thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

GASTBLOG - Curly Girl Methode

1
GASTBLOG - Curly Girl Methode

De Curly Girl methode 

Hi allemaal,

Mijn naam is Saomi en expert met het gebruik van de CG methode. Mij is dan ook gevraagd dit met jullie te delen, wat ik superleuk vind om te doen! Allereerst wil ik een korte introductie geven over mijn haar. Ik heb van mezelf stevige krullen en verzorg + style mijn haar zelf. Bij het verzorgen van krullend haar komen veel dingen kijken. Zorgen voor de juiste haartools, het haar kan je niet snel "even" door borstelen, het haar pluist sneller en natuurlijk zijn de juiste producten gebruiken belangrijk. Een langere tijd heb ik mijn haar niet goed behandeld. Het kostte mij teveel moeite en tijd. Kon nooit de juiste manier vinden om mijn krullen lang mooi te houden waardoor ik me ging irriteren aan mijn haar. Daarom koos ik ervoor om mijn haar vaker te stijlen uit gemak en gebruikte geen heatprotector.

Vorig jaar heb ik mijn haar geblondeerd en twee keer mijn haar ingevlochten in combinatie met nep haar. Het viel me op dat me haar niet meer groeide, heel erg uitviel en mijn haar krulde amper. Dit werd voor mij een keerpunt en ging realiseren dat ik mijn krullen meer verzorging en liefde moest geven. Zie hieronder de foto…

 

Voor gebruik van de CG methode

 

Op internet ben ik me gaan verdiepen en tips en tricks tegen gekomen om mijn haar weer gezond te laten groeien. Eerst ben ik begonnen met het bepalen van mijn haartype (eigenschappen: haartype 3, dikte: medium, elasticiteit: gebalanceerd, porositeit: hoog) om producten te gebruiken die daadwerkelijk voor mijn haar bestemd zijn. (Dit kan je voor jezelf bepalen door het blog te lezen: Krultype)

Salontopper heeft mij gevraagd producten uit te testen die speciaal ontwikkeld zijn voor krullend haar en de CG methode. Ik heb gekozen voor de Bumble and bumble moisturizing shampoo en de Aunt jackies curling cream. Mocht je niet weten wat de curly girl methode is, lees de blog hier voor de precieze uitleg + stappenplan.  

 

Bumble and Bumble- BB Curl Moisturizing shampoo

Om de 4/5 dagen was ik mijn haar met lauw water en masseer ik het product zacht met de vingertoppen in mijn haar. Dit doe ik voor een paar minuten zodat ik build-up van alle producten goed kan verwijderen en door te masseren bevorder je ook nog eens de haargroei. Van deze shampoo had ik weinig product nodig voor mijn hele hoofd, dus dat was top. De lengte van mijn haar was ik met een conditioner en eindig met een masker die proteïne bevat. Wat me opviel was dat mijn krullen ook meer gesepareerd waren en boven op mijn hoofd meer krul ontstond met "bounce". Dit heb ik een langere tijd niet meer gehad. Ik ben zeer tevreden over de werking van deze shampoo en het resultaat. Wel bevat de shampoo polyquaternium-10 en 7, bekijk voor je haar of dit goed voor je is maar verder is de shampoo geheel CG proof! 

 

Bumble and bumble curl

 

As I Am JBCO Curling Cream

Nadat ik het gewassen heb droog ik mijn haar met een t-shirt om te voorkomen dat het gaat pluizen. Dan pak ik een kam en begin van onder naar boven te kammen zodat ik niet teveel haar eruit trek. Ik maak secties van mijn haar en gebruik een klein beetje van de curling cream, ongeveer een 2 euro muntstuk per sectie is voldoende. Als ik dat heb gedaan pak ik mijn denmann brush zodat mijn krullen meer uit elkaar vallen, soms twist ik mijn haar aan het einde met de borstel zodat mijn krullen nog meer in een spiraalvorm vallen. Tussendoor scrunsh ik mijn haar om volume te creëren. Mijn haar droogt aan de voorkant sneller dus dan pak ik een waterspuitfles en maak ik mijn haar opnieuw nat zodat ik de krul er goed in kan krijgen. Wanneer ik alle secties heb gehad pak ik een gel die CG-proof is en scrunch ik dat in mijn hele haar. Uiteindelijk laat ik mijn haar opdrogen, ik gebruik geen diffuser omdat ik zo min mogelijk hitte wil gebruiken, maar een diffuser kan er wel voor zorgen dat je meer volume krijgt.

 

As I Am JBCO Curling Cream

 

De curling cream zorgt ervoor dat mijn haar definitie krijgt en niet gaat pluizen. Er zit namelijk Jamaican Black Castor Oil met vitamine C&E in. Dus mijn haar wordt mooi glanzend en goed gevoed. Ook bevat de cream ceramiden, die houden vocht vast en voorkomt dus dat mijn haar droog wordt. Mijn krullen blijven de hele dag mooi en zelfs de dagen erna tot de volgende wasbeurt. Het product bevat wel polyquaternium -10 en 37 bekijk of dit oké voor jouw haar is. Het product is geheel CG proof.

 

Na gebruik van de CG methode

 

Ik hoop dat ik jullie wat meer informatie en duidelijkheid heb kunnen geen over de CG methode. Mocht je toch nog vragen hebben stel ze dan hieronder.

 

Liefs Saomi


reacties (1)

Wat tof dat jullie ook schrijven over CG ❣️ Hoe meer tips, hoe fijner. Ik gebruik ook de CG methode, dat bevalt super. Mijn krullen zijn nu ook steviger en glanzen meer als ooit tevoren

Door op 12-05-2021

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.