thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Zo kun je beschadigd haar herstellen

0
Zo kun je beschadigd haar herstellen

We kennen het allemaal: beschadigd haar. Je haar zit niet meer goed, voelt droog en stug aan, en die gespleten haarpunten lijken nooit te verdwijnen. Maar maak je geen zorgen, je kunt je beschadigde haar herstellen en weer laten stralen als nooit tevoren. Lees hier hoe beschadiging van het haar ontstaat, wanneer je haar beschadigd is, en hoe je het kunt verhelpen.

Oorzaken beschadigd haar

Beschadigd haar kan ontstaan door verschillende factoren, waaronder:

  • Omgevingsfactoren: Denk aan vervuiling, slechte luchtkwaliteit, en extreme weersomstandigheden. Deze kunnen allemaal bijdragen aan haarbeschadiging.
  • Chemische behandelingen: Het frequent verven, bleken, of chemische behandelingen kunnen de structuur van je haar verzwakken en zorgen voor zwaar beschadigd haar. 
  • Hitte: Overmatig gebruik van stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen kan je haar beschadigen.
  • Fysieke beschadiging: Te ruw kammen of borstelen, vooral op nat haar, kan de haarschacht beschadigen.

Zo herken je beschadigd haar

Beschadigd haar voelt anders aan dan gezond haar. Bij gezond haar sluiten de haarschubben mooi op elkaar aan, waardoor je haar sterk en glad aanvoelt. Bij beschadigd haar blijven de haarschubben openstaan, waardoor je haar stroef en droog aanvoelt. Hierdoor is je haar kwetsbaarder en kan het gemakkelijker afbreken. Beschadigd haar begint vaak in de haarschacht, het deel van het haar dat uit je hoofdhuid steekt. Maar geen zorgen, met de juiste verzorging kan je beschadigd haar herstellen.

6 tips om zwaar beschadigd haar te herstellen

  • Tip 1: Beperk het wassen van je haar tot maximaal drie keer per week. Gebruik een milde shampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen om je haar minder snel uit te drogen.
  • Tip 2: Maak gebruik van een conditioner om de haarschubben te sluiten en gebruik af en toe een haarmasker voor beschadigd haar.
  • Tip 3: Zorg voor voldoende vitamines, zoals vitamine A, die belangrijk zijn voor gezond haar. Probeer in het algemeen gevarieerd en gezond te eten.
  • Tip 4: Borstel of kam je haar voorzichtig, vooral wanneer het droog is, om schade te voorkomen.
  • Tip 5: Bescherm je haar tegen hitte met een heatprotector en gebruik haarolie of serum om je haar te herstellen en te voeden.
  • Tip 6: Laat gespleten haarpunten regelmatig knippen door een kapper om verdere schade te voorkomen.

Producten die je kunnen helpen bij het herstellen van je beschadigde haar

Beschadigd haar herstellen vereist geduld

Beschadigd haar herstellen kan helaas een tijdje duren. Hoewel sommige resultaten direct zichtbaar zijn, zoals het gladdere gevoel na het gebruik van een conditioner, heeft het haar tijd nodig om volledig te herstellen. Beschouw het als een proces van genezing en verzorging en voor je het weet heb je weer prachtige lokken!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.