thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Ontdek jouw ideale zonnebrandcrème: Tips voor bescherming en verzorging

0
Ontdek jouw ideale zonnebrandcrème: Tips voor bescherming en verzorging

Pigmentcellen in je huid helpen je beschermen tegen UV-straling. Wanneer je in de zon bent produceren deze cellen melanine, wat we herkennen als het bruinen van de huid. Dit pigment biedt een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Deze bescherming is echter niet voldoende om je huid volledig te beschermen en daarom is het belangrijk om een SPF te gebruiken. Elk huidtype reageert anders op de zon, kies daarom de juiste factor voor jouw huidtype.

UV-A en UV-B: Wat is het verschil?

Ultraviolet-A straling (UV-A) zorgt voor roodheid van de huid en dringt minder diep door dan UV-B. Hoewel het langer duurt voordat je huid verbrandt door alleen UV-A, kan deze straling nog steeds schade veroorzaken. Een zonnebrandcrème met alleen een UV-B filter beschermt je niet volledig; je kunt na een dag in de zon nog steeds verbrand zijn door UV-A. Kies daarom altijd een zonnebrandcrème met zowel UV-A als UV-B filters. Wist je dat 95% van huidveroudering wordt veroorzaakt door UV-A straling?

Ultraviolet-B straling (UV-B) draagt bij aan het bruinen van je huid, maar kan ook snel verbranding veroorzaken. UV-B stralen maken de huid rood doordat ze bepaalde cellen activeren die de bloedvaten wijder maken. Verbranding door UV-B kan variëren van roodheid en vervelling, tot blaren en pijnlijke warmte. Dit kan ook leiden tot pigmentatieverschillen. Door de toegenomen aandacht voor zonbescherming is bekend dat overmatige blootstelling aan UV-B, straling huidkanker kan veroorzaken.

Tips om verbranding te voorkomen

Zomer betekent genieten van de zon, maar het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen schadelijke straling. Hieronder vind je een aantal praktische tips om verbranding te voorkomen en veilig van de zon te genieten. Door deze adviezen op te volgen, zorg je ervoor dat je huid gezond blijft, terwijl je toch van het mooie weer kunt profiteren:

  • Smeer elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème.
  • Gebruik waterbestendige producten als je gaat zwemmen.
  • Vermijd de zon tussen 11.00 en 15.00 uur.
  • Draag een zonnebril en hoed voor extra bescherming.
  • Gebruik voor kinderen een speciale zonnebrandcrème en bescherm hen ook met kleding.
  • Kies voor een hoge factor, deze beschermt het beste. Zelfs met een hoge SPF word je bruin, alleen langzamer.

Welke zonnebrandcrème kies ik?

Er zijn verschillende soorten zonnebrandcrèmes voor verschillende huidtypen. Voor een glimmende huid met onzuiverheden kies je een matte en vloeibare zonnebrandcrème. Bij een droge huid is een rijkere crème geschikter. Vergeet niet dat je ook bij bewolkt weer zonbescherming nodig hebt. Dagcrèmes met SPF kunnen een goede oplossing zijn.

Zonbescherming bij zonneallergie

Als je last hebt van zonneallergie, kun je last hebben van de volgende symptomen: roodheid, jeuk, zwelling en branderigheid. Het is belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijderen. Gebruik daarnaast altijd minimaal een zonnebrandcreme met SPF 50, die zowel tegen UV-A als UV-beschermd.

Na verbranding: kalmeren

Als je toch verbrandt, kalmeer je huid dan met een aftersun lotion die vitamine E bevat. Dit verkoelt en hydrateert de huid. Maak er een gewoonte van om altijd zonnebrandcrème te gebruiken, ook bij bewolkt weer. Bij ernstige verbranding met zwelling, koorts of blaren, raadpleeg je huisarts. Wil je meer tips over het verhelpen van een verbrande huid? Lees dan de blog: Tips voor het behandelen van een verbrande huid door de zon.

Voor meer informatie over de zonkracht kun je kijken op de website van het RIVM. Door je huid goed te beschermen, verminder je de kans op huidkanker en vertraag je huidveroudering.

Bescherming tegen de zon is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Met de juiste kennis over zonnebrandcrèmes en bescherming kun je vol vertrouwen genieten van de zon. Vergeet niet om regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen, ook op bewolkte dagen, en om andere beschermende maatregelen te nemen. Zo houd je je huid gezond en verklein je het risico op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Blijf veilig en stralend genieten van de zon!

Liefs,

Sophie

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.