thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

De beste shampoo tegen een jeukende hoofdhuid

1
De beste shampoo tegen een jeukende hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid kan erg vervelend zijn en verschillende oorzaken hebben, zoals droogheid, roos, allergieën of huidaandoeningen. Het gebruik van de juiste shampoo kan helpen om verlichting te bieden en je hoofdhuid gezond te houden. Hieronder bespreken we waarom een jeukende hoofdhuid optreedt en welke shampoos je kunt gebruiken om dit probleem aan te pakken.

Oorzaak jeukende hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Allereerst kan het komen door een droge huid. Net zoals de huid op de rest van je lichaam, kan ook je hoofdhuid uitdrogen, vooral bij koud weer of als gevolg van te vaak wassen met agressieve shampoos. Roos is ook een veelvoorkomende oorzaak van een jeukende hoofdhuid. Het wordt meestal veroorzaakt door een schimmel genaamd Malassezia, die de huidirritatie veroorzaakt. Verder hebben sommige mensen een allergie voor bepaalde ingrediënten in haarverzorgingsproducten, zoals sulfaten, parabenen of geurstoffen. Dit kan leiden tot een jeukende reactie. Daarnaast kunnen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of seborrheic dermatitis een jeukende hoofdhuid veroorzaken.

Shampoos tegen jeukende hoofdhuid

Als je last hebt van een jeukende hoofdhuid, zijn er verschillende soorten shampoos die verlichting kunnen bieden. Een antiroos shampoo bevat vaak actieve ingrediënten zoals ketoconazol, seleniumsulfide of zinkpyrithion, die helpen bij de behandeling van roos en de jeuk verminderen. Als droogheid de oorzaak is van je jeukende hoofdhuid, kun je overschakelen naar een milde en hydraterende shampoo zonder agressieve sulfaten. Zoek bijvoorbeeld naar producten met natuurlijke oliën zoals jojoba-olie of arganolie om je hoofdhuid te hydrateren. Tea tree olie shampoos kan ook de oplossing zijn. Tea tree olie heeft namelijk antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Deze zijn effectief bij de behandeling van jeukende hoofdhuid veroorzaakt door schimmelinfecties. Als je vermoedt dat je een gevoelige hoofdhuid hebt, kies dan voor shampoos die speciaal zijn geformuleerd voor gevoelige huidtypen. Deze bevatten vaak geen agressieve chemicaliën of geurstoffen die irritatie kunnen veroorzaken.

Medische shampoos

Als je een onderliggende huidaandoening hebt, is het beste om een dermatoloog te raadplegen voor medicinale shampoos. Deze zijn vaak afgestemd op je specifieke behoeften. Zo voorkom jij je jeukende hoofdhuid.

Tips voor het gebruik van de shampoos

Volg altijd de instructies op het etiket van de shampoo zorgvuldig. Masseer de shampoo zachtjes in je hoofdhuid en laat het enkele minuten inwerken voordat je het goed uitspoelt. Gebruik de shampoo zo vaak als aanbevolen, maar vermijd te vaak wassen. Dit kan de hoofdhuid namelijk verder uitdrogen. Heb je nu nog vragen? Contacteer dan onze medewerkers!


reacties (1)

Ik heb eczeem op hoofdhuid. Van dermatoloog een tonic gehad. (1× daags) en Sulsum shampoo. 3x per week. Mijn haar valt uit en ziet er niet meer uit. Heel droge punten. Kan ik iets van Kevin Murphy gebruiken om het te herstellen? Of een ander merk.

Door op 20-11-2023

Beste Metten,

Bedankt voor je vraag. Wij hebben zeker geschikte producten die hierbij kunnen helpen, maar omdat eczeem echt wel de juiste verzorging vraagt wil ik je vragen om even contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen dan aan de hand van foto's helpen met advies.

Gerben - Team Salontopper

Door op 21-11-2023

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.