dan ook af; Wat is het beste scheerschuim of wat zijn de beste alternatieven voor scheerschuim voor mannen?

Mijn eigen scheerroutine

In de afgelopen jaren heb ik me nooit echt in verdiept in scheren en werkte voornamelijk met een trimmer om het maar zo snel mogelijk even weg te halen. Als ik dan wel de tijd nam gebruikte ik een basis drogisterij scheerschuim. Toch was dit niet altijd voldoende en merkte ik dat ik soms last had van een droge of gevoelige huid. Ik merkte ook dat ik met de trimmer vaak al snel weer moest scheren omdat je de stoppels niet kort genoeg scheert en van het basis scheerschuim werd mijn droge huid niet beter.

Ik heb daarom besloten eens uit te zoeken wat voor verschillende scheerproducten er zijn en wat voor mij het beste werkt.  Voor deze blog review ik vier verschillende soorten scheerproducten van verschillende merken.

De scheerproducten

Ik heb bij Salontopper gekeken wat de meest gekochte scheerproducten voor mannen zijn en welke merken hierin verkrijgbaar zijn. Ik wilde ook graag verschillende merken en geuren uitproberen vandaar dat deze selectie eruit is gekomen:

 • Scheerschuim Redken Brews Shave Foam
 • Scheerzeep Proraso Groen Shaving Soap Bowl
 • Scheergel 18:21 Man Made Shaving Glide – Spiced Vanilla
 • Scheercrème Uppercut Shaving Cream

 

 

Wat is het beste scheerproduct?

Om alle scheerproducten eerlijk te beoordelen heb ik bij alle scheerbeurten eerst mijn gezicht gewassen met warm water en daarna het product aangebracht en geschoren met een nieuw scheermesje.

Redken Scheerschuim

Scheerschuim: Redken Brews Shave Foam

Hoewel dit ook een scheerschuim is was deze aanzienlijk dikker van structuur dan de drogisterij scheerschuim die ik gewend was. Daardoor had ik ook al meteen te veel schuim, maar met langer gebruik kan je dat waarschijnlijk wel beter doseren.

Het dikke schuim is wel makkelijk te verdelen over je gezicht, dan het dunne drogisterij schuim. Het blijft door de dikke formule ook langer zitten. Het schuim is  zacht en maakt de huid glad zodat je je makkelijk kunt scheren. Alleen heb je wel een dikke laag scheerschuim op je gezicht zitten waardoor je niet alles even goed ziet en voelt. Hierdoor moest ik wel even controleren of ik m’n hele nek en kaak geschoren had. Na het gebruik heb je nog wel aanvullende verzorging nodig omdat je huid anders droog aanvoelt na het scheren.

Voordelen

 • Makkelijk aan te brengen
 • Dik schuim
 • Glad resultaat

Scheerzeep Proraso

Scheerzeep: Proraso Groen Shaving Soap Bowl

Ik had me nog nooit met scheerzeep geschoren, laat staan dat ik een scheerkwast had gebruikt. Het was dus al een hele ervaring op zich. De zeep komt in een bakje met deksel waar die ook in kan blijven zitten en kan dus prima op je badkamer blijven staan zonder rommelig te lijken. Het aanbrengen van de zeep met de kwast is erg makkelijk en geeft het hele proces een professioneler gevoel. De scheerzeep heeft maar weinig water nodig om te beginnen met schuimen en met de kwast kun je het eenvoudig in een dunnen laag over je gezicht verdelen.

Het scheerresultaat was glad, maar de huid in mijn nek was wel wat droog. Na het gebruik van de zeep heb ik daarom nog wel een extra face moisturizer gebruikt om m’n huid extra te hydrateren (Maar dit kan ook aan de winter liggen, omdat het die dagen vroor.). Voordeel van deze scheerzeep is dat je maar heel weinig zeep per scheerbeurt gebruikt en je het met de kwast goed kunt verdelen.

Voordelen

 • Met scheerkwast aanbrengen
 • Dunne laag
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Eucalyptus en Menthol
  • Ook verkrijgbaar in andere varianten en geuren

Man Made Scheergel

Scheergel: 18:21 Man Made Shaving Glide – Spiced Vanilla

Alleen de verpakking van deze scheergel verdient al pluspunten. De metalen fles geeft het een heel stoer aanzien en het pompje is handig in gebruik. De geur lijkt in eerste instantie vrij sterk, maar neemt al gauw af, omdat het volgens mij een zeer geconcentreerde gel is. De gel wordt bij het uitsmeren doorzichtig, wat ideaal is voor precisiewerk. Voor bijvoorbeeld het bijwerken van de contouren van je baard of snor is deze scheergel perfect.

Wanneer de scheergel uit de fles komt is deze wit, maar bij het uitsmeren wordt dit een transparante gel. Het is een geconcentreerde formule die je makkelijk over je huid smeert. De gel voelt licht aan op de huid en met het mes glijd je zo door de stoppels heen. Omdat het een transparante gel is moet je iets beter opletten waar je al geweest bent, maar het geeft een glad resultaat. Na de scheerbeurt voelden m'n wangen en kaaklijn zacht aan, omdat de gel al verzorgende eigenschappen heeft.

Voordelen

 • Weinig nodig per scheurbeurt
 • Verzorgd gevoel na het scheren
 • Transparant, handig voor precisiewerk
 • Geur van Spiced Vanilla

Uppercut Scheercrème

Scheercrème: Uppercut Shaving Cream

De scheercrème van Uppercut komt in een grote tube. De crème structuur maakt het erg makkelijk te doseren en verdelen. De scheercrème heeft een milde geur van kokos en menthol. Je merkt direct dat de menthol inwerkt op de huid en een verzorgende werking heeft. Het scheerresultaat was opnieuw heel glad en je kunt het makkelijk opnieuw aanbrengen op plekken die je nog gemist hebt. Mijn huid bleef ook na gebruik lang glad en zacht, zonder dat ik hier extra producten bij heb gebruikt.

Voordelen

 • Grote tube
 • Verzorgend
 • Goed verdeelbaar
 • Zachte huid na gebruik
 • Menthol en kokos

Mijn favoriete scheerproduct

Mijn voorkeur gaat uiteindelijk naar de Uppercut Shaving Cream en omdat deze van zichzelf al verzorgende eigenschappen heeft. Daarnaast is de crème structuur fijn in gebruik en gebruik je niet snel te veel van het product. Bij het gebruiken van deze scheercrème voel je direct dat deze werkende bestanddelen bevat. Ik had na het gebruik van deze crème direct een gladder gevoel na het scheren dan ervoor en dit effect bleef ook gedurende de dag.

 

Dit is mijn persoonlijke ervaring met deze vier producten, het kan natuurlijk zijn dat jullie zelf andere ervaringen hebben of andere eisen hebben aan een scheerproduct. Daarnaast is dit pas mijn eerste ontdekkingstocht op zoek naar de juiste scheerproducten dus als jullie nog aanbevelingen hebben of een manier van scheren weten die ik zeker moet proberen, laat het me vooral weten!

 

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen

Blog

Mannen


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.