thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

weDo: hét nieuwe merk met natuurlijke producten

0
weDo: hét nieuwe merk met natuurlijke producten

Wil jij graag overstappen op haarverzorging met een ‘clean beauty’ label? Of ben jij al overgestapt, maar nog op zoek naar de juiste producten? Dan is het nieuwe merk weDo Professional wat voor jou! Dit nieuwe merk heeft een lijn met producten die zijn samengesteld met natuurlijke ingrediënten (zonder parabenen, sulfaten en siliconen). Ook is het merk duurzaam, de verpakkingen zijn namelijk allemaal recyclebaar. Benieuwd naar mijn bevindingen over dit merk? Dit lees je verderop in de blog!

weDo Professional is opgericht door een groep mensen binnen de Wella company, in samenwerking met kappers en wetenschappers. Alle producten die gecreëerd zijn door weDo leveren professionele prestaties, hebben een minimalistische formule, zijn vegan en cruelty free. Een leuk weetje: voor elk weDo product dat verkocht wordt, worden er 8 plastic flessen uit het milieu verzameld.

Vegan haarproducten

Je ziet vast vaker het label ‘vegan’ bij haarverzorgingsproducten voorbijkomen, dit houdt het volgende in:

  • In vegan haarverzorging zitten geen dierlijke ingrediënten (bijvoorbeeld honing of caseïne van koemelk).
  • De ingrediënten die in het product zitten zijn niet getest op dieren.
  • Het hele merk zelf is niet op dieren getest (Cruelty Free).

Vegan haarproducten hebben dezelfde werking als ‘normale’ haarproducten. Wel bieden vegan producten meer voordelen. Het belangrijkste voordeel? Vegan haarproducten worden geproduceerd zonder het gebruik van dieren. Zo kun jij genieten van fijne producten, die een positieve impact hebben.

Clean beauty

Clean beauty producten worden steeds populairder en je zult deze term dus vast vaker voorbij zien komen. De term ‘Clean beauty’ heeft verschillende definities. Over het algemeen draait het bij clean beauty om minimalisme. Dit houdt in dat bij de productie van een product er zo min mogelijk ingrediënten worden gebruikt en dat deze ingrediënten over het algemeen natuurlijk zijn. Een product met de term ‘clean beauty’ wordt omschreven als een niet-giftig product, het product is gemaakt zonder irriterende en schadelijke ingrediënten. 

Lijnen van weDo

weDo heeft een compact assortiment ontwikkeld voor verschillende haartypes. Een aantal producten bieden 2 voordelen in 1 en zijn zowel geschikt voor het haar als de huid. Ik licht hieronder de lijnen verder toe:

Light en soft

Heb jij fijn haar? Gebruik dan de producten uit de Light & Soft lijn. De producten uit deze lijn bieden een lichte hydratatie, maken het haar doorkambaar en laten het heerlijk zacht aanvoelen. De shampoo uit deze lijn is verkrijgbaar in een vloeibare en vaste variant. De producten uit deze lijn bevatten onder andere bamboewater.

Moisture & Shine

Heb jij normaal tot beschadigd haar? Gebruik dan de Moisture & Shine producten. De producten laten het haar zacht, levendig en gehydrateerd aanvoelen. Ook is de shampoo uit deze lijn verkrijgbaar in een vloeibare en vaste variant. De producten uit deze lijn bevatten onder andere rooibosextract en murumuruboter.

Rich & Repair

Heb jij weerbarstig en beschadigd haar? Gebruik dan de Rich & Repair producten. De producten beschermen het haar tegen haarbreuk en voeden het haar tot diep in de wortels. Na gebruik is het haar heerlijk zacht en pluisvrij. De producten uit deze lijn bevatten onder andere cassavewortel en capuazúboter.

Hair & Body

Een aantal producten zijn zowel te gebruiken in het haar als op de huid. Deze producten bieden dus niet alleen voordelen voor het haar, maar laten je huid ook stralen.

Overig

Tot slot zijn er nog een aantal haarproducten die geschikt zijn voor elk haartype en verzorging bieden voor hoofdhuid en haar.

Review

Ik heb een aantal producten voor jullie uitgetest en ik ben tot nu toe zeer te spreken over het resultaat. Ik neem jullie mee in mijn bevindingen:

Moisture & Shine Shampoo Bar

Het was voor mij de eerste keer dat ik een shampoo bar ging gebruiken in plaats van een vloeibare shampoo, even wennen dus! Ik heb de shampoo bar direct over mijn hoofdhuid gewreven, dit vond ik namelijk sneller werken dan het masseren van de bar tussen mijn handen. Bij de eerste wasbeurt moest ik het product goed inmasseren om schuim te creëren, bij de tweede keer wassen had ik maar een klein beetje product nodig om het goed te laten schuimen. Ik vond de bar fijn in gebruik, maar ik merkte wel op dat mijn haar na het wassen wel iets stroever was dan bij gebruik van een vloeibare shampoo.

Een tip: koop bij aanschaf van een shampoo bar ook een shampoo bar bakje, dit maakt het een stuk gemakkelijker om de shampoo bar op te bergen en zo voorkom je dat de bar blijft plakken aan de ondergrond.  

Moisture & Shine Conditioner

Na het wassen van mijn haar met de shampoo bar, heb ik de conditioner in de punten van mijn haar aangebracht. Het product is gemakkelijk te verdelen en je hebt er dan ook niet veel van nodig. Na het inwerken van de conditioner voelde mijn haar gelijk al een stuk zachter aan en was de stroefheid, die ik voelde na het wassen met de shampoo bar, verdwenen.

Moisturising Day Cream

Na het wassen van mijn haar heb ik de Moisturising Day Cream aangebracht in de lengtes. De crème is gemakkelijk te verdelen over het haar en je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig (ik gebruikte ongeveer evenveel als de grootte van 1,5 pinda). Ook probeerde ik de crème uit op mijn handen, deze trok zeer snel in. Dit vind ik zelf altijd fijn, omdat ik mijn handen dan snel weer kan gebruiken (zonder dat ze nog vet zijn van de crème).

Hair & Lip Balm

De Hair & Lip balm voelt aan als een lippenbalsem. Ik vond het eerst dan ook best een gek idee om dit in mijn haarpunten te smeren. Maar… over het resultaat was ik zeer tevreden! Mijn haar was een stuk minder pluizig in de punten. Ook voor de lippen vind ik dit product heel fijn te gebruiken, het is makkelijk smeerbaar en zorgt voor zachte lippen.

Resultaat

Al met al ben ik zeer tevreden over deze producten. Na het föhnen was mijn haar een stuk minder pluizig dan normaal en voelde het, ook vooral in de punten, zeer gehydrateerd en zacht aan. Ook is het een fijn idee dat deze producten vegan zijn. Maar voor beoordelen van het lange termijneffect zal ik de producten nog een paar weken langer moeten gebruiken.

Ga jij de producten proberen? Ik ben zeer benieuwd naar wat jij ervan vindt. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Liefs,

Milou

Reactie plaatsen

Blog

Vegan


Milou

Milou

Productmanager || 24 jaar || Beautyliefhebber || Tennis || Haar- en verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.