thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Hoe verzorg je krullend haar? Zeg vaarwel tegen pluizige krullen!

0
Hoe verzorg je krullend haar? Zeg vaarwel tegen pluizige krullen!

Ben jij gezegend met krullend haar en op zoek naar de juiste verzorgingsproducten? In deze blog kom je meer te weten over producten die geschikt zijn voor krullend haar, de beste tool én welke krultypes er bestaan. Krullend haar heeft over het algemeen meer verzorging nodig dan steil haar. Vaak wordt er gekozen voor een speciale krullen shampoo, conditioner en haarmasker, maar wist je ook dat je stylingproducten het beste op je haartype kan afstemmen? Zo geniet je van de mooiste, gedefinieerde krullen.

Haarverzorgingsproducten voor krullend haar

Met de juiste verzorgingsproducten geef je jouw krullende haar de verzorging die het verdient. Krullend haar heeft meer verzorging nodig, daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor krullend of golvend haar. Wij zetten een aantal fijne producten voor je op een rijtje:

Musthave: föhn voor krullen

Gebruik jij een föhn voor het drogen van je krullen? Alleen een föhn is eigenlijk niet voldoende, hierdoor kan het haar juist meer gaan pluizen. Een föhn met diffuser is een echte must have voor krullend haar! De diffuser zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig over het haar wordt verdeeld, waardoor je geniet van meer volume en gedefinieerde krullen met minder pluis.

Styling producten voor krullen

Styling producten voor krullen zijn speciaal ontworpen om het krullende haar te ondersteunen. Zo heb je verschillende schuim voor krullen, krullencrème en texturizers. Het geeft meer definitie, beheerst pluizig haar, zorgt voor flexibiliteit én extra hold. Voordat je het haar gaat föhnen is het belangrijk om goede stylingproducten te gebruiken, dit helpt om de krul meer stevigheid te geven. Ook is het belangrijk om na het föhnen nog een haarolie of hydraterende spray te gebruiken, om pluizig haar te verminderen en je haar te laten glanzen.

Verschillende krultypes

Er zijn vier verschillende krultypen, dat wil zeggen dat er vier verschillende soorten krullen bestaan, die ook nog weer onderverdeeld zijn. Het is daarom belangrijk om te bepalen welk krultype je hebt, zodat je de juiste verzorging én styling gebruikt. Maar welk type krul heb ik? Je leest het hieronder!

Verschillende krultypes

Krultype 1

Krultype 1 is eigenlijk geen krul, want onder dit type valt steil haar. Bij dit type krul hoef je dus ook geen producten te gebruiken die geschikt zijn voor krullend of golvend haar.

Krultype 2

Bij krultype 2 heeft je haar slag. Vaak denken mensen met dit krultype dat ze steil haar hebben. Gebruik niet te veel stylingproducten, dit kan er juist voor zorgen dat je krul of slag uitzakt, doordat het haar te zwaar wordt. Voor dit type krul kan je het beste een goede haarmousse gebruiken, zodat je krullen een extra hold krijgen. Probeer eens de Wella Professionals EIMI Boost Bounce én föhn vervolgens je haar met een diffuser!

  • 2a: Lichtgolvend
  • 2b: Golvend
  • 2c: Sterk golvend

Krultype 3

Bij dit krultype is het overduidelijk dat je krullend haar hebt. Maak gebruik van een fijne leave-in conditioner of krullen crème voor extra hydratatie en definitie. Denk bijvoorbeeld aan de Wella Professionals Nutricurls Milky Waves of Wella Professionals EIMI Curl Shaper. Na het gebruik van deze producten geniet je van de mooiste krullen!

  • 3a: Grote krullen
  • 3b: Dichtere krullen, vergelijkbaar met een spiraal.
  • 3c: Strakke krullen

Krultype 4

Kroeshaar met strakke en dichte krullen, die een ‘s’ of ‘z’ patroon hebben. Dit haartype heeft veel vocht nodig, denk hierbij aan een voedende én hydraterende leave-in conditioner, olie of een haarmasker. Een haarmasker biedt over het algemeen de meeste voeding en hydratatie, zoals de Wella Professionals Nutricurls Mask for Waves & Curls. De krullen zijn goed gehydrateerd, hebben minder pluis en zien er mooier uit.

  • 4a: Een strakke, spiraalvormige krul met een s patroon.
  • 4b: Een hele strakke, kleine krul, dat meer op een z patroon lijkt.
  • 4c: Een hele strakke, z patroon krul, waarbij je het krultype eigenlijk niet meer ziet.

Wil je meer weten over je krultype en of de CG methode past bij jouw haar? Lees dan onze ‘Krultypes: Is de Curly Girl methode iets voor mijn haar?’ blog.

Help, hoe krijg ik mijn krullen terug?

Had je eerder prachtige krullen of mooi golvend haar, maar zie je hier niks meer van terug? Dan kan het zijn dat je de verkeerde haarverzorgings- en stylingproducten gebruikt. Als het haar te zwaar wordt, te weinig vocht bevat of verkeerd wordt geknipt, kan het zijn dat je krullen uitzakken of zelfs verdwijnen. Wil jij je krullen terug krijgen? Probeer dan eerst te achterhalen wat jouw krultype is en gebruik de producten die geschikt zijn voor jouw haar! Mocht dit niet voldoende helpen, ga dan eens naar een krullen kapper. Wie weet geniet je binnenkort weer van de mooiste golven óf krullen!

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.