thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Haar touperen: Tips, technieken en verzorging

0
Haar touperen: Tips, technieken en verzorging

Droom jij ook wel eens van dat extra beetje volume in je haar? Je haar touperen kan jouw geheime wapen worden. Maar zoals met alles, is er een kunst en een manier om het goed te doen. Laten we erin duiken!

Redenen om je haar te touperen

Je haar touperen is niet zomaar een trend van lang geleden. Het is een techniek die je haar kan transformeren en het die lift en body geeft, vooral als je van nature fijn haar hebt. Het kan het verschil maken bij feestelijke gelegenheden, maar ook voor je dagelijkse look.

Benodigdheden voor haar touperen

  • Een fijne kam: Kies voor een kam met natuurlijke haren; deze zijn milder voor je lokken.
  • Haarlak: Om te zorgen dat je volumineuze creatie ook volumineus blijft.
  • Volumepoeder of -spray: Dit kan je helpen om die extra lift te krijgen, vooral bij de wortels.

Stap voor stap: zo werkt haar touperen

  • Stap 1: Fris gewassen haar is het makkelijkst om mee te werken. Maar als je geen zin hebt om je haar te wassen, kan een droogshampoo ook helpen om het wat textuur te geven.
  • Stap 2: Verdeel je haar in secties; door je haar in secties te verdelen, kun je gemakkelijker en gelijkmatiger touperen.
  • Stap 3: Plaats je kam in het midden van de sectie en kam voorzichtig naar je hoofdhuid toe. Zo creëer je het gewenste volume zonder je haar te beschadigen.
  • Stap 4: Nadat je tevreden bent over hoe je haar eruitziet, fixeer je het met haarspray. Werk van de ene kant van je hoofd naar de andere, en herhaal het proces. Alhoewel het verleidelijk kan zijn om elke dag voor die volumineuze look te gaan, is het cruciaal om je haar ook rustdagen te geven. Overmatig touperen kan leiden tot haarbreuk.

Haar touperen en half opsteken

Zoek je een stijl die zowel elegant als speels is? Dan is haar touperen en half opsteken echt iets voor jou. Deze stijl combineert het beste van beide werelden: het volume van getoupeerd haar en de verfijning van een opgestoken kapsel.

  • Stap 1: Volg de eerder genoemde stappen om je haar te touperen en zorg voor dat gewenste volume aan de bovenkant van je hoofd.
  • Stap 2: Verdeel je haar in twee delen – boven en onder. Het bovenste gedeelte is wat je gaat opsteken.
  • Stap 3: Twisten en vastzetten: Neem een deel van je getoupeerde bovenste haar, draai het lichtjes en zet het vast met een haarspeld aan de achterkant van je hoofd. Dit zorgt voor een speels effect. Controleer of alles symmetrisch en naar wens is. Een lichte mist haarspray kan helpen om alles op zijn plek te houden.

Verzorging na het touperen haar

Je haar heeft, net als jij, na een lange dag wat rust nodig. Zorg ervoor dat je investeert in een goede conditioner en gebruik eens per week een diep voedend haarmasker. Deze stappen helpen bij het herstellen van eventuele schade.

En… de dag erna

Ja, de 'morning after' het touperen kan soms chaotisch aanvoelen. Maar maak je geen zorgen, met een beetje haarolie of haarserum kun je eventuele klitten gemakkelijk ontwarren. Begin altijd met kammen vanaf de punten van je haar en werk langzaam naar boven toe.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.