thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Herstel jouw droge huid

0
Herstel jouw droge huid

De tijd van het jaar is weer aangebroken: de gure én koude wind, maar ook de verwarming op een hoge stand. De huid raakt er helaas door uitgedroogd. Gelukkig hebben wij bij Salontopper de mooiste producten voor de droge huid. Wil je weten wat je het beste kan doen om je huid prettig aan te laten voelen en in balans te brengen én houden? Lees dan snel verder, wij geven je graag wat tips! 

Wat is een droge huid?

Een droge huid is een huidtype. De huid heeft een vet tekort, waardoor deze ruw kan aanvoelen, schilferig kan zijn of zelfs droogteplekjes vertoont. Een droge huid is over het algemeen ook een stuk dunner. Rimpels en lijntjes zullen sneller zichtbaar worden, maar dit kunnen ook droogtelijntjes zijn. Je kan een droge huid herkennen aan weinig tot geen zichtbare poriën. Het huidtype kan je helaas niet veranderen door het gebruik van de juiste producten, maar je kan de huid wel in balans brengen door de juiste verzorging. Zorg dat je huid weer prettig aanvoelt. Bij Salontopper shop je de fijnste gezichtsverzorging!

Vochtarme huid 

Vaak wordt een droge huid vergeleken met een vochtarme huid, maar dit staat los van elkaar. Een vochtarme huid is een huidconditie. Dit kan je in combinatie hebben met een droge huid, maar ook met een vette of normale huid. Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht. De huid voelt trekkerig aan als je uit de douche komt en kan ook gaan schilferen. Het is van belang dat je de huid gaat hydrateren. Een vochtarme huid komt vaak voor in combinatie met een droge huid.

Skincare tips voor de droge huid

Het is belangrijk om elke dag in ieder geval een basis skincare routine toe te passen. Hieronder valt het gebruik van een gezichtsreiniger en een dag- + nachtcrème. Je kan je routine gaan uitbreiden om je huid beter te gaan verzorgen én voeden.

  • Voeg een (olie)serum toe aan je dagelijkse verzorging. Deze breng je voor je dag- of nachtcrème aan. Deze producten zijn beter geconcentreerd dan een crème en trekken dieper in de huid.
  • Gebruik net wat meer van je crème, zodat het niet meteen in de huid trekt.
  • Geniet 1 of 2 keer per week van een heerlijk masker. Je huid krijgt extra voeding én hydratatie.
  • Breng gedurende de dag regelmatig een lipverzorging aan.
  • Gebruik na het douchen een heerlijk voedende bodylotion of -crème.
  • Gebruik meerdere keren op een dag een voedende en hydraterende handcrème. Heb je je handen gewassen? Breng daarna meteen een handcrème aan.

Wat kan je doen tegen een droge huid?

  • Douche niet te lang én zeker niet te warm.
  • Drink minimaal 2 liter water op een dag.
  • Gebruik geen uitdrogende douchegel of zeep.
  • Gebruik voedende en verzorgende producten.
  • Scrub de huid met een milde peeling, maar niet te vaak.

Producten voor de droge en vochtarme huid

Gezichtsreiniger

Een musthave voor de huid: een gezichtsreiniger. Het verwijdert make-up en overig vuil wat gedurende de dag op de huid terecht komt. Zonder het gebruik van een reiniging stapelt het vuil zich op, waardoor de huid geïrriteerd kan raken.

Crème

Een dag- en nachtcrème of 24 uurs crème horen ook bij de basis van je gezichtsverzorging. Het is belangrijk om je huid de voeding en verzorging te geven wat deze nodig heeft. Breng je huid in balans door het gebruik van een heerlijke crème.

Masker

Geef je huid een extra boost door het gebruik van een masker. Maak er een heerlijk me-time momentje van. Kijk een leuke film of serie, geniet van een warm bad en ontspan, maar vooral belangrijk, laat je maskertje goed inwerken!

Serum

Een serum is beter geconcentreerd dan een crème. Het product werkt dieper door in de huidlagen, waardoor de huid een echte boost krijgt. Herstel je huid door het toevoegen van een serum aan je dagelijkse verzorging.

Oogcrème

De huid rondom de ogen is een stuk dunner dan de rest van de huid. Een goede oogcrème is daarom ook echt van belang. Geef de voeding en hydratatie wat de gevoelige huid rondom de ogen nodig heeft en voorkom droogtelijntjes.

Lipverzorging

Naast een droge huid ook last van droge of gesprongen lippen? Dan is een goede lipverzorging wat jij nodig hebt! Herstel je lippen door het gebruik van de juiste producten.

Bodylotion of bodycrème

Is de huid van je lichaam ook zo droog dat deze begint te jeuken of zelfs schilfert? Dan is de huid toe aan een goede verzorging. Breng na het douchen direct een bodylotion of bodycrème aan om de huid te voeden.

Handcrème

Een handcrème is onmisbaar in deze periode van het jaar. Door de droge/warme lucht, het wassen van je handen of door te fietsen zonder handschoenen worden je handen erg droog. Je ziet een rode en kapot gebarsten huid die toe is aan verzorging. Breng regelmatig een laagje handcrème aan om dit te herstellen.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een droge huid in de winter?

Door de koude en gure wind droogt de huid uit. In de winter gaat in huis de verwarming vaak op een hoge stand, wat voor de gevoelstemperatuur heerlijk is, maar voor het vet- en vochtgehalte van de huid niet. De ruimtes hebben dan ook vaak een slechte luchtvochtigheid.

Hoe verzorg je een droge huid?

Een droge huid verzorg je met voedende én hydraterende producten.

Wat is een droge huid?

Een droge huid is een huidtype. Je ziet weinig tot geen poriën op het gezicht.

Waar krijg je een droge huid van?

Je kan een droge huid krijgen door het gebruik van de verkeerde producten. Zijn de producten te heftig voor je huid? Dan kan het zijn dat je natuurlijke vetlaagje wordt aangetast.

Waarom heb ik een droge huid na het zonnen?

Door de zon en het warme weer verdamp je veel vocht. Drink daarom op de warme dagen voldoende water. Je hebt dus eigenlijk geen droge, maar een vochtarme huid.

Geef jouw huid de verzorging die het verdient!

Heb je nog andere vragen? Laat het weten in de reacties. Ik help je graag verder!

Liefs,

Nienke

Reactie plaatsen

Blog

Lichaam & Huid


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.