thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Last van een gevoelige hoofdhuid?

0
Last van een gevoelige hoofdhuid?

Wat te doen met een gevoelige hoofdhuid?!

Het is erg vervelend wanneer je met een jeukende hoofdhuid rondloopt, last hebt van schilfers of een brandend gevoel hebt. Iedereen heeft wel is te maken met een gevoelige hoofdhuid... Ik zelf heb hier namelijk ook last van. Wat mij opvalt is dat niet iedereen hier altijd open over spreekt. Laatst begon ik er zelf over en verbaasde het mij hoeveel mensen in mijn omgeving hier eigenlijk problemen mee hebben. Ik vind dit dan ook wel een belangrijk puntje om bespreekbaar te maken en op onderzoek uit te gaan. Graag wil ik weten wat je nu het beste hieraan kunt doen en hoe dit ontstaat. Ik test namelijk vaak nieuwe producten die binnenkomen en kijk wat ze doen met je haar en hoofdhuid en schrijf hier vervolgens over. Zo ben ik bij verschillende merken binnen onze webshop lijnen tegengekomen die specifiek voor de hoofdhuid zijn ontworpen. Natuurlijk geeft dit ook al aan dat er veel vraag naar is. Verderop in de blog leg ik jullie uit wat een gevoelige hoofdhuid precies is en hoe het ontstaat. Ook laat ik jullie verschillende lijnen zien die speciaal zijn ontwikkeld om jouw hoofdhuid weer gezond te laten voelen, zodat je weer zelfverzekerd op pad kan! 

via GIPHY

 

Wat is een gevoelige hoofdhuid?

Er zijn verschillende symptomen voor een gevoelige hoofdhuid. Zo kan je hoofd branderig aanvoelen, pijn doen, jeuken of gewoon rood zijn. De grootste oorzaak is vaak dat de talgproductie uit balans is. Veel mensen hebben last van een droge, jeukende hoofdhuid dat veroorzaakt wordt door droogte. Ook kan dit het tegenovergestelde zijn door een vettige jeukende hoofdhuid. Dit kan komen doordat je huid overactief is en de cellen sneller worden vernieuwd. De juiste verzorging van de hoofdhuid is dus van belang om een uitgedroogde, vette en overgevoelige hoofdhuid te voorkomen.   

Hoe ontstaat een gevoelige hoofdhuid?

Een gevoelige hoofdhuid kan ontstaan door verschillende factoren... namelijk:  

  • Stress
  • Gebruik van verkeerde haarproducten
  • Een tekort aan bepaalde voedingstoffen
  • Hormonale veranderingen
  • Luchtvervuiling
  • Weersomstandigheden

Zoals je ziet kan het door meerdere omstandigheden komen. Het is dus belangrijk om voor jezelf te onderzoeken waar dit vandaan kan komen. Door de juiste haar en hoofdhuid producten te gebruiken kun je veel voorkomen of zelfs helemaal verhelpen! Mocht je op het moment stress ervaren is het natuurlijk belangrijk dat je voor jezelf ontspanning zoekt. Vitamine A en omega 3 vetten zijn erg belangrijk voor het produceren van talg, mocht je dit tekort hebben dan zou dit deels al de oplossing kunnen zijn. Ook het borstelen van je haar heeft een belangrijke rol bij een gezonde hoofdhuid. Door het gebruik van de juiste haarborstel stimuleer je ook je hoofdhuid en is dit ook weer goed voor het produceren van talg. Bij bijvoorbeeld luchtvervuiling komt vuil op je hoofdhuid terecht en hierdoor verandert de structuur, waardoor je last kan krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid. Dit kan dus voorkomen worden door een product te gebruiken die invloeden van buitenaf tegen gaat. Ook de overige genoemde factoren kunnen vaak verholpen worden door de juiste verzorging te bieden aan je haar en je hoofdhuid. Ik heb hieronder voor jullie dan ook een selectie gemaakt van productlijnen die een gevoelige hoofdhuid kunnen verhelpen en weer laten ontspannen. 

Welke producten gebruiken bij een gevoelige hoofdhuid?

Zelf gebruik ik de X-Folate shampoo van mediceuticals en ik merk al een aanzienlijk verschil ten opzichte van een paar weken terug. Het is voor jezelf ook vaak uittesten wat bij jou het beste werkt.

Mocht je nou vragen hebben, let us know! We helpen je natuurlijk graag verder. Tot slot heb ik nog twee tips. 1: geef jezelf af en toe een hoofdmassage tijdens het wassen van je haar. Dit stimuleert de doorbloeding van je hoofdhuid! Daarnaast is het natuurlijk heerlijk ontspannend na een drukke dag, even een momentje voor jezelf pakken is nooit verkeerd! 2: Door je hoofdhuid te hard te wassen kan het juist zorgen voor een overtollige talgproductie. Dit kan dus zorgen voor vettige hoofdhuid. Was je haar en hoofdhuid dus altijd voorzichtig!

 

Liefs Silke

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.