thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Haaruitval in de Herfst: Kérastase Densifique

0
Haaruitval in de Herfst: Kérastase Densifique

De bladeren beginnen te vallen, maar in de herfst zijn het niet alleen de bladeren die vallen. Misschien heb je het zelf ook al gemerkt, want de herfst is ook het seizoen van haaruitval. Er zitten meer haren in je borstel en je vindt ze overal. Maar waarom heb je meer haaruitval in de herfst? En wat kun je er tegen doen?

Haaruitval in de herfst

Dat je haar in de herfst uitvalt komt door verschillende dingen; De omslag van het weer, het eind van de zonnige periode, gebrek aan vitamine D en buiten wordt het kouder. Dit samen zorgt ervoor dat de groei van je haar minder wordt en haarzakjes aan een nieuwe cyclus beginnen.

Haarzakjes die in slaap vallen

Gedurende het jaar zijn er allerlei redenen waarom je haar harder groeit, minder hard groeit of juist uitvalt. Het uitvallen komt voornamelijk doordat het haarzakje, ook wel follikel genoemd, aan het eind van een cyclus komt (Een cyclus kan twee tot zeven jaar duren.). Dit proces wordt beïnvloedt door de zon, zo groeit je haar harder doordat je voldoende vitamine D aanmaakt in de zomer. Deze groei wordt minder in de herfst.

De zon heeft echter ook een negatief effect, je haar kan namelijk ook verbranden in de zomer. De beschadigde haarzakjes kunnen daardoor in de rustfase komen. In de rustfase komt onder je “oude” haar een nieuwe haar. Als de nieuwe haar groot genoeg is valt de oude haar uit. Deze fase duurt zo’n twee tot vier maanden, voordat de haar uitvalt. Als je dus rekent vanaf de zomer plus ongeveer 90 dagen, dan komt die piek qua haaruitval dus in de herfst.

Haarbreuk

Door het veranderende weer en de kou die de herfst met zich meebrengt heeft je haar ook meer kans op breken. Dit komt doordat het in de kou meer vocht en voeding verliest. Hierdoor verzwakt je haar en kan het afbreken. Daarom is het ook in de herfst en winter een goede verzorging nodig met zowel hydratatie als voeding.

Haaruitval tegengaan met Densifique

Wat kun je dan doen tegen haaruitval? Een goede verzorging is altijd essentieel voor gezond haar, maar Kérastase Densifique richt zich speciaal op dunner wordend haar of haar dat uitvalt. Het is er namelijk op gericht de groei te stimuleren, haarzakjes te stimuleren en het haar gezond te houden.

Activeer de haarzakjes

Met de Kérastase Densifique Bain Densite kun je jouw haar wassen en tegelijk je haar en je hoofdhuid verzorgen. De shampoo bevat ceramiden om het haar sterker te maken en hyaluronzuur voor een betere hydratatie. Daarnaast zit er in de shampoo Stemoxydine, deze stof verkort de rustfase van je haar en verlengt de groeifase. Dit betekent dat haar langer zal blijven groeien en uitgevallen haren weer sneller zullen beginnen met groeien. Deze stof werkt niet na één keer, maar na een periode van regelmatig wassen met deze shampoo zal haaruitval verminderen.

Verzorg en versterk het haar

Om je haar extra gezond te houden gebruik je natuurlijk altijd een conditioner na het wassen van je haar. Met een conditioner voed je niet alleen je haar, maar je sluit de schubben waardoor de voeding langer in het haar blijft. De Kérastase Densifique Fondant Densite is een conditioner die je haar voedt, hydrateert en versterkt. Het geeft een goede voeding van het haar en hydrateert tot diep in de vezels met hyaluronzuur. Hiernaast bevat deze conditioner Intra-Cylane wat het haar van binnenuit versterkt. Zo wordt je haar steviger en krijgt het meer volume. Zo lijkt je haar na gebruik meteen voller.

Met de Shampoo en Conditioner uit de Kérastase Densifique lijn krijgt je haar dus direct een voller effect, maar het stimuleert ook de haargroei en houdt het haar gezond.

Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken over het uitvallen van je haar in de herfst, maar je kunt het dus wel verminderen door de juiste verzorging. Heb jij nog tips tegen haaruitval of juist vragen? Laat ze dan achter in de reacties!

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen

Blog

Dunner Wordend Haar


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.