thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4
Krultang
Sortering

Per pagina
Uitgelicht
Categorie
Prijs
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Merk
  • bekijk alles
  • bekijk minder

Krultang

Droom jij van een mooie bos krullen maar ben je er helaas niet mee gezegend? Of heb je krullen, maar wil je deze net iets meer accentueren? Kies dan voor een mooie krultang. Met een krultang kun je afhankelijk van de grootte van de tang grote of kleine krullen creëren, dus kijk goed naar de diameter van de krultang en kies de diameter die jij wenst. Je haar zal prachtig krullen en je krullen zullen niet uitzakken!

Welk haartype?

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij het kiezen van een krultang, is toch wel je haartype. Een grote keuze in hittestanden is leuk, maar belangrijker is dat er een temperatuur bij zit die past bij jouw haartype. Heb je dun en fijn haar? Dat is 180 graden meer dan genoeg; dun haar wordt namelijk sneller warm en krult daardoor sneller. Ook wanneer je geverfd haar hebt is 180 graden de stand die je wilt gebruiken. Wanneer je 'normaal' haar hebt, zou je bijna altijd met 200 graden in de juiste richting zitten. Voor dik en grof haar kies je het beste voor 220 graden.

Welk soort krullen?

Wil je grote, golvende krullen creëren? Een wat dikkere krultang is hier het meest geschikt voor. Zorg dat je krultang een diameter heeft van minstens 25 millimeter. Deze krultang gebruik je overigens ook om alleen slag in je haren te maken. Een dikke krultang is niet geschikt voor het behandelen van kort haar.

Heb je liever gemiddelde krullen, precies tussen groot en klein in? Gebruik dan een exemplaar met een diameter van 15 tot 24 milimeter. Ook met deze krultang kun je slag creëren, zij het wel met een wat minder natuurlijk resultaat. Dit formaat is, net als de grootste variant,  niet écht geschikt voor kort haar.

Fan van een kleine krullen met veel volume? Dan is een krultang met een diameter onder de 15 millimeter wat voor jou. Deze tang zorgt voor dichter op elkaar zittende, kleinere krullen. Deze tangen zijn wel geschikt voor korter haar!

Voor de meest natuurlijke krullen ga je voor de conische krultang. Doordat deze bij het handvat breder is dan bij de punt, worden de krullen bij de punten van het haar kleiner dan bij de wortel. Conische krultangen hebben een bredere diameter, en zijn dus minder geschikt voor korter haar.

Hoe vaak?

Ga je de krultang (zo goed als) iedere dag gebruiken, of in ieder geval meerdere keren per week? Koop dan sowieso een exemplaar met volledige keramische platen of een krultang van titanium. Deze krultangen zorgen ervoor dat de hitte evenredig over de haren wordt verdeeld, zodat deze niet oververhit worden. Positief voor je krullen (want minder statisch), maar ook voor de gezondheid van je haar! Gebruik je hem af en toe? Dan volstaat een exemplaar met keramische coating. Deze beschermd het haar ook, maar gaat minder lang mee doordat de coating op den duur slijt. Gebruik in ieder geval geen krultang met een versleten keramische coating; hierdoor kun je het haar beschadigen!

Denk ook hier eens aan!

Automatische krultangen: Weinig tijd? Wellicht is een automatische variant het dan wel helemaal voor jou! Deze draait de buis automatisch rond, waardoor je dit niet meer zelf hoeft te doen!

Kabellengte: Zit je daar met je nieuwe krultang voor de spiegel, blijkt de kabel het stopcontact niet te halen. Het lijkt heel logisch, maar de meeste mensen denken hier niet aan wanneer ze een krultang aanschaffen. Zorg dat je genoeg kabellengte hebt!

Instant heat: Ongeduldig? Een tang met instant heat is binnen een paar seconde op de gewenste temperatuur!

Scherm: Zeker weten dat de temperatuur klopt? Sommige krultangen hebben een scherm waarop je dit soort zaken precies af kunt lezen!

 

 

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.