thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Stylingproducten voor Mannen

0
Stylingproducten voor Mannen

Je zoekt een stylingproduct en hebt tegenwoordig de keus uit een breed assortiment aan producten. Maar waar begin je? Welke haarproducten voor mannen zijn er allemaal? En welk stylingproduct heb je nodig als man?

Iedereen heeft natuurlijk de bekende gele gel wel eens gebruikt, maar gelukkig hebben we veel nieuwe opties. Naast gel heb je een allerlei producten met hun eigen voordelen, hold en finish. Van wax tot crème en van klei tot texturizing spray. Je hebt tegenwoordig zo veel stylingproducten voor mannen. Volg jij het nog?

Welk stylingproduct heb je nodig?

Haarstyling voor mannen is tegenwoordig zo breed dat er ook een groot assortiment aan producten op de markt is. Welk stylingproduct je nodig hebt hangt natuurlijk vooral af van wat je wil bereiken. Ga jij voor een natuurlijke look? Dan wil je niet te veel glans. Heeft je look een sterke hold of veel volume nodig? Dan zal een stylingcrème niet het gewenste effect geven.

Hieronder licht ik de hoofdsoorten stylingproducten voor mannen toe; welke finish en hold ze hebben en welke looks je ermee kan creëren. Verschillende merken hebben andere finishes en andere classificaties qua hold. Dit staat vaak aangegeven op de verpakking.

Klei

Haarklei is een heel droog stylingproduct. Het heeft daardoor een hele sterke hold, maar is daardoor niet geschikt voor alle haartypes. Styling Clay of klei is vooral geschikt om in kort en dun haar hoogte en volume te creëeren. Voor dunner wordend haar bij mannen is dit natuurlijk een uitkomst. Je kunt hiermee je korte haar dus nog iets een richting of model geven zonder dat het hard wordt. Het voelt alleen veel stroever aan. Daarnaast geeft het je haar een matte finish.

Pas op bij langer of dikker haar want dan wordt het haar snel te stroef en krijg je het niet in model.  

  • Finish: Matte finish
  • Hold: sterke hold

Pomade

Pomades zijn er al heel lang en zijn op een verbeterde manier terug. Pomades werden vooral als stylingproduct gebruikt in de jaren 50 en 60 voor de klassieke slick back looks. Deze looks zijn door series als Peaky Blinders weer helemaal terug. Vroeger had je alleen pomades op oliebasis die moeilijk uit je haar te wassen waren. Nu zijn er ook waterbasis varianten die makkelijker uit te wassen zijn, maar hierdoor soms ook een mindere hold hebben. Een mix van olie- en waterbasis komt ook voor, dan heb je de voordelen van de oliebasis maar krijg je dus makkelijker uit je haar.

Het is moeilijk om met een pomade hoogte in je haar te krijgen, maar je kunt het wel goed verschillende kanten op stylen. Je kunt met pomades vooral je gladder en strakker stylen met een hoge glans. Er is één maar.. het blijft namelijk veranderbaar. Dus ook door harde wind of regen. Voordeel je brengt het zo weer in model!

  • Finish: Hoge glans
  • Hold: Medium

Paste

Een paste is tegenwoordig een populair product omdat het effect te vergelijken is met een gel of wax maar doordat het iets natter blijft wordt je haar minder stug of hard. Een pasta of haarpaste is soms te restylen, maar dit verschilt per merk en variant. Ook de finish is erg verschillend, van licht mat tot sterk glanzend. Sommige varianten zijn minder goed uitwasbaar, maar over het algemeen is het goed uit te wassen.

Een paste kan gebruikt worden om een strakke look te maken, maar wat nonchalanter is ook mogelijk. Je kan er individuele plukken goed mee in model brengen om variatie aan te brengen. Zelf heb ik het een tijdje gebruikt om de zijscheiding goed in model te houden maar een losse look te houden. 

  • Finish: Verschillend van licht mat tot heel glanzend
  • Hold: Medium, maar kan gerestyled worden

Wax

Wax is een breed product en heeft veel verschillende varianten. Veelal hebben ze een sterke hold omdat wax een wat stugger product is. Het is natter dan klei en je moet het even in je handen warm wrijven om het te kunnen gebruiken. Met haarwax kun je vervolgens kort tot middellang haar in model brengen. Wax is vooral geschikt om je haar omhoog of naar achteren te stylen.

