thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Clean Beauty; de trend van 2023

0
Clean Beauty; de trend van 2023

Je hebt er vast al wel eens over gehoord; Clean beauty, maar wat houdt het nu precies in? Want laten we eerlijk zijn, soms zie je door de bomen het bos niet meer wat producten/ingredienten betreft. Daarom nemen we je in deze blog mee in de wereld van clean beauty en de producten die onder dit label vallen.

Wat is Clean Beauty?

Onder clean beauty verstaan we huidverzorgingsproducten en haarproducten die vrij zijn van chemische en synthetische ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor je huid en haar. Het woord clean zegt het dus eigenlijk al, de producten zijn zo schoon mogelijk en zijn gebaseerd op alles wat direct uit de natuur komt.

Een veelvoorkomend misverstand is dat clean beauty producten ook vegan & plantaardig zijn. Dit hoeft namelijk niet het geval te zijn. De focus ligt vooral op het verantwoord omgaan met natuur en producten.

Is de werking van Clean Beauty producten anders?

Bij de overstap op Clean Beauty hoef je zeker niet in te leveren op de werking van een product. Waar hier in het verleden nog wel eens kwaliteitsverschil was, is dit met de huidige technologie echt niet meer nodig.

Voorbeeld van Clean Beauty producten

Een goed voorbeeld van clean beauty producten is de Bonacure Clean Performance lijn van Schwarzkopf Professional. Bonacure Clean Performance verandert professionele haarverzorging voorgoed met drie fundamentele pijlers: Advanced Technology, Clean Formules en Sustainable Packaging. De clean advanced technology bestaat uit het nieuwe Vegan Care Complex resulterend in gezonde en mooie lokken voor alle haartypes. Daarnaast betekent clean formules dat Bonacure bestaat uit 100% vegan professionele formules, vrij van sulfaten*, siliconen, parabenen, minerale oliën, microplastics en kunstmatige kleurstoffen, met een hoge mate van biologische afbreekbaarheid. Ook is de nieuwe verpakking planeetvriendelijk, volledig recyclebaar en gemaakt van tot wel 97% gerecycled plastic.
*Vrij van Sodium Lauryl Sulfaat & Sodium Laureth Sulfaat.

Waarom een Vegan Care complex?

Het NIEUWE Vegan Care Complex is een innovatie in het hart van elk Bonacure product. Deze technologie is de combinatie van Vegan Keratine, het plantaardige alternatief voor de klassieke niet-vegan Keratine, en Cell Equalizer Technology. Dit zorgt voor onberispelijk haarkwaliteit, dichtbij perfectie, gezonde glans en elasticiteit. Daarnaast is het Vegan Care Complex te vinden in de Bonacure Clean Performance formules om:

  • De innerlijke kracht van het haar te verhogen
  • Het haar te verstevigen, waardoor het sterker en elastischer wordt
  • De doorkambaarheid van het haar te verbeteren (nat en droog kammen)
  • Statische haar en kroes te verminderen, waardoor het haar gemakkelijker te stylen is
  • Impact te hebben op de binnenste laag van het haar, het herstellen van de beschermende natuurlijke schild van gezond haar

Bonacure Clean Performance heeft zeven lijnen, elk met hoogwaardige, op huidverzorging geïnspireerde ingrediënten. Benieuwd welke lijn voor jou perfect is?

Overstappen op Clean Beauty

Wil jij nu graag overstappen op clean beauty producten, houd er dan rekening mee dat je haar een ‘wen’ periode nodig heeft. Eigenlijk zoals bij iedere overstap op een ander product, moet je haar wennen aan de nieuwe ingrediënten. Dit kan bijvoorbeeld in het begin zorgen voor een vettere of juist drogere hoofdhuid. Geef dit de tijd, je hoofdhuid heeft namelijk tijd nodig om zich aan te passen. Mocht je nu naar een paar weken dezelfde symptomen houden, dan is het product niet geschikt en kun je beter iets anders uitkiezen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier dan de producten van de Schwarzkopf Professional BC lijn.

Liefs,
Elserieke

 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.