thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Gekleurd haar langer mooi met Vitamino Color

0
Gekleurd haar langer mooi met Vitamino Color

Gekleurd haar! Wie houdt er niet van? Een lekkere opfrisser voor je eigen tint of even heel wat anders! Alles kan en direct na de kapper ben je op en top gelukkig met jouw nieuwe look! Maar hoe houd je geverfd haar lang mooi? Je wilt niet dat je nieuwe haarkleur vervaagt of de kleur veranderd. Hoe moet je gekleurd haar verzorgen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten?

L’Oréal Professionnel heeft hiervoor de oplossing met de Serie Expert Vitamino Color producten. De Vitamino Color lijn bevat een complete routine om gekleurd haar te verzorgen en jouw haarkleur lang mooi te houden. Lees verder hoe deze producten jou zo lang mogelijk van je haarkleur laten genieten!

Hoe komt het dat je haarkleur vervaagt?

Om te weten waarom je haarkleur vervaagt moet je weten hoe het kleurproces in elkaar zit. Vaak begint het kleuren met een behandeling om je de schubben in je haar open te zetten.  Je haar bestaat namelijk uit een lange streng van schubben waaronder het (natuurlijke) kleurpigment, voeding en vocht in je haar zit. De schubben worden opengezet zodat de nieuwe kleur in je haar kan worden aangebracht.

Het openzetten van deze schubben is echter niet zonder risico, de schubben kunnen namelijk beschadigen of sluiten niet helemaal meer. Doordat de schubben beschadigd zijn of openstaan kunnen de kleurpigmenten, voeding en het vocht uit je haar verdwijnen. Dus ook jouw geverfde haarkleur kan uit je haar ontsnappen en daardoor vervaagt de kleur. Daarom heeft gekleurd haar veel verzorging nodig. Je hebt dus iets nodig wat de schubben herstelt en weer sluit.

Daarnaast word je haar dagelijks beïnvloedt door je eigen lichaam, de producten in je haar en de zon. Deze factoren samen zorgen voor een negatieve uitwerking op je haarkleur. De lichaamseigen vrije radicalen hebben bij overmatige blootstelling een negatieve invloed op de kwaliteit van je haar. De haarvezel kan hierdoor extra beschadigen. Hierdoor wordt het haar dof en kan sneller breken of splijten. Daarnaast komen door de verschillende producten die je in je haar gebruikt, maar ook het kraanwater, allerlei kleine deeltjes in je haar. In samenwerking met zonlicht en zuurstof gaan deze deeltjes oxideren, waardoor je haarkleur verandert.

Hoe werkt Vitamino Color aan het behouden van je haarkleur?

In de Vitamino Color lijn zijn natuurlijk verschillende producten opgenomen met allemaal hun eigen werking. Wat alle producten gemeen hebben zijn het actieve ingrediënt Resveratrol in de Serie Expert Vitamino Color producten. Maar wat is Resveratrol?

Resveratrol is een natuurlijk Polyphenol dat afkomstig is uit druivenschillen. Druiven bevatten een hoge concentratie anti-oxidanten die goed zijn voor je hele lichaam. Maar in je haar dus ook. Door de resveratrol in de Vitamino Color producten ga je de grote problemen van gekleurd haar en vervaging tegen. De anti-oxidanten zorgen ervoor dat de vrije radicalen en oxidatie worden geneutraliseerd waardoor ze geen gevaar meer vormen voor jouw haarkleur. Daarnaast krijgt het metabolisme in je haar een boost waardoor het beter en sneller kan herstellen.

Welke Vitamino Color producten heb jij nodig?

Met de verschillende Vitamino Color producten kun je een complete routine samenstellen om jouw haarkleur zo mooi mogelijk te houden. Je hebt hierin drie stappen reinigen, verzorgen en beschermen.

Reinigen:

Vitamino Color Shampoo

Om je haar te reinigen is er de L’Oréal SE Vitamino Color Shampoo. Deze shampoo heeft naast een reinigende ook een beschermende werking. Na het wassen is je haarkleur gefixeerd en beschermd tegen uv-straling en kleine vervuilende deeltjes zoals vrije radicalen. Deze shampoo werkt het beste als je twee wasbeurten achter elkaar doet. De tweede keer zal het harder schuimen zodat het nog beter z’n werk kan doen.

Verzorging van gekleurd haar:

Vitamino Color Masker en Conditioner

Voor de verzorging van je haar heb je de keuze uit een conditioner en masker; L’Oréal SE Vitamino Color Conditioner en L’Oréal SE Vitamino Color Masque. Beide zorgen voor een intense voeding van je geverfde haar waardoor het gezonder en sterker wordt. Het verschil zit hem erin dat de conditioner het haar zachter en gladder maakt waardoor je het beter kunt ontwarren. Deze conditioner kun je het beste inmasseren en 2-3 minuten laten intrekken in het haar.

Het masker geeft juist een beschermlaagje aan het haar waardoor de haarkleur optimaal beschermd wordt en je haar een prachtige glans krijgt. Door dit beschermlaagje blijft de kleur ook langer onder de haarschubben zitten. Voordeel van dit masker is dat het slechts 1 minuut hoeft in te trekken vanwege de gelformule.

Kleurbescherming:

Vitamino Color Liquid en 10 in 1 spray

Na de verzorging kun je jouw gekleurde haar nog extra bescherming meegeven. Dit kan met L’Oréal SE Vitamino Color Liquid of de L’Oréal SE Vitamino Color 10-in-1 leave in spray.

De Liquid is een acidic sealer concentraat dat de schubbenlaag van je haar sluit door de Ph balans in het haar te herstellen. Waar het kleuren van je haar de Ph waarde va n je haar omhoog brengt en schubben openzet, zorgt deze Liquid ervoor dat de Ph waarde weer daalt naar 4,5, wat een gezonde waarde is voor je haar en zorgt dat de haarschubben weer sluiten. Deze Liquid breng je aan op het haar nadat je jouw haar gewassen en verzorgd hebt. Nadat je het concentraat goed in het haar hebt gemasseerd spoel je het meteen weer uit.

De 10-in-1 spray is een leave in die niet alleen je kleur beschermt, maar ook andere voordelen heeft. De kleur wordt beschermd doordat het de haarvezel en schubben beschermt tegen invloeden van buitenaf. Zo is deze spray een heat protector tot wel 230 graden Celsius en verzacht het je haar om pluizen tegen te gaan.

Hopelijk weet je nu hoe jouw geverfde haar moet verzorgen en hoe je langer van je haarkleur kunt genieten! Wil je de Vitamino Color producten bestellen bezoek dan de L’Oréal SE Vitamino Color pagina!

We vinden het altijd leuk om te horen wat jij van deze producten vindt, dus laat vooral een review of reactie achter!

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.