thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Krullend haar: Kérastase Curl Manifesto

6
Krullend haar: Kérastase Curl Manifesto

Heb jij krullend haar dan weet je hoe belangrijk goede verzorging van je haar is. Krullend haar heeft van nature namelijk meer verzorging nodig dan stijl haar. Ieder haartype heeft natuurlijk een specifieke behoefte en bij krullend en afro haar is dit hydratatie. Krullend en afro haar droogt namelijk snel uit door de structuur van het haar. Om droog krullend haar optimaal te verzorgen heeft Kérastase deze nieuwe Curl Manifesto lijn opgezet met unieke producten!

De Curl Manifesto producten

De krullenlijn Curl Manifesto bestaat uit maar liefst 7 producten voor een goede thuisroutine! Maar maak je geen zorgen, je hoeft echt niet alle 7 producten te gebruiken. In deze lijn kun je een selectie maken om voor jouw krultype een goede routine op te zetten!

De producten zie je hieronder in de tabel:

Is Kérastase Curl Manifesto Curly Girl/CG?

Een hele bekende trend in de haarverzorging is de Curly Girl Methode. Deze krul producten zijn hier niet speciaal voor ontwikkeld maar sommige voldoen wel aan de Curly Girl Methode.

Deze producten van Curl Manifesto zijn CG:

  • Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur
  • Kerastase Curl Manifesto Gelée Curl Contour
  • Kerastase Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale
  • Kerastase Curl Manifesto Huile Sublime Repair

Deze producten zou je dus kunnen toevoegen aan je eigen CG proof routine.

In de andere producten zitten ingrediënten die worden afgeraden voor de CG methode. Alle producten van Kérastase Curl Manifesto zijn verder wel helemaal vrij van sulfaten en minerale oliën.

Verschillende krultypes

Ik stipte het net al kort aan, maar je kunt haar onder verdelen in verschillende krultypes. Hierover heb ik laatst al een blog geschreven, je kunt deze nalezen om je verder in te lezen! Bij Kérastase gaan zo ook uit van deze krultypes en hebben hiervoor verschillende producten toegevoegd. In het kort heb je 3 verschillende krultypes; Slag, Krullen en Afro haar. Elk krultype heeft een eigen behoefte qua verzorging en styling  en hiervoor hebben we dan ook onderstaande routines samengesteld. 

Verzorgende routines per krultype

De producten van Curl Manifesto kun je mixen en matchen om voor jouw haartype een perfecte routine op te zetten. Met deze routines heb je een goede basis om het optimale uit jouw krullen te halen!

Krultype 2: Slag

Met krultype 2: Slag; zul je je haar in optimale conditie moeten krijgen om de krullen naar boven te krijgen die je graag wilt. Je gebruikt hier de shampoo en conditioner om het haar in topconditie te krijgen. Daarna gebruik je de Gelée Gelcrème om het haar in de krul te kneden. Deze gelcrème geeft het haar een extra hydratatie, maar zorgt er daarnaast voor dat de krulvorm geaccentueerd en versterkt wordt. Deze producten verzwaren niet, de krul zal dus niet uitzakken!

Krultype 3: Krullend haar

Hoe meer krullen in je haar des te meer vocht en voeding je haar nodig heeft. Met krultype 3 vervang je dan ook de conditioner met een masker dat je haar intenser voedt. Je krullen hoeven minder ondersteund te worden met een stylingsproduct, vandaar dat de gelée vervangen wordt met de crème de jour fondamentale.

Heb je wat dunner haar en zakt je krul toch snel uit dank kun je toch de Curl Manifesto Gelée erbij pakken als aanvulling op dit pakket.

Krultype 4: Afro haar

Voor type 4 haar, afro haar, is er een extra aanvulling op het krultype 3 pakket, namelijk de huile sublime repair deze voedende haarolie is goed voor haar en hoofdhuid. In het haar zorgt de olie ervoor dat het haar makkelijker ontwart en beter in model te krijgen is. Wil je jouw krullen nog extra vormen, dan kun je hiervoor de Curl Manifesto Gelée gebruiken als aanvulling op dit pakket.


2nd day Curls! Curl Manifesto Refresh Absolu

Je wilt waarschijnlijk niet elke dag je haar wassen, maar je krullende haar heeft na een paar dagen misschien toch een opfrisser nodig. Je wilt de hydratatie wat herstellen en je krul weer meer vorm geven. Hiervoor is dan ook de Curl Manifesto Refresh Absolu ontwikkeld! Door het haar opnieuw te hydrateren verminder je het pluizen en blijft je haar gezonder. Je sprayt de Refresh Absolu eenvoudig over het haar en kneed het vervolgens in je krullen. Dan kunnen jij en je krullen er weer een hele dag tegenaan!

 

Met deze nieuwe Kérastase lijn heb je een hele routine te pakken voor jouw krullende haar of afro kapsel! Ga jij de producten proberen? Laat ons weten wat je vindt en als je nog vragen stel ze gerust!

