thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Zonnebrand

Bescherm jij de huid al dagelijks tegen de zon en de schadelijke UV-A en UV-B straling met een zonnebrandcrème? En wist je dat het ook heel belangrijk is om een SPF gedurende de winter of donkere en bewolkte dagen te gebruiken? De UV-stralen zijn er het hele jaar door en kunnen vervelende gevolgen hebben. Wij helpen je graag met het zoeken naar de beste zonnebrand verzorging voor jouw huid. Lees meer >

Sortering

Per pagina
Uitgelicht
Huidproblemen
Huidtype
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Huidconditie
Ingrediënten
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Categorie
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Prijs
  • bekijk alles
  • bekijk minder
Merk
  • bekijk alles
  • bekijk minder

zonnebrandcrème

Een zonnebrandcrème voor het gezicht is een onmisbaar product in de dagelijkse verzorging. De huid van je gezicht staat dagelijks bloot aan de UV-straling, zelfs op de donkere, bewolkte dagen en in de winter. In de zomer is het van belang dat je de lichaamsdelen die bloot worden gesteld aan de zon regelmatig insmeert. Dit hoef je niet te doen als de huid wordt bedekt met kleding. Gebruik je geen zonnebrandcrème, dan kan er vroegtijdige huidveroudering, verbranding, hyperpigmentatie of zelfs huidkanker ontstaan.

De beste zonnebrandcrème

De beste zonnebrandcrème is voor iedereen verschillend. Heb jij een lichte huid die altijd verbrand, een huid die bijna altijd verbrand of een huid die soms verbrand, dan raden wij een SPF50 aan. Verbrand je niet zo snel of bijna nooit, dan is een SPF30 of zelfs lager voldoende om de huid te beschermen. Vind je juist een spray fijn of kies je liever voor een crème variant. Wij hebben een divers assortiment aan zonnebrandcrèmes. De kinderhuid is heel kwetsbaar voor de zon. Gebruik voor het insmeren van kinderen minimaal een SPF 30 en smeer ze elke 2 uur in. Wees niet te zuinig met het product. Ook is het belangrijk dat kinderen een hoedje en een zonnebril dragen. Bescherm de kinderen goed tegen de schadelijke UV-straling. Onze hardlopers zijn de Naïf Baby & Kids Sunscreen SPF30 en de Naïf Baby & Kids Sunscreen SPF50.

Verschillende soorten SPF

Er bestaan verschillende Sun Protection Factor in de zonnebrandcrème. Zo zijn er SPF 15, 20, 30 & 50. De meest gekozen zijn de 30 & 50. Maar wat is nu het verschil hiertussen? SPF30 beschermt de huid voor 97%. De SPF50 biedt een bescherming van 98%. Het is dus een minimaal verschil, maar de SPF50 beschermt de huid een langere tijd.  

Het gebruik van zonnebrandcrème

Een zonnebrandcrème breng je aan na je dagcrème en deze laat je dan even goed intrekken. In de zomer gebruik je bij blootstelling aan de zon gedurende de dag regelmatig een zonnebrandcrème. Één laagje is helaas niet voldoende, smeer je om de 2 uur in, zodat je zeker weet dat de huid een goede bescherming heeft. Je gezicht en hals staan elke dag bloot aan de zon, smeer hier dus elke dag een goede SPF op. Breng een zonnebrandcrème aan op de delen van je lichaam die blootgesteld worden aan de zon en herhaal dit ook om de 2 uur. zonnebrandcrème gebruik je in de zomer natuurlijk regelmatiger, in de winter is het alleen voldoende om je gezicht in te smeren. De rest van de huid wordt bedekt met heerlijk warme kleding.

Veelgestelde vragen

Welke zonnebrand is het beste?

De beste zonnebrand hangt af van je huidtype en activiteiten. Voor dagelijks gebruik is een lichte, niet-vette formule fijn. Ga je zwemmen? Kies dan een waterbestendige. Probeer verschillende merken en kijk wat het beste voelt!

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

De meeste zonnebrandcrèmes zijn ongeveer 12 maanden houdbaar na opening. Check de verpakking voor een potje met een getal en 'M'. Maar als de consistentie of geur verandert, is het tijd om het weg te gooien.

Welke factor zonnebrand is het beste?

De factor, oftewel SPF, hangt af van je huidtype en hoe snel je verbrandt. Lichtere huidtypes hebben een hogere SPF nodig. Maar voor de meesten is SPF 30 of 50 perfect voor dagelijks gebruik.

Wat is de beste zonnebrand?

Er is niet één 'beste' zonnebrand. Het hangt af van je behoeften. Zoek naar eentje die snel intrekt, je huidtype past en de gewenste bescherming biedt. Lees reviews, maar probeer ook gewoon verschillende merken uit om te kijken wat bij je past.

Hoe lang werkt zonnebrand?

Zonnebrand werkt meestal 2 tot 3 uur. Maar als je zweet of zwemt, moet je vaker opnieuw aanbrengen. Ook na het afdrogen met een handdoek is het goed om opnieuw te smeren.

Waar staat de factor voor bij zonnebrand?

De factor, of SPF, geeft aan hoeveel langer je in de zon kunt blijven zonder te verbranden vergeleken met onbeschermde huid. Bijvoorbeeld, SPF 30 betekent dat je 30 keer langer in de zon kunt dan zonder zonnebrand.

Hoe vaak moet je zonnebrand smeren?

Elke 2 tot 3 uur is een goede regel. Maar na zwemmen, sporten of afdrogen, smeer je best direct opnieuw. Beter te vaak dan te weinig, toch?

Hoe lang moet zonnebrand intrekken?

Geef je zonnebrand ongeveer 15 tot 30 minuten om in te trekken voordat je de zon in gaat. Zo ben je zeker van de beste bescherming!

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.