thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Bescherm je haar deze zomer! ☀

0
Bescherm je haar deze zomer! ☀

Het mooie zomerweer is officieel weer begonnen en het houdt ook nog wel even vol. Maar ook al houdt het zomerweer in Nederland vast weer een keertje op. De zomervakantie staat bijna voor de deur: tijd dus om je haar goed voor te bereiden. Want je wilt natuurlijk een gezonde bos haar op al je vakantiekiekjes. 

Ik ga je precies vertellen hoe je je haar het beste door deze warme periode van het jaar heen helpt.

Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste boosdoeners waardoor je haar uitdroogt tijdens de zomer?

  • Chloor
  • Zout
  • Zonnestralen

Droog haar

Om je haar het beste tegen deze factoren te beschermen heb ik een paar tips voor je:

TIP 1: DRINK VOLDOENDE WATER

Wanneer je haar van binnenuit niet gezond is, kun je het aan de buitenkant wel proberen te herstellen met de mooiste en duurste producten, maar dit is dan vrij zinloos. Zorg er dus voor dat je op deze warme dagen (maar ook wanneer het weer wat koeler wordt) genoeg water drinkt. Door voldoende vocht in je lichaam, blijft je haar ook gehydrateerd en zal het minder snel gaan pluizen en splijten.

TIP 2: VERMIJD CHEMISCHE BEHANDELINGEN

Verf jij je haar altijd, geen probleem. Probeer alleen om net voor je vakantie/de zomerperiode je haar niet te verven. Je haar is dan kwetsbaarder dan normaal, waardoor de factoren hierboven genoemd veel meer effect zullen hebben. Denk daarbij ook aan de zonnestralen die je haar veel sneller zullen verkleuren dan normaal. 

TIP 3: GEBRUIK HAARPRODUCTEN MET ZONBESCHERMING

Zoals je je huid beschermt met zonnebrand, kun je ook je haar beschermen door het gebruik van producten met zonbescherming. Naast de huideigen oliën die je haar produceert, kun je dus ook nog een beetje extra toevoegen, voor de ultieme bescherming van je haar.

TIP 4: WAS JE HAREN NIET VOOR HET ZWEMMEN

Zoals hierboven benoemd, wordt je haar beschermt door huideigen olie (waar je haar na een paar dagen zo vettig van wordt). Zorg er dus voor dat voordat je het zwembad inspringt, je deze oliën niet verwijderd dor het gebruik van shampoo etc. Was je haar dus NA het zwemmen, zo verwijder je ook meteen het chloor uit je haar.
Wil je nu dat dit chloor minder goed pakt, spoel je haar dan voor met water en na met water.

TIP 5: GEBRUIK DE JUISTE CONDITIONER

Conditioner is your best friend this summer! Je. Haar kan door al die externe factoren wel wat extra verzorging gebruiken. Maar let goed op: gebruik wel de juiste conditioner voor jouw haar! Je wilt niet dat je haar overvoedt raakt en daardoor sneller vet is. Zorg dus dat je de juiste conditioner uitkiest, die voor jouw haar de juiste voeding geeft.

 

zomer bescherming

Ben jij nu benieuwd naar de beste producten om jouw haar deze zomer op en top te beschermen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale Salontopper zomer verzorging pagina! Zo kom jij de zomer wel door ;)

Liefs,
Elserieke

Reactie plaatsen

Blog

Tips


Elserieke Dales

Elserieke Dales

29 jaar | Marketing Manager | Social Media | Trendwatcher | Muziekliefhebber |

toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.