thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

REVIEW: Davines Heart Of Glass

0
REVIEW: Davines Heart Of Glass

De zon begint weer door te breken, de vogels te fluiten en de bloemen beginnen te bloeien. De typische tijd dat het bij mij altijd begint te kriebelen om weer lekker blond te zijn.

Na vele kleuravonturen de afgelopen 10 jaar, ben ik toch nu al een hele tijd een ‘echte’ blondine. In de winter wat warmer blond, maar in de zomer het liefste zo blond als het kan.

Ik ben dus ook altijd opzoek naar de beste producten om mijn geblondeerde blonde haar te onderhouden. Of het nu een zilvershampoo is om het koel te houden of een voedend masker om het lekker zacht te houden, geloof mij, ik heb al heel wat producten voorbij zien komen.

De lancering van de nieuwe ‘Heart of Glass’ lijn van Davines maakte me dan ook meteen nieuwsgierig... Daarom heb ik de lijn de afgelopen weken voor jullie getest. 

Producten uit de Heart of Glass lijn van Davines

De Heart of Glass lijn van Davines bestaat uit 4 producten. Je hebt met deze producten wel meteen een hele routine te pakken, mooi compact dus!

De lijn bevat:

De producten zijn stuk voor stuk gemaakt om de natuurlijke schoonheid van blond haar te complimenteren. Of je haar dus van nature blond is of juist geblondeerd, schade heeft door UV-straling of het regelmatige gebruik van hitte-tools, deze lijn ‘got you covered’.

FUN FACT Wist je trouwens dat de naam Heart of Glass gebaseerd is op het gelijknamige liedje van Blondie? 

Maar genoeg over het ontstaan en de inhoud van de lijn... Wat doet het nu echt? Dit heb ik namelijk voor jullie getest.

Davines Heart Of Glass Silkening Shampoo

Heart of Glass Silkening Shampoo

De shampoo beloofd op milde wijze te reinigen en ongewenste tinten te neutraliseren met het toegevoegde indigopigment.

Nu gebruik ik al een tijdje zilvershampoo's en wat mij direct opvalt is dat deze shampoo een stuk minder paars is. De shampoo heeft een lichtblauwe kleur en een aangename subtiele geur (ik ben fan). Maar ik vroeg me af of de shampoo daadwerkelijk mijn gele ondertoon weg zou krijgen.
Tijdens het wassen merkte ik meteen dat de shampoo geen kleur achterliet op mijn handen (hallelujah). De shampoo op mijn handen was wit en de blauwe kleur zag ik nergens terug.
Na het drogen van mijn haar moet ik zeggen dat de gele toon niet helemaal weg was, maar wel aanzienlijk minder. Mijn haar zag er verzorgd en gevoed uit en had een egale teint. Mocht je dus op zoek zijn naar een die-hard zilvershampoo, dan is dit niet de shampoo voor jou, maar mocht je een verzorgende shampoo zoeken die het haar egaal maakt.. Dan is deze shampoo echt iets voor jou!

Davines Heart Of Glass Rich Conditioner

Heart of Glass Rich Conditioner

De conditioner beloofd intensief te voeden en ongewenste tinten in evenwicht te brengen.

Aan de conditioner was meteen te voelen dat dit een hele voedende was. De vrij zware stevige substantie was makkelijk door mijn haar te verdelen en liet het direct zacht aanvoelen. Ook hier zorgden de indigopigmenten niet voor blauwe handen, maar gaf het een subtiel effect. 
Mijn haar was na gebruik van de conditioner goed gevoed, maar voelde na het fohnen absoluut niet zwaar aan. (mijn haar is erg dun en slap van zichzelf, zware producten zijn voor mij dus echt een NO GO).

Davines Heart Of Glass Intense Treatment

Heart of Glass Intense Treatment

De treatment beloofd het haar glanzender, stralender en rustiger te maken (minder frizz).

Ik moet zeggen dat de treatment dit ook echt gedaan heeft. Mijn haar was gevoed, niet pluizig en vooral erg glanzend! Opvallend glanzender. Normaal voeg ik namelijk een olie toe aan mijn haar om het te laten 'stralen'... Dit was nu echt niet nodig. Echt fijn!

Wel merk ik dat na het gebruik van dit product mijn hoofdhuid iets sneller vet was dan na het gebruik van alleen de conditioner. Dit laat dus ook goed de voedende werking zien. Voor mij is dit dus een product dat ik echt maar 1x in de week (of zelfs minder) gebruik.

Davines Heart Of Glass Sheer Glaze

Heart of Glass Sheer Glaze

De sheer glaze geloofd de haarzakjes te sluiten en te beschermen tegen uitdrogen door factoren van buitenaf.

Wat betreft de staat van mijn haar kan ik zeggen, dat deze door het gebruik van de lijn over het algemeen beter aanvoelde. Maar voor het lange termijn effect moet ik de prodcuten echt nog een paar weken langer gebruiken. Zo kan ik ook goed beoordelen of de sheer glaze zijn werk heeft gedaan.
Het is in gebruik een makkelijk product en ruikt evenals de rest van de lijn erg lekker.

Wat vond ik van de Davines Heart of Glass producten?

Na het gebruik van de gehele lijn van de Davines Heart of Glass producten, moet ik zeggen dat mijn blonde haar heel gelukkig werd. Het voedt goed en mijn haar voelt dan na gebruik ook gevoedt, zacht en is makkelijk doorkambaar.
De kleur van mijn haar is inderdaad geneutraliseerd, maar maakt het niet assig zoals bijvoorbeeld een zilvershampoo doet. Ben je dus op zoek naar een product dat je blonde haar echt ontdoet van gele tonen, dan is dit niet de lijn voor jou. Maar wil je gezond blond haar? Dan is deze lijn helemaal jou ding!

Enigste minpuntje... De producten zitten niet echt in een glazen verpakkings, zoals de naam doet vermoeden.

Let's go summer met deze producten, ik ben er klaar voor! ☀️

Liefs,
Elserieke

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.