thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Kleurspoeling

Een kleurspoeling kent vele voordelen. Je hebt nauwelijks last van uitgroei, omdat de kleur na meerdere malen wassen steeds meer vervaagt. Hierdoor kun je ook vaker een ander kleurtje uitproberen! Bevalt de kleur niet? Dan is hij er met een paar wasbeurten weer uit. Ook voelt je haar na het gebruiken van een spoeling gezonder aan dan wanneer je het verft en bovendien glanst het meer. Lees meer >

Sortering

Per pagina
Haartype
Categorie
Prijs
Merk

Haar kleurspoeling

Met een spoeling voeg je pigment toe aan je haar en kun je warmere of koelere tinten creëren. Dit pigment was je na drie tot zes wasbeurten weer uit het haar. Het bevat een stuk minder agressieve ingrediënten dan haarverf en is daarom ook zachter voor je haar. Is jouw haar bijvoorbeeld erg beschadigd na het vele malen verven, maar wil je toch een fris en nieuw kleurtje? Kies dan voor een spoeling en je haar zal je dankbaar zijn!

Wil je je haarkleuring zo lang mogelijk behouden? Dan raden wij je aan om op te passen met chloorwater en zonlicht. Zowel het chloorwater als de zon vervagen je kleur, waardoor je snel minder van je kleur gaat zien. Verzorg het haar goed door het te hydrateren met bijvoorbeeld een fijn haarmasker en je zult lang van je mooie nieuwe haarkleur kunnen genieten.

Kleurspoeling bij de kapper

Een kleurspoeling wordt vaak gebruikt in de kapsalon. De kapper gebruikt dit onder andere om de haarkleur te corrigeren en helemaal naar wens te maken. Er zijn verschillende soorten die een kapper kan gebruiken. Zo heb je een sterkte of een zwakke spoeling; een sterke blijft vele wasbeurten zitten, terwijl je een zwakke er met 3 tot 10 wasbeurten uitwast. Naast die van de kapper zijn er ook fijne kleurspoelingen voor thuisgebruik!

Een goede kleurspoeling

Het is belangrijk een kleurspoeling van goede kwaliteit te kiezen, zodat de kleur goed uitpakt en je langer van het resultaat kunt genieten. Naast een kleurspoeling zijn er onder andere ook fijne kleurconditioners en kleurmaskers, waarmee jij een mooie kleurtint kunt geven aan je haar. Een kleurconditioner en/of kleurmasker heeft naast het kleurpigment ook hele verzorgende eigenschappen en je brengt ze aan zoals de reguliere conditioners en maskers. Dankzij een kleurconditioner of kleurmasker geniet jij van indrukwekkende resultaten, met minimale inspanning.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft een kleurspoeling zitten?

Over het algemeen blijft een kleurspoeling gemiddeld tussen de 4 en 8 weken zitten. Na verloop van tijd zal de kleur vervagen door het wassen van je haar en door de natuurlijke haargroei. Het gebruik van milde shampoos en het vermijden van hittebehandelingen kan helpen om de kleur langer te behouden. Daarbij varieert het per persoon en per merk kleurspoeling hoelang een kleurspoeling blijft zitten.

Hoe krijg je kleurspoeling uit je haar?

Een kleurspoeling geeft een tijdelijke manier om je haarkleur te veranderen. Er zijn verschillende manieren om de spoeling te verwijderen. Zo kan je de kleur laten vervagen door het regelmatig te wassen met een shampoo. Als je de kleur snel wil laten verwijderen kan je gebruikmaken van speciale producten. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een kapper te bezoeken om de kleur netjes uit je haar te verwijderen.

Wat is kleurspoeling?

Met een kleurspoeling voeg je pigment toe aan je haar en kun je warmere of koelere tinten creëren. Dit pigment was je na drie tot zes wasbeurten weer uit het haar. Het bevat een stuk minder agressieve ingrediënten dan haarverf en is daarom ook zachter voor je haar. Een kleurspoeling kan zowel in een salon als thuis worden gebruikt.

Hoe lang moet kleurspoeling intrekken?

De inwerktijd van een kleurspoeling kan variëren afhankelijk van het merk en het type product. Over het algemeen wordt geadviseerd om de instructies op de verpakking te volgen. Gewoonlijk varieert de inwerktijd van 15 minuten tot 1 uur. Sommige kleurspoelingen hebben een langere inwerktijd nodig voor intensere resultaten. Het wordt afgeraden om de aanbevolen inwerktijd te overschrijden, dit kan de haarkleur negatief beïnvloeden.

Hoe werkt een kleurspoeling?

Een kleurspoeling werkt door de kleurpigmenten aan te brengen op het haaroppervlak. De kleurpigmenten hechten zich aan de buitenste laag van het haar, zonder diep in de haarschacht door te dringen. Dit zorgt voor een tijdelijke kleurverandering. De kleurspoeling kan worden aangebracht volgens de instructies op de verpakking. Na de inwerktijd wordt de kleurspoeling uitgespoeld en kan het haar worden gestyled. Hoelang de kleur blijft zitten varieert per haartype en het gebruikte product.

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.