thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Wat is een toner voor in je haar?

0
Wat is een toner voor in je haar?

Heb jij je haar geverfd en wil je het toch nog corrigeren of verfijnen? Dan is een haar toner wat voor jou! Hieronder leggen we uit wat een toner is en wanneer je het kan gebruiken.

Wat is een haartoner?

Een haartoner is een haarproduct dat wordt gebruikt om ongewenste kleurtonen of tinten in je haar te neutraliseren of te corrigeren. Toners zijn meestal in de vorm van een vloeistof of crème en worden aangebracht na het bleken of kleuren van het haar. Ze bevatten vaak pigmenten die helpen om de kleur van het haar aan te passen.

De werking van een toner

Een toner werkt door pigmenten toe te voegen aan het haar om ongewenste kleurtonen te neutraliseren. Het haar heeft natuurlijke pigmenten zoals rood, geel en blauw. Wanneer je je haar bleekt of verft, kunnen deze pigmenten uit balans raken. Dit resulteert in ongewenste kleurveranderingen. Een toner bevat tegenpigmenten om deze ongewenste tinten te neutraliseren en de gewenste haarkleur te herstellen.

Veelvoorkomende kleurcorrecties

Er zijn verschillende kleurtoners. Blonde tonen worden vaak gebruikt om geel- of oranjeachtige tinten in geblondeerd haar te neutraliseren, waardoor het haar er koeler en asblond uitziet. Voor zilver of grijs haar kunnen toners worden gebruikt om natuurlijk grijs haar of zilveren tinten in gebleekt haar te verbeteren of te behouden. Voor mensen met natuurlijk rood of koperkleurig haar kan een toner helpen om ongewenste roodheid te verminderen.

Waarom je een toner kan gebruiken

Er zijn verschillende redenen waarom je een toner kan gebruiken. Allereerst is het belangrijkste doel van een toner om ongewenste kleurtonen te corrigeren en de gewenste haarkleur te bereiken. Daarnaast kunnen toners het haar een mooie glans geven en dof haar opfleuren. Ook kunnen toners helpen om de kleur langer vast te houden en te voorkomen dat deze snel vervaagt. Sommige mensen gebruiken toners om hun haarkleur aan te passen aan hun persoonlijke voorkeur, bijvoorbeeld om een warme of koele tint te bereiken.

Professionele kapper

Het is belangrijk dat een toner wordt gebruikt door een professionele kapper. Dit voorkomt dat mensen die niet bekend zijn met haarkleurtechnieken een verkeerde kleur krijgen. Een verkeerd aangebrachte toner kan namelijk ongewenste resultaten opleveren. Verder is een haartoner een handig hulpmiddel om ongewenste kleurtonen te corrigeren en je gewenste haarkleur te bereiken. Onze medewerkers helpen je graag wanneer je vragen hebt over toners.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.