thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4
Stijltang
Sortering

Per pagina
Uitgelicht
Categorie
Prijs
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Merk
  • bekijk alles
  • bekijk minder

Stijltang

Wanneer je je haar écht kaarsrecht wil hebben, dan is een stijltang je beste vriend. Salontopper heeft een breed aanbod aan stijltangen van hoge kwaliteit. Wil jij extra bescherming voor je haar? Kies dan een stijltang met keramische platen of een keramische coating. Dit beschermt je haar extra tegen de hitte. Ook warmen keramische platen sneller op en maken ze je haar extra glad en glanzend! We helpen je graag bij het kiezen van de beste stijltang voor jouw haar.

Verzorg je haar goed

Zorg ervoor dat wanneer je je haar stijlt, het goed verzorgd wordt. De hitte van een stijltang beschadigd je haar namelijk en door de juiste producten te gebruiken beperk je de schade. Gebruik in ieder geval altijd een hittebeschermend product zodat je haar wordt beschermd. Daarnaast is een stijltang met keramische platen aan te raden, deze beschadigd het haar stukken minder. Een hele dikke no-go is het gebruik van een stijltang op nat haar: je haar zal direct verbranden!

Meer dan de helft van een goede stijlsessie zit hem al in de voorbereiding. Was je haar van te voren goed (liefst twee keer), gebruik een conditioner, breng de hittebeschermende producten aan en föhn je haar goed droog terwijl je het doorkamt.

Stijl houden

Je wilt natuurlijk niet dat de krul er na vijf minuten weer vrolijk inzit. Gebruik haarlak of een serum (alleen in de punten)  om je haar ook zo lang mogelijk daadwerkelijk stijl te houden. Laat je haar niet nat worden, tenzij je wilt dat je slag of krullen hun rentree maken.

Temperatuur

Bij de meeste stijltangen kun je zelf de temperatuur bepalen. Wat de meest ideale temperatuur is, hangt af van de structuur van jouw haar. Is je haar stug of krullend? Gebruik dan een temperatuur tussen de 180 en 230 graden celcius. Heb je geverfd of kwetsbaar haar? Dan zijn temperaturen onder de 180 graden voldoende!

Welke platen?

Heb je dik haar? Gebruik dan een een stijltang met bredere of langere platen. Je kan grotere lokken stijlen waardoor je dus eerder klaar bent. Heb je dun haar? Gebruik dan normale  of smalle platen. Zo kan je secuurder te werk gaan. De kleinere stijltangen zijn ook handiger voor kortere kapsels en natuurlijk ideaal om mee (op reis) te nemen.

Ook te gebruiken voor krullen

Het woord doet anders vermoeden, maar een stijltang wordt ook dikwijls gebruikt om krullen te maken. Zorg ervoor dat je er een hebt waarvan de keramische plaat rond afloopt. Sla je haar aan de onderkant om de stijltang heen en trek hem erdoorheen. Op deze manier ontstaat er een gepolijste slag of krul aan de onderkant van het haar. Check altijd goed van te voren of jouw stijltang geschikt is voor het maken van krullen! Begin echter, ongeacht haartype, altijd met de laagste stand als je voor het eerst gaat stijlen. Ben je niet tevreden, gebruik dan volgende keer een hogere stand. Zo zorg je ervoor dat je het haar niet onnodig aan teveel hitte blootstelt!

 

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.