thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Zilvershampoo reviews

0
Zilvershampoo reviews

Iedereen met blond haar heeft het een keer geprobeerd en of je haar nou geverfd of van nature blond is, een zilvershampoo kan je helpen de juiste koele toon te krijgen. Ook ik heb mijn al blonde haar in het afgelopen jaar, geverfd, geblondeerd en nu heb ik highlights om m’n blonde haar wat meer kleurdiepte te geven. Ik heb heel wat zilvershampoos uitgeprobeerd in deze tijd, dus tijd om de ervaringen met deze verschillende shampoos op een rijtje te zetten!

Op zoek naar de beste zilvershampoos

Het is nu bijna 1,5 jaar geleden dat ik bij Salontopper kwam werken en sindsdien heb ik heel wat haarproducten uitgeprobeerd. Ook ben ik in die tijd van m’n eigen donkerblond naar grijs gegaan. Helaas bleef de grijze kleur moeilijk in mijn haar en bleef het opgelichte blonde haar achter. Deze look beviel ook wel, maar dan had ik echt een zilvershampoo nodig. Anders kreeg m’n haar heel snel een gele kleur. Hierna ben ik toch overgestapt op highlights omdat de uitgroei een stuk minder opvalt en het helemaal wat natuurlijk oogt. Ook voor mijn highlights heb ik toch wel een zilvershampoo nodig om het mooi op kleur te houden.

In de afgelopen tijd heb ik dus aardig wat zilvershampoos uitgeprobeerd en zeker als ze nieuw in het assortiment kwamen was ik nieuwsgierig. Niet alle zilvershampoos zijn namelijk hetzelfde en dat heb ik zeker gemerkt. Doordat mijn haar wel ontkleurd is geweest en ik nu highlights heb, heeft mijn haar de neiging om een gele ondertoon te krijgen. Met zilvershampoo kan ik deze gele gloed neutraliseren, maar een goede verzorging blijft ook belangrijk. Niet alle zilvershampoos werken hetzelfde vandaar dat ik mijn ervaringen hier graag met jullie deel!

Zilvershampoo kleurneutralisatie en verzorging

Om een goede vergelijking te kunnen maken geef ik sterren voor de kleurneutralisatie en de verzorging die de shampoos aan het haar bieden. De kleurneutralisatie is gebaseerd op sterkte van de neutralisatie, zijn gele tinten in 1x weg of moet je het vaker gebruiken. Daarnaast heb je de verzorging die het biedt. Het verwijderen van warme en gele tonen uit het haar met zilvershampoo kan namelijk nogal uitdrogend werken op het haar. De verzorging vul ik natuurlijk altijd aan met een conditioner, maar soms is een extra masker nodig. Het aantal sterren is puur gebaseerd op de shampoo, hoe sterker het haar uitdroogt des te minder sterren. 

Fanola No Yellow Shampoo – Beste kleurneutralisatie

Review fanola no yellow

 

Mijn eerste aanraking met professionele zilvershampoo is de Fanola No Yellow Shampoo. Nadat ik mijn haar grijs had geverfd wilde ik de gele gloed natuurlijk weghouden. Het grijs waste er snel uit waardoor ik het geblondeerde haar wat eronder zat goed koel van kleur moest houden. Met deze Fanola Zilvershampoo lukte dit perfect. De Kleurneutralisatie van de paarse pigmenten in deze zilvershampoo is echt de beste die ik heb gehad. Enig nadeel is dat in deze shampoo geen of weinig verzorgende ingrediënten zijn toegevoegd. Hierdoor voelt je haar na gebruik erg droog, dus je kunt de shampoo niet al te vaak gebruiken en moet daarna echt een verzorgende routine doen!

