thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Zonbescherming

Zonbescherming speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven, vooral in de zomermaanden wanneer de zon op zijn sterkst is. Maar wist je dat zonbescherming niet alleen belangrijk is voor je huid, maar ook voor je haar? Op deze pagina vind je alle producten die helpen bij het beschermen van je huid en haar tegen de zon.

Sortering

Per pagina
Haartype
Uitgelicht
Hoofdhuidproblemen
Haarproblemen
Huidproblemen
Huidtype
 • bekijk alles
 • bekijk minder
Huidconditie
Ingrediënten
 • bekijk alles
 • bekijk minder
Cadeaus
Categorie
 • bekijk alles
 • bekijk minder
Prijs
 • bekijk alles
 • bekijk minder
Merk
 • bekijk alles
 • bekijk minder

Zonbescherming huid: Waarom is het belangrijk?

De zon zorgt voor een mooie tan, maar kan ook zeer schadelijk zijn voor de huid. Uv-stralen kunnen leiden tot ander andere vroegtijdige huidveroudering, rimpels en in het ergste geval huidkanker. Daarom is zonbescherming voor de huid essentieel. Je kunt je huid goed beschermen tegen schadelijke Uv-stralen door middel van een zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Ook is het belangrijk om regelmatig de schaduw op te zoeken en beschermende kleding te dragen.

Zonbescherming gezicht: Tips en producten

Je gezicht is een deel van het lichaam dat veel wordt blootgesteld aan de zon. Hierdoor is het belangrijk het gezicht extra aandacht te geven als het gaat om zonbescherming. Hier zijn een paar tips voor zonbescherming voor je gezicht:

 • Gebruik een zonnebrandcrème die speciaal is ontworpen voor het gezicht. Deze zijn vaak minder vet en veroorzaken minder snel puistjes.
 • Draag een hoed of pet om je gezicht extra te beschermen tegen de zon.
 • Gebruik make-up met SPF. Veel foundations en BB-creams bevatten tegenwoordig een SPF.

Zonbescherming haar: Hoe bescherm je het haar tegen de zon?

Net als de huid, kan ook het haar beschadigd raken door de zon. De UV-stralen kunnen het haar uitdrogen en de kleur vervagen. Gelukkig zijn er vele producten die zonbescherming bieden voor je haar. Denk hierbij aan haarproducten met UV-bescherming, zoals speciale zonnesprays voor het haar. Daarnaast kan een hoed of pet ook helpen om je haar te beschermen tegen de zon.

De beste zonbescherming: Welk product kies je?

Het kiezen van de beste zonbescherming kan lastig zijn, omdat er zoveel verschillende producten op de markt zijn. Kies voor producten die passen bij jouw huidtype en de specifieke behoeften van je huid en haar. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de SPF van het product. Een hogere SPF biedt meer bescherming tegen de zon. Maar onthoud, geen enkel product kan 100% bescherming bieden tegen de zon. Daarom is het belangrijk om ook andere maatregelen te nemen, zoals het opzoeken van de schaduw en het dragen van beschermende kleding.

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.