thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

3x wat jij elke dag (onbewust) verkeerd doet met je haar!

1
3x wat jij elke dag (onbewust) verkeerd doet met je haar!

Iedereen heeft natuurlijk de beste bedoelingen met zijn of haar haar. Je wilt er op je best uit zien toch? Maar onbewust gaan nog massa's mensen het schip in. Veel mensen houden er gewoonten op na die fijn lijken, maar eigenlijk desastreus zijn voor je lokken. Een overzicht van dingen die je nooit. meer. mag. doen.!

1. Elke dag je haar wassen

Haar wassen

Ja maar dit weet iedereen toch al? Ja, we horen het je denken. Je wilt alleen niet weten hoeveel mensen zich alsnog aan deze doodzonde schuldig maken. Dagelijks een shampoo gebruiken is misschien wel het roken van de haarverzorging. De gevolgen zijn welliswaar minder desastreus, maar we doen het terwijl we weten dat het ontzettend slecht is. Vaker dan 2 of 3x per week moet je namelijk écht je haar niet wassen. Shampoos reinigen niet alleen vuiligheid uit je haar, ze verwijderen ook talg en andere belangrijke stoffen. Je haar wordt er droog en minder gezond van! Je haren wassen met een lekkere shampoo is heerlijk, maar doe het dus niet te vaak!

2. Stylingsproducten gebruiken alsof het Nutella is

Sprayen

Lekker vaak en dik smeren. Met Nutella heerlijk maar niet goed voor de lijn, met stylingsproducten soms fijn maar hartstikke slecht voor je haar. Gel, mousse, haarlak, wax; voor alles geldt dat ze je haar kunnen verstoppen. Dikke lagen stylers zorgen ervoor dat je haar geen lucht meer krijgt en afbreekt. Je moet dus zorgen dat je regelmatig je haar goed wast met een shampoo. Probleem is dan natuurlijk dat je dat niet dagelijks mag doen omdat je dan te maken krijgt met het probleem dat hierboven beschreven is. Probeer wanneer niet nodig gewoon geen stylingsproducten te gebruiken, bijvoorbeeld als je een weekendje op de bank hebt gepland of op een standaard kantoordag!

3. Hittetools op vochtig haar

Oops

Hoe sloop ik mijn haar les 1? Doe precies wat in de titel van deze tip staat. Krultangen of stijltangen op nat of vochtig haar? Een erg slecht idee. Het water in je haar wordt hartstikke heet en je haar verbrandt, beschadigt, gaat stuk en sterft af. Je gooit toch ook geen kokend water over je kruin? Hittetools worden nog een heel stuk heter, en het water in je haar daardoor ook! Nee, zorg dat je haar droog is en gebruik zeker ook een hittebeschermend product. Voorbeelden hiervan zijn de GHD Heat Protect Spray, Matrix Style Link Heat Buffer en de Affinage Heat Shield.

 


reacties (1)

Bedankt voor deze waardevolle informatie. Een domheid heb ik eerder gedaan, mijn haar stijlen met vochtige haar.

Door op 05-11-2017

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.