thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Onmisbare tips tegen droog haar!

0
Onmisbare tips tegen droog haar!
Terwijl we ons dapper door de wintermaanden heen slaan, gewapend met winterjas, muts en oorwarmers. Heeft ons haar het vaak zwaarder te verduren dan wij. Want door de grote warmte verschillen, onttrekt al het vocht spontaan uit je haar. Is jouw gezonde coupe inmiddels veranderd in een futloos en dof hoopje verdriet, en springen de gespleten haarpunten je om de oren. Kortom, kan jouw pluizenbol dus ook wel wat voeding gebruiken (zowel van binnen als van buiten), lees dan onze volgende tips.
Na het lezen van de blog, ga jij ook met stralend haar de winter door!

Maar voordat ik jullie ga vertellen wat je nu het beste kunt doen tegen droog haar, is het ook belangrijk om te weten waar droog haar vandaan komt. Wist jou bijvoorbeeld dat het te heet wassen van je haar er ook voor zorgt dat het vocht uit je haar onttrekt?
Een paar oorzaken van droog haar zijn bijvoorbeeld:

Oorzaken van droog haar

  • Verkeerd gebruik van thermische styling
  • Tekort aan vitamine A
  • Overmatig gebruik van shampoo
  • Chemische behandelingen (verven, permanenten)
  • Verwaarlozen van dode punten
  • Temperatuurverschillen
  • Verkeerd gebruik van oliën

Droog Haar 2

Zoals je hierboven ziet, heb je veel punten die droog haar veroorzaken zelf in de hand. Grote kans namelijk dat er in jouw dagelijkse ritueel één van deze elementen voorkomt. Was bijvoorbeeld je haar eens met lauw water en spoel het na met koud. Dit zorgt ervoor dat je haarschubben zich weer sluiten, waardoor je haar het vocht beter vasthoudt. En als je dan toch aan het wassen bent, gebruik dan niet te veel shampoo. Hiermee verwijder je namelijk al het natuurlijke talg dat zich op jouw hoofdhuid bevindt. Probeer je haar dus niet vaker dan 2 a 3 keer in de week te wassen, om je talgproductie en verspreiding op pijl te houden.
TIP: je kunt dit talg ook door je haar heen masseren… Tijd om jezelf eens lekker te verwennen met een hoofdmassage dus!! (door jezelf of door je partner)

 

Oplossingen voor droog haar

Door het gebruik van een hydraterende shampoo, zorg je voor minder kans op droog en breekbaar haar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een shampoo met keratine. Keratine is een eiwit dat eigenlijk van nature al in je haar zit. Als je last hebt van droog haar, heeft het haar wat van die eigen keratine verloren. Dit kun je dan aanvullen door het gebruik van producten met extra keratine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Keratine Shampoo van CHI.

Naast het haar extra voeden met keratine, raad ik het ook aan om zo’n één keer per week je haar eens goed te verwennen met een haarmasker. Een masker kan ervoor zorgen dat je haar net even dat beetje extra krijgt, om de volgende dagen weer te kunnen stralen.
TIP: door het masker een half uur in een warme natte handdoek te wikkelen, zorg je ervoor dat het masker nog dieper doordringt in je haarschubben.

Droog haar 1

Wat je ook kunt doen, is je haar behandelen met een serum. Dit is echter wel vooral bedoeld voor de puntjes. Probeer dus niet het serum dicht bij de hoofdhuid aan te brengen, dit zal er namelijk voor zorgen dat je haren sneller vet worden. Begin dus met het aanbrengen van serum altijd bij de punten, en werk dan langzamerhand naar de wortel toe.

Het gebruik van een borstel kan ook cruciaal zijn, als je last hebt van droog haar. Gebruik je bijvoorbeeld een kunststof borstel, dan merk je dat je haar eigenlijk alleen nog maar meer gaat pluizen. Wil jij je haar echt een beetje temmen, gebruik dan bijvoorbeeld een houten borstel met varkenshaar.

Zoals je kunt lezen, zijn er dus genoeg oplossingen voor droog haar. Waardoor jij eigenlijk nooit met een pluizenbol de deur uit hoeft.
Heb je nu geen zin, om je hele badkamerkastje vol te hebben staan met haarproducten? Zorg er dan in ieder geval voor, dat je vaak genoeg naar de kapper gaat om je dode punten te laten verwijderen, eet gezond en ga je de barre kou in? Zet dan lekker een muts op!
(alle bovenstaande tips zijn natuurlijk ook in de zomer toe te passen)

Heb jij nu nog andere tips/opmerkingen, laat deze dan achter in de reacties! Zo helpen we elkaar door onze haar crisis heen!

Liefs, Elserieke

 

 

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.