thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Wat zijn mee-eters en hoe kom je er vanaf?

0
Wat zijn mee-eters en hoe kom je er vanaf?

Mee-eters zijn kleine verstoppingen in je haarzakjes (een onderdeel van je poriën). Poriën helpen bij het afvoeren van talg en zweet uit je lichaam. Wanneer talg en dode huidcellen zich ophopen, kunnen er mee-eters ontstaan. Deze kunnen op je voorhoofd, kin en neus, maar ook op andere delen van je lichaam zoals je rug of oren voorkomen.

Mee-eters worden vaak verward met puistjes, maar ze zijn niet hetzelfde. Wanneer bacteriën zich ophopen in een mee-eter en het haarzakje ontstoken raakt, kan er een puistje ontstaan. Echter kunnen puistjes ook zonder mee-eters ontstaan.

Hoe ontstaan mee-eters?

Mee-eters ontstaan wanneer talg en dode huidcellen je poriën verstoppen. Talg houdt de huid en haarzakjes soepel en komt naar buiten via de poriën. Echter kunnen deze poriën verstopt raken (door bijvoorbeeld zweet, bacteriën of dode huidcellen), waardoor het talg niet naar de oppervlakte kan komen. Hierdoor kunnen er zwarte of witte ophopinkjes ontstaan. Deze worden ook wel blackheads of whiteheads genoemd.

Een overschot aan talg en verstopte poriën kunnen ontstaan door hormonen, (verkeerde) voeding, make-up en schadelijke ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Ook kan het veroorzaakt worden door medische aandoeningen en gebruik van bepaalde medicijnen.

Hoe verwijder je mee-eters?

Het uitknijpen van mee-eters kan verleidelijk zijn, maar probeer het te vermijden. Hiermee kun je namelijk de huid beschadigen en de kans op een ontsteking vergroten. Ook kunnen de bacterien op je vingers de ontsteking verergeren.

Wil je toch mee-eters verwijderen, dan kun je het beste de volgende methoden gebruiken:

  • Exfoliëren: Dit helpt om je huid schoon te houden van dode huidcellen.
  • Neusstrips: Deze kunnen grote mee-eters verwijderen, maar gebruik ze met mate om irritatie te voorkomen.
  • Comedonenlepel: Gebruik deze om mee-eters uit te knijpen.
  • Schoonheidsspecialist: Dit is de beste manier om mee-eters te laten verwijderen. Zij kunnen mee-eters op de juiste manier behandelen zonder de huid te beschadigen.

Voorkomen van mee-eters

Het is nog beter om mee-eters te voorkomen, dan ze te moeten behandelen. Met de juiste verzorging die past bij jouw huidtype, kun je mee-eters op de lange termijn verminderen. Dit hangt natuurlijk wel van de oorzaak van jouw mee-eters af.

  • Voeding en levensstijl: Eet voedsel dat rijk is aan vitamine A (zoals spinazie) en vitamine C (zoals sinaasappels), omdat deze vitamines bijdragen aan huidvernieuwing en herstel. Pas je eetpatroon eens aan om te zien of je door anders te eten puistjes en mee-eters kunt voorkomen.
  • Juiste reiniging en verzorging: Reinig je huid elke ochtend en avond met water en een milde gezichtsreiniger en verzorg daarna met bijvoorbeeld een dagcrème om onzuiverheden te voorkomen.
  • Gezichtsmaskers: Gebruik regelmatig een gezichtsmasker wat de poriën reinigt.
  • Water drinken: Hydrateer je huid door minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Heb je last van mee-eters en wil je advies? Onze klantenservice staat klaar om je te helpen! Neem gerust contact met ons op.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.