thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Herstel de natuurlijke balans van je hoofdhuid

1
Herstel de natuurlijke balans van je hoofdhuid

Heb jij wel eens last van een jeukende hoofdhuid? Of merk je dat je hoofdhuid geïrriteerd is na een bepaalde kappersbehandeling? We houden van ons haar, geven het goede verzorging, maar behandelingen als verven of permanenten hebben niet alleen invloed op ons haar, ook de hoofdhuid raakt uit balans.

En het zijn niet alleen deze behandelingen. De gezondheid van je hoofdhuid wordt ook beïnvloedt door het weer, chloor in het zwembad, geneesmiddelen of stress. Je hoofdhuid raakt uit balans, waardoor de bescherming wegvalt.

Kérastase Specifique

Kérastase Specifique is een lijn die al langer bestaat en zich richt op de gezondheid van de hoofdhuid. Goedlopende producten van deze lijn zijn de anti-roos shampoo Specifique Bain Anti-Pelliculaire, de kalmerende en mild reinigende Specifique Bain Vital Dermo-Calm en Specifique Bain Divalent tegen een vette hoofdhuid en droog haar.

Nieuwe Specifique Producten

Nu is deze lijn nog verder uitgebreid om de jouw hoofdhuid beter te verzorgen, hydrateren en beschermen. De nieuwe producten zijn:

Kérastase Specifique Argile Equilibrante

Een vette hoofdhuid komt doordat de talgproductie van je hoofdhuid uit balans is. Deze Detox Clay reinigt je haar wel, maar op een milde manier en je hoofdhuid voelt weer fris aan. De Kaolin Clay en het Aminozuur zorgen voor een herstel van de natuurlijke balans van je hoofdhuid. Deze Detox Clay kun je het best 1x per week gebruiken in plaats van shampoo.

Kérastase Specifique Masque Rehydratant

Door hoofdhuidproblemen kan ook het haar gevoelig worden. Om hierop aan te sluiten is het Specifique Masque Rehydratant ontwikkeld. Dit haarmasker sluit goed aan bij de Specifique Bain Divalent shampoo voor extra verzorging van droog gevoelig haar.

Kérastase Specifique Potentialiste

Misschien wel het meest revolutionair is het hoofdhuidserum van Kérastase; Specifique Potentialiste. Dit serum bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat de hoofdhuid dichter bij de natuurlijke balans terug komt. Na deze 3 weken durende kuur zal je hoofdhuid zijn beschermende kracht terugkrijgen en gezonder zijn. Bijkomend effect van een gezonde hoofdhuid is natuurlijk gezonder haar, dus na verloop van tijd zal ook je haar er gezonder uitzien. Hoe het Specifique Serum Potentialiste werkt leggen we hieronder verder uit.

Herstel van de natuurlijke balans van je hoofdhuid

Het herstel van je hoofdhuid met de Kérastase Specifique Serum Potentialiste bestaat uit twee delen. Je hebt de natuurlijke bescherming van je hoofdhuid met de microbiomen en de extra bescherming tegen dagelijkse invloeden van buitenaf.

  • Prebiotica versterken de natuurlijke omgeving van de hoofdhuid met goede bacteriën. Dit zorgt voor een beschermende barrière voor de hoofdhuid. De Microbiome van de hoofdhuid kan zo beschermen tegen dagelijkse vervuiling en agressies van buiten.
  • Vitamine C; zorgt dat de externe agressies geneutraliseerd worden die normaal gesproken de balans verstoren. Daarnaast zorgt Vitamine C dat er minder oxidatie kan plaatsvinden op de hoofdhuid en de haaraanzet.

Hoe gebruik je het Hoofdhuidserum?

Het Serum Potentialiste gebruik je als een kuur van minimaal 3 weken waarin je het product dagelijks aanbrengt. Je vult dan 1 pipetje voor je hele hoofdhuid. Je brengt het serum vervolgens direct op de hoofdhuid aan.

Het makkelijkst is hierbij om je haar in secties te verdelen waarmee je het serum tussen de verschillende secties aanbrengt. Vervolgens masseer je het serum met je vingertoppen over je hoofd om het nog verder te verspreiden. Hierna laat je het in je hoofdhuid intrekken.

De effecten van Specifique Potentialiste

  • Na 1x aanbrengen: Direct verkoelend, verzacht gevoeligheid.
  • Na 7 dagen: Hoofdhuid is gehydrateerd en de natuurlijke bescherming is hersteld.
  • Na 3 weken: Je hoofdhuid is weer in balans en voelt gerevitaliseerd. Een gezondere hoofdhuid zorgt voor gezonder haar.

Wat is dan het verschil met Kérastase Genesis Serum Anti-Chute?

In de Kérastase Genesis lijn zit al langer een hoofdhuidserum dat ook in een vergelijkbare verpakking zit. Toch hebben ze een verschillend doel en effect. Waar de Specifique Potentialiste zich vooral op gezondheid van de hoofdhuid richt, is het Genesis Serum Anti-Chute gericht op het verzorgen van de hoofdhuid voor een gezonde en sterkere haargroei.

 

Verschil Serum Potentialiste en Serum Genesis

Heb jij wel eens hoofdhuidproblemen? Of merk je dat je hoofdhuid uit balans is? Misschien dat de producten van Kérastase Specifique kunnen helpen. Wil je weten welk product jij nodig hebt? Of heb jij de Specifique producten geprobeerd? Wij helpen je graag en zijn erg benieuwd naar je ervaringen!

Have a good one,

Gerben


reacties (1)

hele droge hoofdhuid ik denk omdat ik mijn haren reeds 20 jaar laat verven kunnen jullie me helpen ?

grtjes ,

Tine

Door op 04-03-2022

Hoi Tine,

Verven is een behandeling die zeker van invloed kan zijn op je hoofdhuid. Zo verstoor je bijvoorbeeld de normale zuurtegraad (pH-waarde) van je haar. De zuurtegraad beschermt je hoofdhuid tegen invloeden van buitenaf.

De Redken Amino Mint Shampoo is erop gericht de zuurtegraad balans te herstellen waardoor je hoofdhuid ook al minder geïrriteerd is.

In de nieuwste blog van Milou staat een stukje specifiek over droge hoofdhuid. Deze blog heet Tips bij Hoofdhuidproblemen. Hierin staan meer oorzaken en tips beschreven.

Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!

Gerben
Team Salontopper

Door op 08-03-2022

Reactie plaatsen

Blog

Hoofdhuidproblemen


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.