thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- voor 23:59 besteld, morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4


Mason Pearson

Mason Pearson is een familiebedrijf met wortels die gevestigd zijn in het hoogtepunt van de industriële revolutie. Ruim 130 jaar vakmanschap en innovatie heeft geleid tot een van de beste borstels die er op dit moment te vinden zijn.  Mason Pearson, ingenieur en uitvinder, is zijn carrière begonnen als ontwerper van weefgetouwen voor het verwerken van wol in Bradword. Hier ontmoette hij Mary Avis (waar hij uiteindelijk ook mee trouwde), waar hij mee naar Londen verhuisde en zich aan sloot bij een partnerschap (later bekend als Raper Pearson en Gill). Dit bedrijf hield zich bezig met het maken van kleine kwasten met de hand. Pearson bracht met zijn kennis een automatische borstelboringmachine op gang om het proces van de borstels te versnellen en in hetzelfde jaar breidde hij dit idee uit naar het maken van een rubberen haarborstel.

Handgemaakte precizie

Tot 1905 heeft Pearson zijn technieken verbeterd en aangescherpt en na dat Pearson stierf zette zijn weduwe Mary het bedrijf ruim 20 jaar voort samen met hun oudste zoon, Mason junior. Het basisproduct van Mason Pearson is sinds de jaren 20 nauwelijks veranderd en sommige originele borstelnamen worden tot de dag van vandaag nog gebruikt: Mason Pearson Large Extra, Mason Pearson Small Extra, Mason Pearson Popular en Mason Pearson Junior.

Mason Pearson borstels

Binnen het assortiment van Mason Pearson vind je een erg uitgebreid assortiment aan haarborstels van enkel de hoogste kwaliteit. Dit zie je terug in de kwaliteit van de borstelharen en van het materiaal van de borstel zelf. Enkele populaire borstels van Mason Pearson zijn de Mason Pearson bn3, de Mason Pearson bn4 en de Mason Pearson bn2.

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.