thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Eerste hulp bij hoofdhuid- en haar problemen | Davines

0
Eerste hulp bij hoofdhuid- en haar problemen | Davines

Je kent het wel, je haar/hoofdhuid is snel vet of je hebt last van een droge/jeukende hoofdhuid waardoor het snel schilfert. Je gaat voor de welbekende anti-roos shampoo en lost het probleem tijdelijk op… Er is niks vervelender dan problemen hebben met je hoofdhuid. Het voelt niet fijn, maakt je onzeker en zorgt voor veel baalmomenten. Waar kan dit nou aan liggen of hoe kun jij ervoor zorgen dat je jouw specifieke hoofdhuid probleem voorgoed vaarwel kan zeggen? Het merk Davines is gespecialiseerd in hoofdhuid/haar issues en heeft fijne producten ontwikkeld die specifiek bij een hoofdhuid/haar probleem aansluiten. Wij lichten er wat uit en vertellen jou meer over de basis van het ontstaan van hoofdhuidproblemen. Benieuwd? Lees dan snel verder.  

Gezond haar en een gezonde hoofdhuid

Je hoofdhuid is niet alleen je hoofdhuid, het heeft namelijk een populatie van vriendelijke micro-organismen die je met het blote oog niet kunt zien. We duiken samen weer even de schoolbanken in… Want wat zijn microbiota? Dit is een populatie van levende micro-organismen die overal op ons lichaam te vinden zijn. De microbiota van onze huid is als een onzichtbaar schild. Het zorgt voor een evenwichtige verhouding en beschermt onze huid tegen vrije radicalen, allergenen, verontreinigende stoffen en andere bedreigingen, dus ook onze hoofdhuid! Door verschillende invloeden van buitenaf kan dit soms verstoord worden waardoor er een disbalans ontstaat. Hieronder enkele voorbeelden:

Luchtvervuiling
Uv-stralen
Chloor en zout
Te warme stylingtools / föhns
Agressieve detergenten
Te hard borstelen
Levensstijl
Emotionele situatie
Seizoenen denk aan de winter

Hoewel het niet altijd mogelijk is alle factoren onder controle te houden zijn er toch manieren om aandacht te besteden aan de behandeling van je haar of levenstijl. Denk hierbij aan de volgende punten:

Borstel en kam je haar voorzichtig zonder je hoofdhuid te beschadigen

Maak gebruik van zachte shampoos die de microbiota niet verstoren

Föhn je haar niet op de warmste stand, dit geldt ook voor andere hittetools. Probeer dit ook met mate te doen

Maak gebruik van de juiste hoofdhuidproducten

Ga voor het kleuren van je haar naar de kapper, zij kunnen eerst ook deskundig je hoofdhuid inspecteren

Drink voldoende water

Probeer voeding te eten waar prebiotica in zit, dit vindt je terug in groenten, fruit en tarweproducten. 

Naast deze punten zijn er ook producten die jou kunnen helpen om het probleem te verhelpen. De Davines Natural Tech lijn heeft verschillende producten in zijn assortiment die elk haar/hoofdhuid probleem kunnen oplossen. Ook goed om te weten: Davines maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten en het grootste deel van hun assortiment is dan ook vegan.

We lichten er een paar toe!

Last van een droge en geïrriteerde hoofdhuid?

Jeuk, roos en een droge/rode hoofdhuid zijn zeer onaangenaam. Dit kan goed komen door een verstoord evenwicht in de microbiota van de hoofdhuid. Gelukkig heeft Davines hier onderzoek in gedaan en een reeks moleculen bestudeerd om dit probleem op te lossen. Dankzij de Microbiotic booster wordt de integriteit van de huidbarrière versterkt. Laat dit nou toegevoegd zijn aan de elevating scalp recover treatment leave-in spray. Dit zorgt per direct voor een herstellend effect en daarnaast voor een oplossing op langer termijn.

Droge hoofdhuid

Kort opgesomd:

Vermindert jeuk onmiddellijk
Vermindert het gevoel van een droge huid
Zorgt voor hydratatie
Biedt bescherming tegen externe factoren en de negatieve effecten van UV-straling
Vermindert roodheid
Verbetert de integriteit van de huidbarrière
Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk aan te brengen op de hoofdhuid.

Hoe een vette hoofdhuid/vettig haar tegen gaan?

Vettig haar kan meerdere oorzaken hebben. Van nature kan het zo zijn dat je gewoon wat droger haar hebt of dat het haar vatbaarder is om snel vet te worden. Het kan ook te maken hebben met je talgproductie die uit balans is. Hoewel talg essentieel is voor de vorming van de hydrolipidelaag om je huid te beschermen tegen externe factoren zoals bijvoorbeeld de zon, kan die soms teveel produceren. Dit kan te maken hebben met hormonale onevenwichtigheid, veranderingen qua voeding of bijvoorbeeld door stress. Bij het vinden van de juiste producten is het belangrijk om te weten hoe vettig je hoofdhuid of haar is.

Heb jij bijvoorbeeld matig vet haar dan is de Rebalancing shampoo geschikt voor jou.

vette hoofdhuid

Voor extreem vet haar is de Cleanser rebalancing geschikt.

extreem vette hoofdhuid

Last van haartuitval of breekbaar haar?

Dan hebben wij de oplossing voor jou! De producten van de Davines Naturaltech Energizing lijn zijn specifiek gericht op het oplossen van verlies van haar, fijn en breekbaar haar. Haaruitval is iets wat standaard voorkomt in onze fysiologische levenscyclus. Hier meer over lezen? Lees dan de blog: de anatomie van het haar. Haaruitval, breekbaar & broos haar kunnen te maken met van alles. Zoals de hierboven genoemde factoren voeding, gezondheid of door bijvoorbeeld de wisseling van de seizoenen. Over het algemeen is vaak de wisseling van de seizoenen de boosdoener.

Last van haaruitval?

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Gelukkig heeft Davines ook hier producten voor ontwikkeld. De Energizing Superactive is speciaal ontwikkeld om het haar te versterken en haaruitval tegen te gaan wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld stress.

product tegen haaruitval

Last van fijn en breekbaar haar?

Daarnaast is er ook een Energizing Thickening tonic ontwikkeld die breekbaar/fragiel haar tegen gaat. De tonic stimuleert namelijk de microcirculatie van hoofdhuid en maakt het haar daadwerkelijk dikker.

tips bij breekbaar haar

De Energizing lijn van Davines heeft nog meerdere producten die wellicht geschikt zijn voor jou. Bekijk ze hier: Natural Tech Davines

Mocht je het lastig vinden om te ontdekken waar jouw hoofdhuid of haar behoefte aan heeft en kom je er zelf niet goed uit? Dan adviseren wij jou om naar jouw kapper te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het bekijken van je hoofdhuid/haar probleem en kunnen jou hier meer toelichting over geven!

Liefs.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.