thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Hoe werkt een shampoobar?

0
Hoe werkt een shampoobar?

Iedereen gebruikt het; shampoo. De meesten mensen maken gebruik van een vloeibare shampoo… Maar hoe zit het nu eigenlijk met een shampoobar? Is een shampoobar net zo effectief als je vertrouwde vloeibare shampoo? Een vloeibare shampoo bestaat voor een x deel uit water waardoor het makkelijk in een shampoofles verpakt kan worden. Een shampoobar bevat geen vloeibare ingrediënten waardoor het dus plat gezegd een blok zeep is. Sommige vinden het toch nog maar vreemd... een stuk zeep gebruiken voor je haren. Wij bij salontopper merken echter dat er steeds meer vraag naar komt en dat snappen we maar al te goed want wij zijn fan! In deze blog beantwoorden wij al jullie vragen rondom een shampoobar. Ben jij op zoek naar een shampoobar die bij jou haartype aansluit? Of wil je graag meer weten over een shampoobar? Lees dan snel verder.

6 veelgestelde vragen over een shampoobar

1. Wat is het verschil tussen een vloeibare shampoo en een shampoobar?

Bij een vloeibare shampoo wordt gebruik gemaakt van water waardoor het vloeibaar wordt. Een shampoobar daarentegen heeft een solide structuur, dus een blok zeep. Daarnaast bestaat een shampoobar vaak uit natuurlijke ingrediënten waardoor het ook milder voor je hoofdhuid is. Zo bevatten ze over het algemeen geen sulfaten, parabenen, siliconen + hoeft het niet verpakt te worden in plastic, laat dit nou eens gigantisch veel plastic schelen! Zo is er voor ieder haartype wel een schikte shampoobar te vinden die ook zeker goed zijn werking zal doen.

2. Hoe lang gaat een shampoobar mee?

Een shampoobar staat ongeveer gelijk aan drie shampooflessen. Veel hé? Blijkt nou een shampoobar helemaal jouw ding te zijn dan scheelt dit dus uiteindelijk ook in je portemonnee. Daarnaast draag je ook een steentje bij aan het milieu, het is een duurzame keuze!

3. Hoe gebruik je een shampoobar?

Het is belangrijk dat je haar en handen goed nat zijn. Je kan ervoor kiezen om de shampoobar goed tussen je handen te wrijven en het vervolgens aan te brengen in het haar. Een andere optie is de shampoobar voorzichtig door het haar heen te wrijven. Masseer het vervolgens zorgvuldig door het haar heen en spoel goed uit. Wanneer je klaar bent berg je de shampoobar op. Leg het op een droge plek neer. Hiervoor verkopen wij ook handige bamboe bakjes waarop ze goed kunnen uitlekken maar ook nog eens prachtig in de badkamer staat.

4. Zitten er siliconen in een shampoobar?

In een shampoobar zitten over het algemeen geen siliconen omdat ze gebruik maken van natuurlijke ingrediënten. Door siliconen wordt er een laagje om het haar gevormd waardoor het glanzender en dikker wordt. Bij krultypes kan dit juist heel gunstig zijn maar wanneer je stijl haar hebt of dun haar maakt dit je haar juist sneller zwaar. Mocht je wel voor een shampoo kiezen met siliconen, kies dan voor wateroplosbare. Wanneer je dus overstapt van een shampoo met siliconen naar een shampoo zonder, heeft je haar even de tijd nodig om om te schakelen.  

5. Hoelang duurt het voordat je haar gewend is aan een shampoobar?

Of je nou een vloeibare shampoo gebruikt of een shampoobar, je haar moet altijd wennen aan een nieuwe shampoo. Dit kan ook te maken hebben met de ingrediënten die in een shampoo zitten. Dit geldt niet alleen voor je haar maar ook voor je hoofdhuid. Het kan maar zo zijn dat je hoofdhuid in het begin wat jeukt. Bekijk ook altijd goed voor gebruik de ingrediënten en of je geen allergie hebt voor een x ingrediënt. Conclusie: geef je haar minimaal een maand de tijd om te wennen aan een nieuwe shampoo, dus ook wanneer je overstapt naar een shampoobar!  

6. Is er een shampoobar CG-friendly?

Binnen ons assortiment hebben wij ook een shampoobar die geschikt is voor alle liefhebbers van de CG methode. De Shampoo Bar mango Kokos is een natuurlijke, duurzame keuze voor krullend haar. Daarnaast is de bar ook nog eens vegan, cruelty free, vrij van SLS/SLES, parabenen en siliconen. 

Shampoobar per haartype

Koop je favoriete shampoobar gemakkelijk bij Salontopper. Zo hebben we voor alle haartypes wel een matchende shampoobar. We lichten er wat voor je uit.

De DEDE shampoobar van Davines is geschikt voor alle haartypes.

Shampoobar Dede Davines

Heb jij fijn haar? Dan is deze fijne shampoobar van WeDo Professional geschikt voor jou! 

shampoobar wedo professional

Heb jij blond of grijs haar, ook daarvoor bestaat er een shampoobar. Dankzij de shampoobars Lavendel zorgt het dat jouw prachtige blonde/grijze lokken mooi blijven. 

Shampoobar Lavendel

Heb jij last van beschadigd haar? Probeer dan deze fijne shampoobar hibiskiss van Foamie

Shampoobar Foamie

Er is niks vervelender dan last hebben van met droog haar. De Davines MOMO shampoobar gaat dit bij gebruik per direct tegen! 

Davines Momo Shampoobar

 

Bestaat er nog meer naast een shampoobar?

Dat bestaat zeker, binnen ons assortiment hebben we ook bodybars, conditionerbars, een shavingbar en zelfs een haarmasker. Bekijk ze hieronder.

 

Wat is jouw ervaring met een shampoobar? Of heb je nog vragen? Stel ze gerust, we helpen je graag verder!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.