thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Hoe maak je krullen met een stijltang?

0
Hoe maak je krullen met een stijltang?

Je haar krullen kun je op heel wat manieren doen. Zo kun je gaan slapen met een vlecht voor een minder schadelijke krul en voor een snellere aanpak gebruik je een krultang. Maar wist je dat je ook fantastische krullen kunt maken met een stijltang? Nu hoor ik je denken: hoe krul je je haar met een stijltang? We got your back! In deze blog zullen we je stap voor stap laten zien hoe je dit kunt doen, zodat je binnen no-time die glamoureuze krullen kunt rocken!

Het juiste gereedschap

Voordat je begint met het krullen van je haar met een stijltang, is het belangrijk om de juiste tools en producten bij de hand te hebben. Allereerst is het essentieel om te beginnen met een hoogwaardige stijltang. Let bijvoorbeeld op de platen van de stijltang en welke het beste zijn voor jouw type haar. Daarnaast is verstandig om een heat protector te gebruiken, om zoveel mogelijk schade van het haar tegen te gaan. En tot slot heb je haarklemmen en een borstel nodig om het stijlen gemakkelijker te maken.

Voorbereiding is het halve werk

In veel gevallen is voorbereiding het halve werk en dat is bij het maken van krullen met een stijltang niet anders. Voordat je begint met het krullen van je haar met een stijltang, moet je ervoor zorgen dat je haar goed is voorbereid. Begin met schoon, droog haar. Als je haar nog vochtig is, loop je het risico dat het beschadigd raakt door de hitte van de stijltang. Met de heat protector breng je vervolgens een onzichtbaar laagje aan op je haar om je lokken te beschermen tegen de hoge temperaturen van de stijltang.

Krullen met stijltang

Om je haar gelijkmatig te krullen, verdeel je het haar in secties. Gebruik clips of haarspelden om de bovenste laag van je haar vast te zetten en begin met krullen vanaf de onderste laag. Dit maakt het proces overzichtelijk en zorgt ervoor dat je geen plukken overslaat. We leggen je nu stapsgewijs uit hoe je het beste je haar kunt krullen:

  • Stap 1: Begin met het eerste plukje en bepaal hoe dik je de krullen wil hebben. Voor een nonchalante look pak je grotere plukken, zodat er mooie golven ontstaan.
  • Stap 2: Klem de stijltang halverwege de pluk en zorg ervoor dat de platen naar beneden gericht zijn. Draai de stijltang voorzichtig weg van je hoofd.
  • Stap 3: Trek de stijltang langzaam naar beneden terwijl je de pluk haar voorzichtig meeneemt. De snelheid en druk die je uitoefent bepalen de strakheid van de krul, dus pas dit aan naar jouw voorkeur.
  • Stap 4: Herhaal deze stappen voor alle secties van je haar, werk van onder naar boven en wissel af tussen het draaien van de stijltang naar binnen en naar buiten voor een natuurlijke look.
  • Tip: Laat de krullen afkoelen, Dit helpt om de krullen te fixeren en ervoor te zorgen dat ze langer meegaan.

Als je haar maar goed zit

Nu kun je je prachtige krullen stylen zoals je wilt. Je kunt ze los laten hangen voor een romantische look of ze met je vingers uit elkaar halen voor een meer nonchalante uitstraling. Spray ten slotte wat haarspray om je krullen de hele dag op hun plaats te houden. Dus waar wacht je nog op? Pak je stijltang en begin met het transformeren van je haar in schitterende, golvende krullen.

 

Liefs,

Joyce 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.