De hold is sterk afhankelijk van de basis van het product. Heeft de wax een oliebasis dan zal het product een sterkere hold hebben dan op waterbasis. Door de oliebasis is het ook moeilijker uit te wassen. Er wordt ook nog wel eens een mix gemaakt van water- en oliebasis, deze is dan iets beter uit te wassen en behoudt de sterkere hold.

  • Finish: Mat of glanzend (verschilt per product)
  • Hold: Sterke hold

Gel

De gel van “vroeger” is natuurlijk nog steeds verkrijgbaar. Maar de gel van tegenwoordig is niet meer persé voor de spikes of wet hair looks. Door een kleine hoeveelheid in je haar aan te brengen zorg je dat de structuur er natuurlijker uit blijft zien. De sterke hold zorgt ervoor dat je haar goed in model blijft en doordat de meeste gels op waterbasis zijn was je het ook makkelijk uit.

  • Finish: Glanzend
  • Hold: Sterk

Crème

Een stylingcrème kun je het beste gebruiken om een licht gestylede look te creëren. Met de crème breng je je haar in model zonder dat het haar hard wordt. Je haar blijft wel in het model zitten dat je aanbrengt, maar als je er te veel aanzit of als het hard waait, zal de hold wel verzwakken. Daartegenover staat dat je look wat losser en nonchalanter is, maar er wel verzorgd uitziet. Met de crème behoud je het volume en geef je een lichte glans aan je haar.

Voor mannen met krullen is stylingcrème een mooi product om de krullen in model te brengen, maar dat de krullen goed volume en vorm behouden. Voor een losse krullen look kun je dus het beste een crème gebruiken.

  • Finish: lichte glans
  • Hold: Zwakke hold, zeer geschikt voor krullen

Texturizing Spray

Houd jij van het effect dat zeewater en het strand op je haar hebben? Het rommelige effect met een matte finish geeft een stoer effect op wat langer haar met een lichte slag. Met een Texturizing Spray of Sea Salt Spray creëer je deze look thuis. Je doet dit door de spray aan te brengen op droog haar en vervolgens het haar in model te kneden. Met een texturizing spray of sea salt spray geef je je haar meer volume en maak je een messy look. Dit heeft geen sterke hold, maar voor zo’n look moet het ook juist nonchalant vallen.

  • Finish: Mat
  • Hold: Zwak, geeft vooral textuur

Schuim

Schuim is een product wat vooral geschikt is voor dunner haar. Je kunt hiermee volume in je haar brengen of bij korter haar zelfs als enige stylingproduct gebruiken. Schuim heeft een medium hold, maar dit verschilt ook per merk. Het haar zal wat stugger aanvoelen maar behoudt daardoor zijn vorm. Je kunt schuim in combinatie met haarlak gebruiken om een sterkere hold te krijgen.

  • Finish: (Licht) glanzend
  • Hold: Medium Hold, Schuim is vooral voor het creëren van hoogte in dunner haar

Haarlak

Meestal wordt haarlak gebruikt om een lichte hold en volume in het haar te krijgen, zodat het natuurlijk blijft lijken. Vooral voor langer haar is het geschikt om meer volume in het haar te krijgen. Breng het dan aan bij de haaraanzet of tussen het haar om volume te krijgen.

Daarnaast kan haarlak ook gebruikt worden om een product met een medium of zwakke hold te ondersteunen. Je brengt het dan aan na de andere producten als extra versteviging.

  • Finish: Glanzend
  • Hold: Matig tot sterk

Combinatie van stylingproducten

Ik heb nu de meest voorkomende stylingproducten voor mannen beschreven, maar sommige merken combineren de verschillende texturen stylingproducten voor nieuwe producten. Dan krijg je een clay pomade of een gel wax. Dit geeft jou meer opties en het effect zal tussen de twee producten in liggen.

Op Salontopper kun je veel verschillende stylingproducten voor mannen kopen. Wij hebben een groot assortiment van veel verschillende merken stylingproducten, dus er zit vast iets voor jou tussen!

En weet jij al wat je zoekt? Of ben je nog op zoek naar de juiste stijl? Vragen kun je altijd hieronder stellen!

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen

Blog

Mannen Styling


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.