thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Alles wat je moet weten over de föhn!

0
Alles wat je moet weten over de föhn!

Het wordt kouder en kouder en met nat haar naar buiten gaan is dan écht een slecht plan. Haar dat bevriest beschadigd snel doordat het kan breken. Nu heb je natuurlijk geen zin om een uur eerder op te staan om je haar binnen te kunnen laten drogen, dus kom je eigenlijk niet uit onder het hebben van een goede föhn. Maar wat is nu een goede föhn en welke moet je nou kopen? We helpen je op weg naar een goede keuze!

De föhn voor jouw haartype

Een terugkomende tip voor zo'n beetje alle haarproducten, en ook bij het kiezen van een föhn bepaal je eerst wat je haartype is. Mensen met droge of pluizende lokken kiezen het beste voor een exemplaar met ionische technologie. Een technisch verhaal waarmee we je nu niet willen vermoeien, maar de negatieve ionen zorgen er bij deze föhns voor dat je haar minder snel uitdroogt. Mensen die eerder gevoelig haar hebben of het haar hebben geverfd, kiezen beter voor een haarblazer met keramische technologie. Deze föhns verdelen de hitte gelijkmatiger over het haar waardoor lokken niet oververhit raken.

Hoe vaak föhnen?

Het type motor dat wilt hebben is afhankelijk van hoe vaak je hem denkt te gaan gebruiken. Ben je een dagelijkse föhner? Gebruik er dan een met een AC-motor. Deze föhns gaan het uitdrogen en pluizen van je haar tegen. Dat wil je, omdat je haar ook korter heeft om te herstellen tussen de föhnbehandelingen in. Ook is deze föhn sterker waardoor je haar sneller droog is en gaat hij extra lang mee. Als je jouw föhn slechts af en toe wilt gebruiken kun je prima voor een föhn met DC-motor gaan. Deze zijn iets goedkoper, kleiner en lichter. Handig om mee te nemen dus en bovendien minder zwaar voor je arm en pols.

Doel van de föhn

Uiteraard gebruik je iedere föhn voor het drogen van je haar; dat is niet zo spannend. Wil je je haar echter stijlen met een föhn, dan moet je op meer dingen letten. Wil je heel secuur je haar in model brengen? Gebruik dat een smalle blaasmond. Heb je liever krullen, gebruik dan een diffuser. Ook warmtestanden en blaasstanden hebben effect op je uiteindelijke look. Een koude blaasstand fixeert je haar zodat het langer in model blijft. Het gaat dus altijd om de juiste combinatie van blaasmond en blaasstand. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer advies!

Bekijk ons volledige assortiment föhns

Reactie plaatsen

Blog

Tools & Accesoires


Fleur van Aggelen

Fleur van Aggelen

Beautywatcher. Aspirant blogmeisje. Houdt van katten, haken, cocktails en jaren '70 disco.

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.