thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

6 tips om volume te creëren

0
6 tips om volume te creëren

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een volle bos haren en volume. Sterker nog, als ik soms in de spiegel kijk heb ik bijna medelijden met dat droevige bosje statische sliertjes op m’n hoofd. Ik weet meestal wel om mezelf een houding te geven, maar mijn haar heeft daar toch beduidend meer moeite mee (cursusje zelfverdediging misschien?)
Gelukkig zijn er genoeg tips en producten om ook het dunste haar wat meer body te geven. En die ga ik vandaag met je delen.

TIP 1: Föhnen

Grote kans dat jij wel eens op kop op de badkamer hebt gestaan, om vervolgens je haar droog te blazen. Maar wist je dat je bv. met de juiste producten (die je aanbrengt voor het föhnen), ook een mooi resultaat kunt bereiken. Vergeet daarnaast de ronde borstel niet (your best friend in tough times ;))

TIP 2: Droogshampoo

Wist je dat droogshampoo niet alleen goed helpt als extra oppepper tussen de wasbeurten door, maar ook nog eens voor een heerlijke portie volume kan zorgen? Zorg dat je de droogshampoo bij de haaraanzet aanbrengt, en masseer het vervolgens met je vingertopper in. Naast een heerlijk verfrist kapsel, geeft dit dus echt een BOOST.

TIP 3: Volume poeder

Nog zo’n wonderproduct in een potje; Volume poeder. Welke tovenaar dit product heeft uitgevonden mag Joost weten, maar ik ben hem/haar eeuwig dankbaar. Schud een klein beetje (vooral niet teveel) poeder bij je haaraanzet, werk het in met je vingertopper ET VOILA! Het resultaat is volume waar je U tegen zegt. Gebruik echter niet teveel, want dan wordt je haar onhandelbaar. (met Halloween kun je natuurlijk gerust het hele potje gebruiken)

Doutzen Double

TIP 4: Wassen

Leuk en aardig natuurlijk al die producten, maar eigenlijk begint het echte werk al onder de douche. Wist jij namelijk dat het te vaak wassen van je haar ook al het volume uit je haar kan halen? Hoe vaker je je haar wast, hoe meer het eigenlijk beschadigd en zijn eigen flexibiliteit verliest. Gebruik dus vooral een keertje droogshampoo tussendoor.

Een andere slimme was tip: begin eens met conditioner en sluit af met shampoo. Omdat conditioner erg voedend is, kan het het haar ook zwaarder maken. Gebruik je dan de conditioner als eerste, verzorgt het wel, maar zorgt de shampoo ervoor dat ‘overtollig’ product wordt verwijderd, en je haar licht en volumineus blijft.

TIP 5: Haarstijl wisselen

Draag jij je haar al maanden/jaren in hetzelfde model? Tijd om je lok eens de andere kant op te gooien. Naast dat je zelf gewend raakt aan je eigen beeld in de spiegel, raakt je haar ook gewend aan de manier waarop het gedragen wordt. Het gaat zich vormen en makkelijk in dezelfde stijl hangen. Maar dit zorgt er ook voor dat het langzamerhand sluiker en minder volume heeft. Kies dus eens voor een andere haarstijl, of breng de scheiding aan op een andere plek.

TIP 6: Haar rollers

Ben je ten einde raad, maar heb je tijd genoeg? Probeer dan eens haarrollers. Deze grove ‘krul’ zorgt ervoor dat de aanzet van je haar een stuk meer volume krijgt, en je haar een stuk voller lijkt! Let op: dit klusje vergt wel wat tijd (lees: rollers opwarmen, aanbrengen, afkoelen). Maar heb je dit eenmaal onder de knie, dan is dit zeker een toegevoegde waarde.

Dit waren mijn zes tips om meer volume te creëren. Heb jij nu een tip die hier helemaal niet tussenstaat, maar echt jouw LIFESAVER is?! Deel hem dan vooral in de comments, and help a girl in need ;)

Liefs, Elserieke

 

Reactie plaatsen

Blog

Tips


Elserieke Dales

Elserieke Dales

29 jaar | Marketing Manager | Social Media | Trendwatcher | Muziekliefhebber |

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.