thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- voor 22:00 besteld, morgen in huis! klantbeoordeling 9.4
Jaguar producten
Sortering

Per pagina
Soort Schaar
Categorie
Prijs
  • bekijk alles
  • bekijk minder

Jaguar

Het in 1974 opgerichte bedrijf Jaguar kent eigenlijk een veel langere geschiedenis. Jaguar werd in 1967 geïntroduceerd als merknaam voor kappersscharen door Kurt Schmidt KG. Inmiddels is Jaguar een wereldwijd gerenommeerde en toonaangevende fabrikant. Dat een goede kapper een goede schaar nodig heeft spreekt voor zich. De knipbladen van een schaar kunnen zich wel 1000 x per knipbeurt openen en sluiten. Goed knipcomfort is dus een belangrijke zaak. De scharen van Jaguar zijn gemaakt van roestvrij staal, hebben een sterk ergonomisch design, zijn licht, scherp en liggen perfect in de hand. Niet in de laatste plaats komt de kwaliteit naar voren door de vele patenten en innovaties die het merk bezit. Of het nu gaat om de T-greep, die door een optimaal en ergonomische handvat zorgt voor de perfecte balans van de schaar, of de 'Rotate', waardoor de inzetring meebeweegt met de duim: dit merk biedt alléén de allerhoogste kwaliteit door professionele specificaties. 

Ergonomisch en roestvrij

Jaguar scharen worden gemaakt met behulp van de beste en modernste computergestuurde machines. Het handwerk van de 120 gespecialiseerde werknemers is echter nog altijd van essentieel belang. Elke schaar doorloopt meer dan 120 werkfases waaronder meerdere controles op kwaliteit. Dagelijks rollen er zo'n 2500 tot 3000 scharen uit de jaguar-fabriek. Tijdens deze productie worden de scharen onder meer verhit tot 1050° C en bevroren tot -180° C om de structuur van het staal en de slijtvastigheid te verbeteren. De laatste slijp wordt echter nog gewoon met de hand gedaan. Er zijn maar weinig mensen die deze kunst nog beheersen; het vergt namelijk verregaande kennis en knowhow. Na jarenlang onderzoek is men gekomen tot microcarbide staal gekomen. Dit staal voldoet aan de speciale eisen van kappers voor kappersscharen. Daarnaast is het staal veel harder dan het staal dat we gewend zijn, en is volhardend en vele malen meer slijtvast bovendien. Bijkomend voordeel is dat de scharen langer hun vlijmscherpe vorm behouden. Eén ding is zeker: met de scharen van Jaguar ervaar je echt vakmanschap en kwaliteit.