thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Help, wat kan ik aan mijn huidprobleem doen?

0
Help, wat kan ik aan mijn huidprobleem doen?

Huidproblemen, we hebben er allemaal wel last van. Of het nu echt een huidprobleem is of dat we het zelf een probleem vinden, laat ik even in het midden. Vervelend vinden we het vaak wel. Maar wat zijn nu de meest voorkomende huidproblemen en wat kan je eraan doen? Ik leg het jullie uit in deze blog!

Acné

Eén van de meest voorkomende huidproblemen is acné. Je ziet dit veelal bij de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar. Acné zijn puistjes die voorkomen op je gezicht, borst of rug. Vaak wordt het veroorzaakt door een disbalans in de hormonale huishouding tijdens de puberteit. De talgklieren raken verstopt en ontstoken, waardoor de puistjes ontstaan.

Huidprobleem acne

Hoe behandel je acné?

Het is erg belangrijk om de huid goed schoon te maken met milde producten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van te sterke of agressieve producten die juist het natuurlijke beschermlaagje van de huid aantasten. De huid gaat hierdoor alleen maar meer talg aanmaken, waardoor je meer onzuiverheden krijgt. Het is belangrijk om de huid na de reiniging droog te deppen in plaats van te wrijven. Door wrijving kunnen de pustels kapot gaan, wat littekens kan veroorzaken. Blijf daarom zoveel mogelijk van de puistjes af, ook al is dit makkelijker gezegd dan gedaan.  

Couperose

Rode, uitgezette adertjes die zichtbaar zijn op de huid. Dit huidprobleem heet couperose. De wanden van de adertjes worden slapper, waardoor deze kunnen verwijden. Een exacte oorzaak is helaas niet bekend, maar het kan getriggerd worden door blootstelling aan de zon en temperatuurswisselingen. Je ziet dit huidprobleem vaak op de wangen, maar op de neus en kin komt het ook voor. Couperose zie je over het algemeen vaker bij vrouwen.

Hoe behandel je couperose?

Helaas kan je couperose niet minder laten worden met goede verzorgingsproducten. Wel is het natuurlijk belangrijk om de huid alsnog de verzorging te geven die het verdient! Met een laser kunnen de adertjes worden behandeld, nieuwe adertjes kunnen wel nog ontstaan. Met of zonder verwijde adertjes is het heel belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralingen.

Rosacea

Vaak wordt rosacea vergeleken met couperose. In grote lijnen lijkt het ook wel op elkaar, maar bij rosacea zie je rode adertjes mét bultjes en puistjes. De huid heeft eigenlijk altijd een rode kleur en je kan last hebben van blozen. Helaas kan de huid ook pijnlijk aanvoelen. Pas op met zonlicht, temperatuurswisselingen en bepaalde medicijnen, dit kan het juist verergeren. De oorzaak van het ontstaan van rosacea is helaas niet bekend.

Hoe behandel je rosacea?

Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralingen met een goede SPF. Probeer zo min mogelijk in de zon te gaan zitten en gebruik een hydraterende, dus vocht inbrengende crème om de huid te verzorgen. Bij teveel klachten wordt er geadviseerd om naar de huisarts of dermatoloog te gaan.

Hyperpigmentatie

De bekende bruine vlekjes op de huid, je kent ze misschien wel. Dit heet hyperpigmentatie of pigmentvlekken. Het ontstaat door een toename van de pigmentcellen. Deze worden getriggerd door hormonen én UV-stralingen. Wil je pigmentvlekken voorkomen? Dan is het van belang om elke dag, lente, zomer, herfst én winter een goede SPF te gebruiken. Bij hele zonnige dagen moet je om de 2 uur een laagje aanbrengen. Een zwangerschapsmasker en sproeten zijn ook onderdeel van hyperpigmentatie. Het zwangerschapsmasker verdwijnt vaak na enkele maanden weer en sproeten nemen in de winter ook af.

Huidprobleem hyperpigmentatie

Hoe behandel je pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kan je laten behandelen door een peeling of laser. Deze behandelingen kan je nooit zelf doen. Ook kan er na deze behandelingen gewoon weer nieuw pigment ontstaan. Gebruik tijdens de dagelijkse verzorging van je huid producten die pigment tegengaan en verminderen. Om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen is het van belang om dagelijks een SPF te gebruiken.

Eczeem

Eczeem kan je herkennen aan schilferige plekjes, bultjes en zelfs korstjes. Deze plekken jeuken ontzettend, waardoor je met krabben de huid vaak kapot maakt. Helaas is het heel moeilijk om eczeem tegen te gaan. De huid is extreem droog, omdat de huid barrière verstoord is en geen vocht kan vasthouden.

Huidprobleem eczeem

Hoe behandel je eczeem?

Het behandelen van eczeem is vrij lastig. Vaak irriteert water de huid nog meer, ga daarom maar 2 of 3 keer per week onder de douche. Om de jeuk en klachten te verzachten, kan je een kalmerende crème smeren. Ook is het belangrijk om een goede, vette crème te gebruiken. Helaas is dit niet altijd voldoende. Raadpleeg dan je huisarts of dermatoloog!

Gerstekorrels

Die kleine witte bultjes die vaak voorkomen rondom je ogen zijn gerstekorrels. Ze ontstaan doordat de huid een vocht tekort heeft. Je kan ze helaas niet zelf uitknijpen, omdat ze onder de huid liggen en geen opening hebben zoals een mee-eter.

Hoe behandel je een gerstekorrel?

Een gerstekorrel kan je zelf niet weghalen. Ga hiervoor naar je plaatselijke schoonheidssalon. Om gerstekorrels te voorkomen is het van belang om de huid goed te hydrateren. Drink 2 liter water op een dag en gebruik vocht inbrengende crèmes, zo voorkom je nieuwe gerstekorrels.

 

Bindweefselbult

Een bindweefselbultje is vaak een onschuldige ophoping van vetweefsel. Ze blijven over het algemeen vrij klein, maar kunnen ook groter worden. Je ziet ze vooral veel in het gezicht voorkomen. Vind je deze bultjes vervelend? Je kan ze laten weghalen door middel van coagulatie bij de huisarts of bij een gespecialiseerde salon.

Verzorg je huid goed

Om je huid te verzorgen is het van belang om de juiste producten te gebruiken. Bij Salontopper shop je de fijnste gezichtsverzorging voor jouw huid!

Liefs,
Nienke

Reactie plaatsen

Blog

Lichaam & Huid


Nienke Ankersmit

Nienke Ankersmit

Online Marketeer | Schoonheidsspecialiste | Haar-, huid- & beauty producten | 26 jaar

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.