Have a good one,

Gerben


reacties (6)

Is de manifesto refresh absolu cg proof?
En vroeger was er van kerastase discipline een reinigende conditioner. Ideaal voor mij! Kreeg er superzacht haar van. Die is er niet meer. Is er een alternatief voor?

Door op 04-02-2022

Hallo Hanneke,

Bedankt voor je vraag. De Curl Manifesto Refresh Absolu is niet cg proof, hier zitten uitdrogende alcohol en siliconen in. Het is wel gemaakt voor krullend haar, maar dus niet speciaal voor de Curly Girl methode.

Van Kérastase Curl Manifesto of Discipline is er inderdaad geen cleansing conditioner meer. Andere merken hebben deze nog wel, zoals de Wella Nutricurls Cleansing Conditioner For Waves & Curls.

Hopelijk heb ik je zo kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Gerben
Team Salontopper

Door op 04-02-2022

Beste Gerben,

Zou je me een alternatief kunnen geven voor de refresh absolu, die wel cg proof is?
Ik zoek iets voor de 2e dag om de krullen weer in model te brengen. Het is altijd een rommeltje bij mij. Liefst iets wat er niet vet uitziet. Zélfs als ik mijn haar nat maak en heel klein beetje leave in gebruik ziet het de 2e dag er vettig uit. Terwijl ik eigenlijk best droog haar heb.

groeten, Hanneke

Door op 23-02-2022

Hallo Hanneke,

Ik heb even moeten zoeken omdat veel van deze sprays uitdrogende alcohol bevatten. Nu heb ik er 1 gevonden; CHI Aloë Vera Curl Reactivating Spray

Deze spray is CG proof en kun je zowel op nat als droog haar gebruiken om krullen te reactiveren. Even uitproberen wat voor jou het fijnst werkt! Het is een lichte spray dus ik ga er van uit dat dit geen vet resultaat achterlaat.

Ik ben benieuwd of dit product het gewenste resultaat geeft! Laat je het even weten wat je er van vond?

Gerben, Team Salontopper

Door op 04-03-2022

Hallo, mijn vraag: is curl manifesto refresh absolu ook geschikt voor gepermanent haar?

Door op 02-04-2022

Hallo Willeke,

Bedankt voor je vraag. Ik heb het even bij onze kapsters nagevraagd en het kan gebruikt worden voor gepermanent haar.

Let op dat je permanent behandeling ook veel van je haar vraagt en je het daarom goed moet verzorgen. Hiervoor zijn andere lijnen beter geschikt omdat die meer gericht zijn op het verzorgen van beschadigd haar in plaats van natuurlijke krullen.

Groeten Gerben, Salontopper

Door op 06-04-2022

Hallo, de curl manifesto shampoo en conditioner zitten geen sulfaten in maar wel sulfonate. Ik gebruik gedeeltelijk cg maar gebruik wel gewoon siliconen dus een cg shampoo reinigt dan niet genoeg. Zou deze vanwege de sulfonate wel reinigen?

Door op 14-04-2022

Hoi Iris,

De sulfonate in de Kérastase Curl Manifesto Bain Hydration Douceur, sodium c14-16 olefin sulfonate, is inderdaad geschikt als alternatief voor een shampoo met sulfaten. De sulfonaat is weekt de build up, dus ook de siliconen, los van je haar en zorgt er zo voor dat je haar schoon wordt. Dit is een mildere manier dan shampoo met sulfaten. De Kérastase Curl Manifesto Bain Hydration Douceur is dus zeker geschikt om je haar goed te reinigen!

Heb ik je vraag zo voldoende kunnen beantwoorden?

Gerben, Salontopper

Door op 14-04-2022

Beste, hebben jullie ook een mousse voor krullend haar? Dat je haar niet hard van wordt en niet kleeft.

Mvg

Door op 25-10-2022

Beste Krista,

Bedankt voor je vraag. We hebben verschillende mousses gericht op krullen maar 1 die bij jouw vraag zou kunnen passen is de Moroccanoil Curl Control Mousse. Deze wordt niet hard en als je de mousse dan in het haar scruncht/kneed, dan wordt het haar zachter.

Ik hoor graag of je het geprobeerd hebt!

Met vriendelijke groet,
Gerben, Salontopper

Door op 25-10-2022

Hallo Salontopper,

is de lijn van Kerestase ook zonder proteïne? Mijn krullen doen het daar niet goed op.

Alvast bedankt voor je reactie.

Groeten Liza

Door op 18-11-2022

Hallo Liza,

Bedankt voor je vraag! We moesten het even nakijken hoor, maar we hebben het voor je gevonden. In de Kérastase Curl Manifesto Refresh Absolu zit proteïne dus deze wil jij misschien liever vermijden. In de rest van de Kérastase Curl Manifesto producten kon ik geen proteïne op de ingrediëntenlijst ontdekken!

Met vriendelijke groet,
Gerben, Team Salontotal

Door op 02-12-2022

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.