Davines Heart of Glass Silkening Shampoo – Vegan en natuurlijke Zilvershampoo

Review davines heart of glass

 

Vorig jaar lanceerde Davines de Heart of Glass lijn voor blond haar. Dit merk gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten en dit is ook een vegan zilvershampoo. Ook de indigopigmenten in deze shampoo zijn van natuurlijke oorsprong. Deze pigmenten zijn echter minder sterk dan paarse pigmenten in andere zilvershampoos. De kleurneutralisatie viel wat mij betreft dan ook een beetje tegen. Na het gebruik van deze shampoo voelde het haar echter niet droog, maar juist verzorgd en gezond. Hierdoor kun je de shampoo wel vaker gebruiken dan bijvoorbeeld de Fanola zilvershampoo, zodat je toch het gewenste neutraliserende effect krijgt. Ben jij echt een voorstander van natuurlijke en vegan ingrediënten dan is dit echt een zilvershampoo voor jou!

American Crew Daily Silver Shampoo – echt een zilvershampoo voor mannen

 

Review American Crew

Als man moest ik deze natuurlijk proberen! Deze American Crew Daily Silver Shampoo kun je volgens de naam dagelijks gebruiken en dat vond ik nogal bijzonder voor een zilvershampoo, omdat dit meestal niet kan vanwege het uitdrogende effect van zilvershampoo. Toch was het met deze zilvershampoo voor mannen toch echt mogelijk! De formule van deze shampoo is dunner dan andere shampoos en bevat minder pigmenten waardoor het minder sterk werkt, maar ook minder uitdroogt. Toch vond ik het effect van deze zilvershampoo nog echt sterk genoeg, zeker als je het vaker kan gebruiken. Zelf gebruikte ik het 1 a 2 keer per week en vond het effect dan zeker sterk genoeg. 

Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No. 4P – beste Zilvershampoo ooit

Review Olaplex zilvershampoo

Toen deze bij ons binnenkwam was natuurlijk iedereen nieuwsgierig naar de werking van de Olaplex Zilvershampoo. Olaplex is bij velen een favoriet merk voor verzorging, maar of het voor kleurneutralisatie ook zou werken bleef natuurlijk de vraag. De shampoo leek lichter dan andere zilvershampoos dus de verwachting was dat de paarse pigmenten minder sterk zouden zijn, maar niets was minder waar. De Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No. 4P  is echt fijn! De shampoo neutraliseert goed, dus je haar krijgt een koelere kleur. Maar na gebruik is je haar totaal niet uitgedroogd. Waar andere zilvershampoos wat laten liggen wat betreft verzorging was de Olaplex zilvershampoo echt perfect, goede kleurneutralisatie én goede verzorging!

L’Oréal Professionnel Chroma Crème - nieuw in 2022

Review L'Oréal Professionnel Chroma Creme

 

Als laatste heb ik de L’Oréal Professionnel Serie Expert Chroma Crème Purple Shampoo geprobeerd. Deze nieuwe L’Oréal Professionnel zilvershampoo is begin 2022 gelanceerd en deze komt uit de Serie Expert Chroma Crème lijn met andere kleurneutraliserende shampoos. De purple shampoo of zilvershampoo in deze lijn heb ik gebruikt voor mijn blonde haar. Deze L’Oréal zilvershampoo hoeft minder lang in te werken dan meeste zilvershampoos door de sterke werking van de paarse pigmenten, daarnaast droogt deze Chroma Creme shampoo het haar niet uit, door de verzorgende elementen in de shampoo. M’n haar kreeg door deze shampoo snel een koelere uitstraling en ik hoefde daarna niet persé een masker te gebruiken, maar een conditioner was nog wel nodig.

Hopelijk heb je iets aan deze vergelijking van Zilvershampoos en kun je zo jouw koele blonde look behalen! Heb jij een andere favoriet, laat het me weten, ik ben altijd benieuwd naar nieuwe producten.

Have a good one,

Gerben

Reactie plaatsen

Blog

Tips Vegan


Gerben

Gerben

Online Marketeer || 30 jaar || Koken & Eten || Reizen || Lifestyle || Haar & Verzorgingsproducten

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.