thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Tips en tricks voor krullend haar! ;)

3
Tips en tricks voor krullend haar! ;)

Heb je krullen en vind je het lastig je haar goed in shape te krijgen en weet je niet meer wat je ermee aan moet? Hier een paar tips die wellicht zouden kunnen helpen. Ik ben zelf op zoek gegaan naar wat het beste is voor krullend haar en ben dit gaan vergelijken met hoe ik het zelf doe. Ik heb dan een paar tips uitgekozen waar ik mezelf ook in terug kan vinden omdat ik het zo doe, of ben gaan doen. En guess what.. het werkt echt!

Tip 1:

Laten we beginnen met het bepalen welk type krullen je hebt. Het is altijd handig om te weten welk type krullen je hebt, zodat je ze ook op de juiste manier kunt verzorgen. Kijk voor jezelf eens waarvan jij denkt welk krul type bij jou hoort. Vanuit daar kun je op onderzoek gaan naar wat het beste is om met jouw krullen te doen. Als je natuurlijk krultype 3 of 4 hebt, moet je sterkere producten gebruiken dan voor krultype 1 of 2.

Tip 2:

Het kammen van je haar. Moet je dit nou doen met droog of nat haar? Uit eigen ervaring zou ik zeggen op droog haar. Ik zelf heb krultype 2b/2c, daarom kam ik het voor of tijdens het douchen. Ik merk zelf als ik mijn haar ga kammen na het douchen, ik het amper tot niet meer in model krijg en mijn krullen zijn dan ook een stuk minder. Wat je wel zou kunnen doen is je haar kammen onder de douche wanneer je er conditioner in hebt zitten. Als je je haar kamt, doe dit dan met je vingers of een grove kam, en niet met een borstel. Dit is beter voor de structuur van je krullen.

Tip 3:

Als je onder de douche staat, je haar gewassen hebt en je conditioner hebt aangebracht, spoel dan de conditioner er goed uit. Dit is goed voor je haren. Mensen met krullen hebben snel last van droog haar, vandaar raad ik aan om na het douchen ook nog een leave-in conditioner te gaan gebruiken. Je krullen hebben verzorging en hydratatie nodig, de leave-in conditioner zorgt er dan ook voor dat je haar niet zo droog zal zijn en je krullen mooier vallen.

Tip 4:

Als je je haar hebt gewassen en het is aan het opdrogen, doe je haar dan een in een losse knot of in een staart. Dit voorkomt dat je krullen gaan hangen, het zorgt voor minder pluizig haar.

Tip 5:

Gebruik haarolie na het gebruiken van je haarproducten. Dit vermindert de pluis en zal ook je haar flexibel aan laten voelen.

Tip 6:

Gebruik na het wassen van je haar geen handdoek om het te drogen. Ik gebruik sinds kort een T-shirt om mijn haar te drogen, ik merk zelf dat mijn haar er hierdoor beter uitziet en mijn krullen ook mooier vallen. Er zaten minder knopen in mijn haar en het pluisde ook een stuk minder.

Tip 7:

Om je haren helemaal droog te krijgen, kun je het beste een diffuser op je föhn gebruiken. Ik heb het zelf een lange tijd altijd gewoon laten opdrogen, bijvoorbeeld in de buitenlucht of gewoon binnen. Maar sinds ik een diffuser ben gaan gebruiken merk en zie ik dat mijn krullen er mooier uitzien en dat de krullen niet alleen onder in mijn haren zitten maar dat ook het ook boven in mijn haar een stuk meer krult.

Tip 8:

Het is ook handig dat je een vaste kapper hebt die gespecialiseerd is in krullen knippen. Die kappers hebben een bepaalde techniek voor het knippen. De kans is dus vele malen groter dat je krullen mooier zullen vallen.

Bekijk voor extra info de blog: Heb jij krullen en last en van pluizig haar? Try this. In deze blog heb ik de shampoo en conditioner (Curl Enhancing shampoo en Curl Enhancing conditioner) gebruikt van morrocanoil. Leuk om even na te lezen, misschien zijn de producten wat voor jou!

Liefs,

Zeta

 


reacties (3)

Een satijnen kussensloop (beauty pillow) dat scheelt veel pluis en klitten en laat je haar en huid glanzen. Absolute aanrader :)

Door op 11-09-2020

Ik heb krullen maar nooit voor gezorgd en wil ervoor zorgen kan je een routine geven van hoe je door de week gaat van douchen kammen slapen wassen etc.
Dankjewel

Door op 12-04-2023

Hi Esther,

Bedankt voor je vraag!
Begin met het wassen van je haar, ongeveer 2/3 keer per week! Gebruik hiervoor merken zoals Moroccanoil of Matrix. Het is belangrijk dat je producten gebruikt die goed zijn voor je krullen en ze niet uitdrogen. Begin met een shampoo en vervolgens een conditioner. Gebruik niet te veel en spoel het ook goed uit. Een masker gebruik je ongeveer 1/2 keer per week. Maak je haar niet droog met een handdoek, maar met een zachtere stof, zoals een microvezel handdoek of katoenen t-shirt. Gebruik dan de stylingproducten die jij fijn vindt. Wij raden aan ook een beetje olie te gebruiken, dit kan je ook in je haren kneden. Daarna kan je je haren laten drogen. Je haar aan de lucht laten drogen is de beste manier, zo beschadig je het ook niet, maar misschien niet de meest ideale manier. Je kan het ook droog föhnen met een diffuser, houdt er dan wel rekening mee dat dit je haren beschadigt en dat je pluis kan veroorzaken.

Vermijd zoveel mogelijk sulfaten en siliconen en bezoek regelmatig een krulkapper!

Als je nog meer vragen hebt, laat het dan gerust weten!

Liefs Zeta

Door op 13-04-2023

Hoi hoi
Hoe die je je haar op de dagen dat je niet douched en dus geen shampoo of conditioner gebruikt.
Alleen doorkammen met je vingers bv en dan een defining creme erin.
Of maak je het nat/vochtig en da iets erin.
Ik wil niet elke ochtend kletsnat haar hebben.

Door op 17-09-2023

Hey Anneke,

Je moet het inderdaad niet gaan borstelen. Wat je kan doen is het haar invlechten en daarmee gaan slapen, dan raakt je haar minder in de war.
's Ochtends kun je het haar dan wat vochtig sprayen en daarna met een crème of ander stylingproduct in model brengen.

Heb ik je vraag zo beantwoord?

Zeta
- Team Salontopper

Door op 19-09-2023

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.